Vederea binoculara
Buna ziua,
Spuneti-mi va rog, in ce conditii o vedere binoculara slaba, poate fi antrenata, imbunatatita?
Va multumesc frumos!
Spuneti-mi va rog, in ce conditii o vedere binoculara slaba, poate fi antrenata, imbunatatita?
Va multumesc frumos!
5 comentarii
Buna seara, daca este vorba de un adult (sau copil de peste 7-8 ani), puteti apela la programe de reeducare a binocularitatii si stereoacuitatii (de ex Neurovision, la Clinica Oftapro).
Daca este vorba de un copil sub 7 ani, in cadrul unui consult mai amplu vi se pot explica toate variantele de tratament, in functie de particularitatea cazului.
Daca este vorba de un copil sub 7 ani, in cadrul unui consult mai amplu vi se pot explica toate variantele de tratament, in functie de particularitatea cazului.
Buna seara,
Va multumesc pentru raspunsul Dvs. optimist! Spun asta pentru ca exista si pareri conform carora "vederea binoculara nu poate fi in nici un fel recuperata"!
Din ceea ce spuneti Dvs., inteleg faptul ca, spre deosebire de ambliopie, care doar pana la o animita varsta poate fi remediata, vederea binoculara, poate fi antrenata cu ajutorul anumitor programe dupa o anumita varsta. sau cu alte metode de tratament pana la 7 ani.
In cazul nostru, vederea binoculara slaba, a survenit (cred), in urma unei ambliopii (recuperata in masura de ~ 90%), hipermetropie si strabism acomodativ, ambele corectate doar cu ochelari.
Ati putea va rog sa detaliati cate ceva despre metodele de tratament folosite pana in 7 ani in acest caz?
Va multumesc frumos,
O seara buna!
.
Va multumesc pentru raspunsul Dvs. optimist! Spun asta pentru ca exista si pareri conform carora "vederea binoculara nu poate fi in nici un fel recuperata"!
Din ceea ce spuneti Dvs., inteleg faptul ca, spre deosebire de ambliopie, care doar pana la o animita varsta poate fi remediata, vederea binoculara, poate fi antrenata cu ajutorul anumitor programe dupa o anumita varsta. sau cu alte metode de tratament pana la 7 ani.
In cazul nostru, vederea binoculara slaba, a survenit (cred), in urma unei ambliopii (recuperata in masura de ~ 90%), hipermetropie si strabism acomodativ, ambele corectate doar cu ochelari.
Ati putea va rog sa detaliati cate ceva despre metodele de tratament folosite pana in 7 ani in acest caz?
Va multumesc frumos,
O seara buna!
.
Buna seara, atat ambliopia cat si vederea binoculara par sa fie recuperate/imbunatatite de aceste programe. Din pacate, foarte multe detalii despre ele nu va pot da, deoarece nu lucrez in mod direct cu ele si nici nu am pacienti care au trecut prin astfel de exercitii. Va puteti adresa clinicii de mai sus pentru un control in acest sens.
Seara buna!
Seara buna!
Ok, sa clarificam putin situatia va rog, pentru ca din cate inleg eu, programele respective, doar par a imbunatati ceva, dar nu exista o certitudine in acest sens, este corect ce spun?
Daca nu am gresit, pentru a elimina confuzia, permiteti-mi sa reformulez intrebarea initiala: Conform tratatelor de medicina (de pana acum) vederea binoculara poate fi imbunatatita prin antrenament (oricare ar fi el antrenamentul) sau nu?
Multumesc mult!
Daca nu am gresit, pentru a elimina confuzia, permiteti-mi sa reformulez intrebarea initiala: Conform tratatelor de medicina (de pana acum) vederea binoculara poate fi imbunatatita prin antrenament (oricare ar fi el antrenamentul) sau nu?
Multumesc mult!
Asa este, rezultatele nu sunt garantate. Fiind ceva nou in acest domeniu, metodele acestea nu sunt inca incluse in tratatele de oftalmologie. Puteti intreba medicul respectiv experienta personala.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1sindromul down, fetita 10 luni + probleme cu vederea
- 3Vad prost la distanta
- 4ochi rosii, vedere slabita, lacrimari si mancarimi
- 3Nu mai vad
- 3cam de 5 ani nu vad clar cu ochiul stang, ce este de facut ?
- 1vedere slabita dupa efort
- 4ochelarii i-am purtat numai pe nas...chiar pe varful nasului
- 1intunecarea vederii
- 20ochii slabi in cap dupa purtarea ochelariilor pe nas
- 0hipotiroidism si probleme cu vederea
- 1Ochi bolnavi
- 4uneori probleme de vedere
- 1Nu vad cu un ochi.
- 1Vedere încețoșată
- 5Vedere neclara/ slăbită, concentrare și atenție slăbită, ureche înfundată rareori etc
- 1Degradare vedere la distanta (deja cu ochelari), dureri de cap, ameteli, pulsatii.
Mai multe informații despre: vederea slabita
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: