varicela in timpul sarcinii | Forumul Medical ROmedic

varicela in timpul sarcinii

23-01-2012
ruxandra25
Nu este medic/terapeut
ruxandra25
o intrebare...tocmai am aflat ca sunt insarcinata in urma unui test facut pentru sarcina.in acest timp am avut varicela...inca nu a trecut dar e in stadiu mai bun...as dori sa stiu daca varicela poate afecta sarcina...va multumesc!
2 comentarii
0
23-01-2012, ora 19:22
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Malformatiile congenitale fetale la gravidele in primul trimestru de sarcina sunt reduse ; ele exista, dar sunt cazuri izolate. Vorbeste si cu ginecologul.
0
13-06-2012, ora 10:06
je suis mya
Nu este medic/terapeut
je suis mya
buna ziua, luni mi-am cumparat un test de sarcina care a iesit pozitiv, nu multa a fost bucuria cand la cateva ore a inceput sa imi apara cateva bubite cu lichid, foarte putine care s-au spart repede, dar in jurul lor s-a format o ridicatura formata dinmai multe basicute foarte mici, iar peste o crusta, apoi la alte cateva ore mi-au aparut bube mai mari in cap si pe fata be burta, mai mici dar cateva pe spate, maxim 5, trei pe maini si una doua pe picioare, cele din cap, de pe fata si de pe gat sunt marisoare, si nu toate au lichid, sunt tari si ma mananca darnu toate si nu exagerat, pot suporta, dar ma dor foarte tare, mai ales cele din cap, pe fata am avut bubite cu lichid dar s-au spart foarte repede, in copilarie mama zice ca am avut varicela, dar si acestea seamana cu bubitele din fotografii cu varicela, nu am febra, am avut frisoane ieri si de aceea am fost la spital la urgente in belgia unde locuiesc, aveam 36 temperatura si mi-a zis ca la ei e temperatura normala a corpului, si febra este peste 39, o doamna dermatolog doar s-a uitat la mine si mi-a zis ca e toxiinfectie alimentara, as vrea sa va cer si dumneavoastra parerea, exista toxiinfectie cu bube dureroase si unele din ele avand deasupra o punga cu lichid, ca roua de dimineata, se poate sa nu fie varicela, sau rubeola, mie frica sa nu atace bebele si sa il nasc malformat, marturisesc ca mai am un baiat fiind casatorita, in varsta de doi ani, nascut sanatos, am citit multe pe internet despre sarcina si varicela care m-au ingrozit, dar un doctor roman care imi va explica cum e cu sarcina si varicela si cat de periculoasa e, m-ar linisti, stiind ca sunteti unul de al meu, pt ca desi doamna dermatolog ma stia insarcinata mi-a dat sa i-au trei pastile de dafalgan timp de 5 zile, si claritine 2 pe zi, ii vor face rau copilului, s nu le mai i-au, multumesc si astept un raspuns sincer
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Varicela în sarcină - riscuri
  • Varicela sau vărsatul de vânt, o boală încă activă
  •