Varicela
Buna ziua!
Ieri am fost la meditatii la romana, iar fetita de 4 ani a profesoarei avea varicela!Eu am avut aceasta boala la varsta de 13 ani!Am auzit tot felul de pareri cum ca varicela nu se mai face inca odata, dar si ca e posibil sa se repete!Va rog sa imi spuneti care varianta este corecta?
Multumesc!
Ieri am fost la meditatii la romana, iar fetita de 4 ani a profesoarei avea varicela!Eu am avut aceasta boala la varsta de 13 ani!Am auzit tot felul de pareri cum ca varicela nu se mai face inca odata, dar si ca e posibil sa se repete!Va rog sa imi spuneti care varianta este corecta?
Multumesc!
2 comentarii
In general virusul varicelozosterian genereaza in organismul uman mecanisme de aparare imuna umorala si celulara de lunga durata(memorie imunologica), facand improbabila o reinfectie pe tot parcursul vietii. Totusi, in conditiile unei imunitati prabusite de o boala cronica invalidanta, hemodializat cronic, o imunodeficienta congenitala pot face ca infectia cu virusul varicelozosterian sa se repete. La varsta adulta mai frecvent infectia se manifesta nu prin varicela ci prin zona zoster.
Daca am inceput sa iau vitamine pentru imunizare credeti ca mai pot contacta virusul?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1varicela sau varsatul de vant
- 13NU la soare
- 5am 50 ani si am facut varicela...
- 15Gripa sau varicela?
- 1varicela si alunitele
- 3varicela de vreo 11 zile... pot sa fac baie?
- 6Varicela la 46 de ani
- 5varicela la copil de 3 ani
- 4Varicela
- 2Varicela semne fata
- 0varsatul de vant
- 4Ajutor !! Bebelușul meu de 6 luni a făcut varicela și plânge incontinuu
- 2Varicela la 17 ani
- 1Varicelă
- 1Infecția bubelor in varicela
- 2Varicela
- 0Vezicule cu lichid
Mai multe informații despre: Varicela