va taia lucrarea? va scoate doar coronita sau/si pivotul?
buna seara.am mers astazi la dentist.mi-a spus ca trebuie sa mi faca o lucrare la cei 4 dinti principali din fata d sus.unul dintre ei din dreapta d langa canin il am pe pivot de vreo 4 ani.imi va face aceasta lucrare din portelan.dintele pe pivot este din cel mai ieftin si prost material a spus dansul.nu se va potrivi cu lucrarea si de aceea va trebui sa taie acea lucrare.as vrea sa intreb cum anume va realiza asta? va scoate doar coronita sau si pivotul? este dureros?multumesc
5 comentarii
Scosul de pivoti este cu risc, mai ales la dinti mici, cum este cel in cauza. Daca dintele nu a durut niciodata si nu are granulom la virful radacinii, eu l-as lasa asa si as face coronita fara sa scot pivotul. Dar depinde si de cum arata peretii ramasi ai acelui dinte. Daca sint foarte subtiri, exista risc de fractura, egal ca se scoate pivotul sau nu.
Aaaaa, si depinde si de dimensiunea pivotului. Unul scurt e mai usor de scos.
va multumesc frumos pentru raspuns.eu insa nu am fost prea atenta la ce a spus.va scoate decat coronita si pivotul ramane sau scoate cu totul.voi astepta pana luni la programare unde o sa vada si radiografiile.
buna ziua.am mers la doctor cu radiografiile.in legatura cu pivotul, nu trebuie scos, decat coronita.insa la unul din dintii principali am granulom.dansul mia spus ca trebuie operat, taiat varful radacinii.ca poate face lucrarea si asa, iar operatia mai tarziu, dar atunci gingia se ridica si va intra mancare.eu nu am mai avut dureri la acest dintre de vreo 4-5 ani.a ramas sa se gandeasca, sa merg iar joi la cabinet.dumneavoastra ce ma sfatuiti?sa fac lucrarea si sa las pe mai tarziu operatia?mentionez ca dintii mei nu arata jalnic, sunt doar plombati iar cel cu granulom spart si completat cu plomba, vreau sa fac lucrarea pentru aspect.multumesc
Tratament endodontic corect (nechirurgical) si granulomul dispare de la sine (nu instant), fara operatie. asta daca granulomul nu este pe dintele cu pivot. (Daca e pe cel cu pivot, atunci cred ca e mai buna varianta cu operatia.)
Nu am timp acum sa raspund detaliat. Gasiti la mine pe blog informatii despre granulom si de ce nu e bine sa ne grabim cu interventia chirurgicala.
Nu am timp acum sa raspund detaliat. Gasiti la mine pe blog informatii despre granulom si de ce nu e bine sa ne grabim cu interventia chirurgicala.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3coronita pe un molar
- 4Lucrare portelan
- 4Durere canin
- 4Coroana portelan - aparat dentar incompatibilitate?
- 7Durere la rece la o coroana cimentata
- 1Problema fisurare dinte, coroana
- 1coroana ceramica incisivi
- 6molar 2 superior fara radacina?
- 3Recomandare si pret coroana dinti frontali
- 3Cam de o luna mi sa cimentat definitiv lucrarea
- 2caninul drept crescut in sus
- 3canin de lapte
- 3Posibilitate coroana dentara
- 6Coroana dentara
- 1Canini de lapte la 31 ani
- 1Canin inclus
- 1Coroana dentara - mi-e frica ca iar o sa se inflameze cand se pune următoru pivot
- 4Coroană dentară
Mai multe informații despre: coroana dentara caninul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: