Urgent: Varf de ac rupt in canal dentar in 2015 si amortire zona fetei de cateva luni

16-01-2022
andreoanea
Nu este medic/terapeut
andreoanea
Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti daca puteti.
- in 2015 in UK un doctor a incercat sa imi scoata un nerv la dintele 36, l-am vazut deodata panicat, mi-a dat antibiotic si mi-a zis ca mi-a pus plomba provizorie
- 2 luni mai tarziu am venit in Romania, sa imi termin de facut maseaua, anestezia nu tinea, maseaua sangera, ma durea groaznic cand se incerca extragerea restului de nerv. mi s-a facut pe loc o raza X si s-a evidentiat un varf de ac rupt la baza radacinei, sub radacina. dupa cateva sedinte maseaua a fost definitivata si asta a fost.
- de cateva luni am o amortire a fetei chiar in zona maselei 36 (mandibula + barbie) care se agraveaza pe zi ce trece. Amorteala radia pe o zona mai mare, dar dupa tratament cu gabapentina amorteala s-a restrans la barbie + o parte din mandibula (pe falca, doar pe exterior). Acum 3 luni cand nu era amorteala asa evidenta am facut un RMN la cap ( inclusiv ochi + pituitara) care a iesit perfect, existand niste suspiciuni vagi de altceva.

In parerea dvs de specialisti credeti ca varful de ac cu care s-a incercat indepartarea nervului si care a fost detectat in 2015 sub radacina dintelui poate fi sursa acestei amorteli a fetei care culmea e in aceeasi zona cu maseaua cu pricina ? Nu stiu daca sa pun doctorul meu curent pe aceasta pista, deocamdata daca simptomele nu se amelioreaza probabil voi avea trimitere la neurolog.

Va multumesc,
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 08:46
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca varful de ac rupt sa fie sursa amorțelii la nivelul fetei. Cand un corp strain ramane in interiorul tesuturilor moi, acesta poate irita si inflama tesuturile din jur, ducand la simptome precum amorteala, durere si umflatura. De asemenea, poate ca nervul care a fost afectat in timpul procedurii dentare sa fi fost deteriorat sau comprimat de catre varful de ac, ceea ce ar putea explica amorteala pe care o simtiti acum.

Este important sa consultati un medic dentist cu experienta in astfel de cazuri pentru a evalua problema si a decide ce optiuni de tratament sunt cele mai potrivite pentru dvs. Uneori, poate fi necesara o interventie chirurgicala pentru a indeparta corpul strain si pentru a rezolva orice problema asociata cu nervul afectat, alteori un tratament la microscop poate rezolva problema.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: