Urgent psihiatrie
URGENT!
Buna ziua!
Ma confrunt cu o situatie foarte delicata, am nevoie de ajutorul unui psihiatru.Am nevoie sa stiu care este abordarea in cazul unei persoane cu tulburari mentale.Pe scurt, persoana(32 de ani) de care vorbesc a inceput de aproximativ 2 saptamani sa aiba stari de paranoia continue, cu mici pauze in care si a revenit.Ca istoric persoana este una care era predispusa la a ajunge in aceasta stare(traind o relatie toxica pe termen lung, gelozie, stres extrem de mult, consum de alcool, tigari, si alte ierburi, consumul de iarba fiind foarte agresiv in ultimele 3 luni, practic a inlocuit tigarile cu iarba).
Am nevoie sa stiu cum sa abordez situatia, ca stiu ca nu se poate sa fie internat cu forta, acesta fiind lucid, fara delir/halucinatii, sau agresivitate.Am nevoie sa stiu cum sa l conving sa mergem la psihiatru(acesta considerandu se perfect normal, si victimizandu se de fiecare data cand incerc sa i spun ca nu e ok).
Buna ziua!
Ma confrunt cu o situatie foarte delicata, am nevoie de ajutorul unui psihiatru.Am nevoie sa stiu care este abordarea in cazul unei persoane cu tulburari mentale.Pe scurt, persoana(32 de ani) de care vorbesc a inceput de aproximativ 2 saptamani sa aiba stari de paranoia continue, cu mici pauze in care si a revenit.Ca istoric persoana este una care era predispusa la a ajunge in aceasta stare(traind o relatie toxica pe termen lung, gelozie, stres extrem de mult, consum de alcool, tigari, si alte ierburi, consumul de iarba fiind foarte agresiv in ultimele 3 luni, practic a inlocuit tigarile cu iarba).
Am nevoie sa stiu cum sa abordez situatia, ca stiu ca nu se poate sa fie internat cu forta, acesta fiind lucid, fara delir/halucinatii, sau agresivitate.Am nevoie sa stiu cum sa l conving sa mergem la psihiatru(acesta considerandu se perfect normal, si victimizandu se de fiecare data cand incerc sa i spun ca nu e ok).
1 comentarii
legal, daca nu prezinta pericol pt el (privitor la integritatea corporala) sau pt societate, nu puteti sa-l internati
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5ma confrunt de ceva timp cu o anxietete.. cum scap?
- 9Tratament Paranoia de la Ketamina
- 18ce pot face ajutati-ma ca nu mai stiu ce sa fac
- 26Schizofrenia paranoica
- 12dificultate de a face orice, izolare si lipsa de rabdare
- 7am devenit paranoica?
- 7nelamurire tulburare psihica
- 7depresie sau paranoia?
- 0Deluzie si paranoie, sau ceva mai grav?
- 29Paranoie si deluzie
- 19Schizofrenie?...am sanse sa-mi revin?
- 1Paranoia ?
- 5Alzheimer sau sunt eu paranoica?
- 15Schizofrenie paranoida - spuneti-mi va rog, ce sa fac?
- 6paranoia si tab de mai bine de 8 luni
- 33nervozitate accentuata si paranoie
- 5Tulburare psihotica de tip paranoid
- 1Intrebare legata de efectele piracetamului
- 7Probleme psihice
Mai multe informații despre: Paranoia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: