ma confrunt de ceva timp cu o anxietete.. cum scap? | Forumul Medical ROmedic

ma confrunt de ceva timp cu o anxietete.. cum scap?

13-09-2007
raull
Nu este medic/terapeut
raull
ma confrunt de ceva timp cu o anxietete(asa mia zis pshihologul)am citit o multime de articole si am inceput a intelege ce inseamna anxietetea.atacul de panica...dar totusi pe linga asta mai am citeodata stari nervoase inexplicabile, indispozitie datorata unor ginduri paranoice venite din senin si fara sa vreau eu...si chestiile astea ma sperie uneori...citeodata ma trezesc brusc din somn(spre dimineata se intimpla)si ma simt ff derutat si nelinistit...ce ar trebiu sa fac...citeodat mai am si niste stari de confuzie si ma feresc in prezenta personelor de a nu vb niste prostii cu toate ca ma comport ff normal dar in mintea mea se afla tot felul de prostii...ori sint niste inchipuri ale mele ori e ltceva...sint ff stresat..nici eu nu inteleg...ff nelinistitor...ca tratament...folosesc ceaiuri de sunatoare...extract de valeriana..si mai nou iau comprimate de remotiv...daca stiti vreun alt remediu(as dori ceva naturist)va rog sa imi scrieti...astept raspuns..va multumesc!!
5 comentarii
0
13-09-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Raull,

Este posibil ca ceea ce povestesti tu sa fie consecinta unui nivel ridicat de stress (care mentine anxietatea de care ti-a vorbit psihologul).
Cel mai naturist lucru pe care-l poti face, e sa vorbesti cu un psihoterapeut, si sa-i povestesti TOATE simptomele, contextul cand au aparut, si sa obtii o opinie completa - si eventual sa demarezi cateva sedinte de psihoterapie ca sa regasesti starea de dinainte de anxietate.

Succes,
Andrei
1
13-09-2007, ora 00:00
roxana76
Nu este medic/terapeut
roxana76
1. Nu sunt medic
2. Complex de vitamina B.Gasesti pe net la ce ajuta
3. Sport (energic) zilnic atat la o sala cat si acasa exercitii - jogging
3. Plimbari natura
4. Acupunctura + homeopatie - gaseste un acupuncturist bun si te vindeca
0
14-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Daca te-ai informat despre anxietate, atunci sigur ai aflat ca aceste manifestari pe care le descrii sunt reactii automate, care nu se supun controlului voluntar.

Mecanismul lor de aparitie este foarte rapid, subtil si se desfasoara la un nivel pe care in mod normal nu il constientizezi. De aici apare si senzatia ca tu nu ai nici o putere asupra lor, ca aceste ganduri, emotii si senzatii corporale te domina, fara ca tu sa poti face ceva.

Ideea este ca aceste mecansime s-au format in psihicul tau de-a lungul vietii, in urma unor experiente pe care le-ai trait. Deci, pentru demontarea lor, aici se actioneaza, prin inlocuirea unor componente cu altele, prin modificarea sau schimbarea altora.

In aceste conditii, tratamentul naturist pe care tu il soliciti are meritul ca iti sustine increderea in vindecare. Insa principiile active ale unei plante nu iti modifica schemele cognitive si reactiile automate. Asta este treaba ta de facut, ajutat de un psiholog sau un psihoterapeut.

Succes!
0
03-03-2008, ora 00:00
Bucuresteanca_29
Nu este medic/terapeut
Bucuresteanca_29
Si eu ma confrunt cu aceleasi stari. As vrea sa stiu cum te mai simti si daca ai gasit un tratament intre timp.
Multumesc
1
07-04-2011, ora 03:57
andy_1987
Nu este medic/terapeut
andy_1987
Salutare tuturor. As vrea sa incerc sa ajut si eu prin experienta mea pe care am traito si inca o mai traiesc dar la o intensitate mult mai mica. Sufar si eu de depresie + anxietate si stiu cum este si cum unii din Dvs va simtiti. Am 23 de ani si starea mea in urma cu ceva vreme era oribil de rea. Nu puteam sa suport lumina, nu puteam sa aud zgomot de nici un fel, ma speriam din orice absolut orice putea misca sau scoate un sunet, nu mancam si nuprea beam nici apa, stateam doar in pat terorizat de orice si plangand mereu. Am fost la un medic si am urmat urmatorul tratamen : Pastile Lexapro de 5 mg 1 pastila pe zi timp de o saptamana si un niste somnifere dupa aceea am continuat cu Lexapro 10 Mg 1 patila pe zi. Dupa ceva vreme cica 4 saptamani am inceput incet incet sa imi revin sa ies singur pe strada, sa pot manca sa pot sta singur sa nu ma mai sperie orice. Nu ma simt complet vindecat pt. ca inca mai simt frica dar la un nivel foarte scazaut fata de inceput. In cazul meu personal mi-am gasit ajutor si in Dumenzeu, care mi-a dat putere. Nu stiu cum sa explic. Nu eram credincios nu eram chiar ateu dar nu dau alte detalii doar ca pe mine personal ma ajutat. Cred ca poate unii nu cred sau nu dau importata dar daca nu credeti ca Domnul va poate ajuta si motiva incercati cu persoane dragi sa prindeti putere. Persoane care au nevoie de dvs. si care ar putea sa va motiveze. Dar eu personal va recomand sa incercati sa va rugati din inima Bunul DUmnezeu caci ajuta foarte mult. Id-ul meu este de messenger -* daca va pot ajuta o voi face cu cea mai mare placere.

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •