ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Urgent: am doua masele lasate deschise

29-04-2019
Eu 123
Nu este medic/terapeut
Eu 123
Buna ziua!!de mai mult de o saptamana am doua masele lasate deschise..in urma unei parodontite..mi au fost inchise cu calasept..dar durerile se exacerbau..cand sunt deschise ma simt mai bine cu ele..dar tot simt ca la nivel de tesuturi moi nu sunt vindecate..si la una dintre ele mi s a calcificat tratamentul pe canal aproape de varf..as dori sa intreb..daca medicul mi le v a inchide etans cu tratament antiseptic pe canale pentru dezinfectie din prima..maselele mele poate sa nu suporte si sa de a din nou dureri?ori ele trebuiesc inchise treptat pt a se obisnui cu ideea de a fii inchise?va multumesc
15 comentarii
0
29-04-2019, ora 08:19
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata.
Obturatia de canal definitiva va fi facuta doar cand simptomele au disparut complet.
0
29-04-2019, ora 14:24
Eu 123
Nu este medic/terapeut
Eu 123
Va multumesc pentru raspuns..o zi buna
0
29-04-2019, ora 21:37
sovignon
Nu este medic/terapeut
sovignon
Bună seara și Hristos a înviat! Fiti amabil, dati-mi un sfat ce sa iau: de 2 zile ma doare f tare, continuu, măseaua de minte din stânga jos, împreună cu toată partea stânga a feței. Măseaua respectiva e deja tratata acum mai mulți ani. De azi vad ca mi se umfla și zona gatului, sub mandibula. Am luat pana acum paracetamol și antinevralgic, îmi calmau durerea pt câteva ore.
Deci ma doare și măseaua când o ating, și în zona fetei pana la ureche, și acum mi s-a umflat și sub mandibula și înghit greu, sa iau un antibiotic, și de care? Mulțumesc!
1
30-04-2019, ora 09:10
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Aveti nevoie de antibiotic dar trebuie sa vi-l prescrie medicul dvs deoarece el stie daca sunteti alergic sau nu la un grup de antibiotice.
0
30-04-2019, ora 10:17
sovignon
Nu este medic/terapeut
sovignon
Va mulțumesc pt raspuns. Din păcate medicul meu are telefonul închis de vreo 2 zile, nu pot da pe el, și oricum nu știe dacă și la ce as putea fi alergic. Fără antibiotic nu-mi trece? Sau nu există un antibiotic mai general?
PS: dacă tot am stat 3 zile asa cu dureri, dacă e posibil, nici nu as mai lua antibiotic.
0
30-04-2019, ora 10:44
iulian111111
Nu este medic/terapeut
iulian111111
Antibiotic : ZINNAT, KLACID, AUGMENTIN.
La ce manifestari si istoric : EXTRACTIE
0
30-04-2019, ora 11:10
sovignon
Nu este medic/terapeut
sovignon
Și câte zile trebuie sa iau? Cei de la farmacie știu?
0
30-04-2019, ora 14:27
Eu 123
Nu este medic/terapeut
Eu 123
As mai avea o intrebare..peste maxim 2 saptamani plec din tara..si ma gandesc daca simptomatologia la masele inca persista si nu se poate face obturatia definitiva..se poate pleca cu ceva provizoriu dar care sa reziste pt luni bune?si din ce ar consta acest provizoriu?am inteles de la medic ca indicat ar fii calasept..este bun?rezista?pt ca recent pe una din masele mi a fost aplicat si se pare ca pe un canal aproape de radacina acest material s a calcificat..prima data crezand ca este vorba de varf de ac..si medicul a reusit ocolirea pt a putea instrumenta corect canalele..spunandu mi ca am canale subtiri si cam curbate..chiar nu as dori ca din cauza acestui calasept sa nu mai poate fii dezobturat dupa ceva timp..alt material pt obturatie provizorie care s ar mai putea folosi?as dori un raspuns..multumesc mult
0
30-04-2019, ora 18:56
Paula264
Nu este medic/terapeut
Paula264
Buna ziua. Am premolarii din dr. sus cu cate un pivot metalic fiecare dar, si molarul 2 tot din dr. sus cu 2 pivoti metalici dar si cu granulom. Premolarul 2 a avut si el granulom. Pe 12 oct.2018 am facut rezectie apicala la premolarul 2 fara tratament endodontic din cauza pivotului. Acum, toti 3 sunt mobili dar nu foarte mobili si dor moderat la presiune. Molarul 2 dr sus mai are si radacina distala in aer. Molarul 2 din st.sus e si mai bolnav si doare la presiune mai tare decat cel din dr sus. Premolarul 3.2 este mobil si are un buzunaras inspre molar si ma doare gingia, iar premolarul 1 din dr. jos are o mobilitate accentuata. Lucrarile protetice sunt cimentate provizoriu.
Va rog: Ce imi recomandati?
1.sa scot pivotii si sa-i tratez chiar daca sunt mobili?
2.sa-i scot si sa pun implanturi?
3.sa-i las asa, ca oricum in putin timp vor ceda si abia dupa... sa fac implanturi
Mentionez ca am 55 ani. Sa fie oare semnele batranetii si ar trebui sa ma resemnez?
Astept cu mare interes opiniile dvs.
Multumesc mult!
0
01-05-2019, ora 08:39
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua
Este foarte important aspectul radiologic. Pe baza lui se poate pune un diagnostic si se poate face un plan de tratament.
In general dintii cu infectii la radacina care nu mai pot fi tratati se recomanda a fi extrasi.
0
05-05-2019, ora 20:52
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Buna seara,
Radiografia dvs care este? cea de la profil?
O seara buna!
0
06-05-2019, ora 13:41
Paula264
Nu este medic/terapeut
Paula264
Bana ziua! Va cer mii de scuze ca am omis sa precizez ca radiorafia mea este cea de la profil. Pentru mine, conteaza foarte mult si opinia dvs asa ca, o astept cu mare interes.
Multumesc anticipat!
O dupa amiaza placuta!
0
10-05-2019, ora 22:37
Stomatologie, Bucuresti
Buna seara,
din pacate nu stiu cum o pot vedea.Poza de profil este prea mica si nu vad pe ea. Atasati-o aici va rog.
Multumesc!
0
16-05-2019, ora 21:45
Paula264
Nu este medic/terapeut
Paula264
Buna seara,
Va atasez ortopantomografia mea. https://imgur.com/BiJ6iIW
La cele relatate mai sus astept cu respect opinia dvs. in ceea ce priveste coroanele de pe implanturi, una e metalo ceramica si retine mancarea intre coroana si gingie iar cealalta e din biohpp si se formeaza tartru foarte usor, si in consecinta ma doare gingia. Pe care din ele sa o inlocuiesc?
Multumesc frumos!
0
21-05-2019, ora 05:22
Stomatologie, Bucuresti
Buna dimineata,
calitatea radiografie nu este foarte buna, nu se poate vedea concret tot ce ati mentionat dumneavoastra in mesaj.
Va pot face recomandarea de a merge la unul dintre colegi mei pentru a vedea si situatia clinica, ulterior se va intocmi un plan de trat adecvcat cazului dumneavoastra.
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: