Urechi infundate

29-03-2017
Andreeazmz
Nu este medic/terapeut
Andreeazmz
Am o problema de aproape o luna jumate. In urma unei raceli obisnuite de sezon, cu nas infundat si stranuturi am ramas cu urechea dreapta infundata. Am fost la orl, in prima faza am luat picaturi... nu s-a schimbat nimic. Mi sa spus ca o sa se desfunde, in urma altui control, dupa audiograma si timpanograma am luat medrol, controloc si nimic. Mentionez ca dupa 2 saptamani ambele urechi sunt infundate. Am ajuns pana la urma sa fac injectie transtimpanica in urechea dreapta cea mai afectata de unde mi-au scos lichid sau gelatina. Acum dupa o luna jumate am din nou ambele urechi infundate si sincer nu mi-as dori sa mai repet procedura cu injectia.
6 comentarii
0
29-03-2017, ora 11:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 cauza care duce la otitele seroase.se afla in nas, rinofaringe sau reflux gastro-esofagian
2 cititi pe forum ce sa mai scris despre Catar tubar..si Otite seroase
3 cititi pe googel si despre alimente producatoare de MUCUS.. posibil de la eel sa fie acel mucus in ureche
0
18-06-2017, ora 17:25
Eric Leonard
Nu este medic/terapeut
Eric Leonard
Buna ziua. De o saptamana am urechea stanga infundata si am un tiuit in ureche. Am fost la spital, mi-au facut audiograma si au vrut sa ma interneze. Prima data au spus ca am sinuzita (nu prezentam niciun simptom), apoi dupa audiograma doamna doctor mi-a dat diagnosticul de 'surzire brusca' si ca ma va interna. Tin sa specific ca aud cu ea, dar e totul infundat si trebuie sa ma concentrez foarte mult ca sa aud exact ce spune cineva. Am refuzat si am fost la un cabinet particular, unde am facut din nou audiograma si domnul doctor mi-a zis ca am trauma sonora. Nu am stat in muzica puternica sau ceva de genul asta ca sa existe un motiv pentru aceasta trauma sonora, am tot stat sa ma gandesc. Infundatul in ureche si tiutitul mi-au aparut brusc, cand stateam in pat. Domnul doctor mi-a dat Medrol 6 zile (asta este a 6-a zi), Pantoprazol,
Nootropil, Milagamma si Aerius. Urechea e tot infundata si tiuitul la fel. Probabil e mai putin proeminent sau m-am obisnuit eu cu el, nu imi mai dau seama. La cabinetul particular am fost de doua ori, ambele dati am facut audiograma. Rezultatul e ca nu aud ce este peste 8000 Hz. Ultima oara am fost vineri si mi-a spus sa revin luni dupa ce se va termina
tratamentul. Daca nu imi va trece
, imi va face o injectie transtimpanica, cu toate ca
a spus ca va face asta ca un ultimatum si ca el considera ca ar trebui sa imi treaca cu acest tratament.
Si ca daca nici asa nu imi va trece, nu imi va putea face nimic. M-am tot gandit. Nu am stat in muzica puternica, nu prea ascult muzica la casti, nu am fost racit inainte de asta (decat la inceputul lui mai si nu a fost grav), nu am stat in curent. Ce ar trebui sa fac? Multumesc anticipat.
0
18-06-2017, ora 20:16
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. ce ai putut sa faci corect.. NU ai facut ... Trebuia sa te internezi in spital.
o surditate brusc instalata.. daca nu e tratata corect primele 5 zile..asa ramane...!!!!
2. principala problema care duce la surditate este Proasta circulatie cerebrala
daca s-a consumat pe noapte, lactate, multe mezeluri sau carne grasa.., dulciuri cu crema. fara legume si fara hidratare corecta peste noapte un sange gros vascos.. poate duce la blocaj..si surditate brusc instalata
3 poti sa ne povestesti... Varsta, inaltimea, KG ..si cu ce ai gresit in acea seara
0
18-06-2017, ora 22:31
Eric Leonard
Nu este medic/terapeut
Eric Leonard
Nu mananc des carne, nici lactate nu prea consum, nu imi plac. Dulciuri cu crema, nici atat. Am 17 ani, 1.80 cm, 60 kg. In seara aia am iesit afara si m-am intors pe jos, afara batea vantul, dar nu tare. Am prezentat si cauza asta doctorului, dar mi-a spus ca nu are legatura. In ianuarie am facut analize la sange ultima oara si mi s-a spus ca am sangele destul de gros. Asta pentru ca nu prea consum apa, am presupus.
Nu am vrut sa ma internez pentru ca doamna doctor mi-a spus intai ca este sinuzita, apoi surditate brusca si parea destul de bulversata in sensul ca nici ea nu stia ce sa imi dea. Si am spus ca nu ma internez acolo daca ea nu stie nici ce am. Am gresit, se pare. Ce ar trebui sa fac in continuare? Tratamentul pe care l-am luat nu a avut niciun rost? Injectia ar trebui facuta?
0
19-06-2017, ora 08:17
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. poate fi in acelas tip si o sinuzita ( se confirma prin Radiografie SAF)
2 trebuie repetata Audiograma si Timpanograma..si dupa asta medicul ORL decide daca se poate trata ambulatoriu sau e cazuul de internare si tratament cu vasodilatatoare in perfuzie.. pentru a mai salva ceva din nervul auditiv
0
19-06-2017, ora 17:38
Eric Leonard
Nu este medic/terapeut
Eric Leonard
Va multumesc mult pentru sfaturi!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urechi înfundate
  •