un testicul nu s-a mai dezvoltat dupa ce am facut oreion

24-02-2010
adelinutzu
Nu este medic/terapeut
adelinutzu
E adevarat ca am facut complicatii, am avut dureri foarte mari dar nu am spus la nimeni decat in ultima clipa cand m-au internat de urgenta la spital.asta se intampla pe la 14 ani.Akm am 24 de ani, iar testicolul stang a ramas in acelasi stadiu de atunci.Am mai urmarit reportaje la tv si mi e frica, ca, nu mai pot avea copii.vreau un sfat si as dori sa stiu ce sanse sunt, sa fiu steril.Va multumesc
1 comentarii
0
25-02-2010, ora 19:07
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
De cele mai multe ori orhita urliana, dupa o evolutie de cca 2 saptamani, se remite si testicolul revine la normal fara sechele. Dar cam in 50% dinre cazuri- cum, de altfel ti s-a intamplat si tie - exista posibilitatea unui anumit grad de atrofie testiculara ce ramane pe toata durata vietii.Dar vestea cea buna este ca orhita urliana nu are efect asupra spermatogenezei decat foarte rar, doar atunci cand au fost afectati ambii testicoli si e insotita de azoospermie [ la fel, survine rar in oreion ].Deci e foarte posibil ca acel testicol atrofiat sa aiba o functie normala.Si daca numai un testicol a fost afectat, nu-i nici o nenorocire, vei putea avea copii.Pentru linistea ta iti recomand sa faci si o spermograma.
Adaugă un comentariu / răspuns

06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici