Umflatura Subrat dupa epilare laser | Forumul Medical ROmedic

Umflatura Subrat dupa epilare laser

17-03-2024
andreea0212
Nu este medic/terapeut
andreea0212
Buna ziua! In urma cu o saptamana si ceva am fost la o sedinta de epilare laser, iar dupa cateva zile am observat ca a aparut o umflatura ciudata la nivelul subratului tare si foarte dureroasa. Am reusit sa o ignor pentru ca am fost foarte ocupata si am pus-o pe seama epilatului plus ca inaintea sedintei a trebuit sa folosesc si lama pe zona respectiva. Intre timp, umflatura respectiva s-a mai micsorat dar nu a disparut complet si inca mai doare. Sunt hotarata sa verific despre ce e vorba dar nu sunt sigura daca trebuie sa merg la un dermatolog, un chirurg, sa fac radiografie etc. Mentionez ca abia am facut analizele acum o luna si au iesit perfect.
1 comentarii
0
18-03-2024, ora 14:28
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua! În situația descrisă, cel mai bine este să începeți cu o vizită la medicul de familie sau la un dermatolog. Acesta poate evalua umflătura și poate determina natura acesteia – dacă este legată de procesul de epilare, o infecție la nivelul foliculului de păr, o reacție alergică la produsele utilizate sau altă cauză.

Medicul vă poate îndruma apoi către un alt specialist dacă este necesar (de exemplu, un chirurg) sau poate recomanda investigații suplimentare precum ecografie la nivelul zonei afectate, dacă consideră că este necesar. Nu este neobișnuit ca după epilarea cu laser să apară anumite reacții locale, cum ar fi iritația sau inflamația, dar este important să excludeți alte cauze, mai ales dacă umflătura este dureroasă și nu s-a rezolvat complet.

Nu amânați consultul medical, mai ales dacă simptomele persistă sau se agravează. Este întotdeauna mai bine să fiți precaută și să obțineți un diagnostic corect de la un profesionist.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: