Umflatura in zona anala

17-11-2018
Mikel
Nu este medic/terapeut
Mikel
Buna ziua. Am vârsta de 22 de ani și mă confrunt cu o umflatura anală de o săptămână - aceasta are mărimea unui bob de mazăre (poate puțin puțin mai maricica), culoare violacee, nedureroasa, nepruriginoasa, nu am avut scurgeri de sânge sau altceva decât că e prezenta acolo. Este elastica la atingere, incerc sa o bag la loc însă după ceva timp iese afara( mai ales dupa scaun).Menționez că în urma cu 5 săptămâni am avut o enteroviroza pe care am tratat-o însă scaunul moale (nu diareic) s-a menținut undeva la 4 săptămâni.
Acum mai am doar câteva dureri de stomac in timpul zilei (nu doare rau., ca niște înțepături)
Dupa fiecare scaun imi fac igiena locală, am băut ceai gastric și am dat cu crema de galbenele și crema de catina.
Ce poate fi? Ce tratament sa urmez?
Îmi este jena să merg la doctor !
5 comentarii
1
18-11-2018, ora 12:26
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din descriere, pare a fi o tromboza hemoroidala ( hemoroid inflamat ). Toaleta locala riguroasa, beti lichide suficiente in timpul zilei, evitati condimentele si alcoolul tare, utilizati un unguent cu specific hemoroidal, cu reevaluare peste 7 zile.
1
18-11-2018, ora 12:57
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
De evitat și tusea, constipația.Dacă apare durerea vă prezentați la medicul de familie pentru consult si, eventual, bilet de trimitere.
0
18-11-2018, ora 13:10
Mikel
Nu este medic/terapeut
Mikel
Domnul doctor ce unguent sa folosesc, ce ar fi mai bun?
Cineva mi-a recomandat Hemosan sau Pilex de la Himalaya! Insa vreau o recomandare de la doctor! Multumesc pentru raspuns
2
18-11-2018, ora 19:38
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
proctoglyvenol
0
07-01-2019, ora 11:08
vancu ioan
Nu este medic/terapeut
vancu ioan
Buna ziua Imi cer scuze dacă nu ma exprim corect când merg la baie simt senzația de scaun neterminat si am impresia că am ceva acolo se vede cv ca umflat de culoare violacee nu am scaun cu sânge
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici