Umflatura calcai

Sotul meu, in varsta de 55 de ani, de 2 zile, are o umflatura a osului calcaiului, la piciorul stang, care il deranjeaza la mers si dureri foarte mari. Are 1.81m, 86kg, nu fumeaza. Aceasta umflatura este ca si cum osul ar fi crescut in dimensiune. Care ar putea fi cauzele si ce am putea face pentru a-i diminua durerea?
1 comentarii

Buna ziua!
De cele mai multe ori este vorba despre o tendinopatie de supra-sarcina, adica tendonul incepe sa sufere din cauza supra-solicitarii lui indelungate, mai ales prin supra-ponderabilitate (acum are 15 kg in plus) si efort excesiv.
Nu exista absolut nici o solutie viabila in afara scaderii ponderale si a reducerii drastice a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos), care permite tendonului sa fie mai putin solicitat mecanic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
De cele mai multe ori este vorba despre o tendinopatie de supra-sarcina, adica tendonul incepe sa sufere din cauza supra-solicitarii lui indelungate, mai ales prin supra-ponderabilitate (acum are 15 kg in plus) si efort excesiv.
Nu exista absolut nici o solutie viabila in afara scaderii ponderale si a reducerii drastice a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos), care permite tendonului sa fie mai putin solicitat mecanic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 129durere de calcaie
- 41fractura bimaleolara de tip C
- 2dureri de calciie
- 4un fel de cosuri tari care ma dor in timpul mersului.. ce ar putea fi?
- 11Durere persistenta in calcaie
- 8rezultat osteodensiometrie calcai
- 4Intrebare despre picior, va rog ajutor
- 4Dureri calcaneu
- 0Probleme la calcai
- 2umflatura calcai dupa operatie
- 4dureri de calcaie
- 5am si eu o problema la piciorul drept, mai exact in spatele calcaiului
- 10durere de calcai
- 10dureri in calcai
- 3Fractura de calcai
- 3Dureri la calcai dupa o perioada indelungata de repaus