Umflatura calcai
Sotul meu, in varsta de 55 de ani, de 2 zile, are o umflatura a osului calcaiului, la piciorul stang, care il deranjeaza la mers si dureri foarte mari. Are 1.81m, 86kg, nu fumeaza. Aceasta umflatura este ca si cum osul ar fi crescut in dimensiune. Care ar putea fi cauzele si ce am putea face pentru a-i diminua durerea?
1 comentarii
Buna ziua!
De cele mai multe ori este vorba despre o tendinopatie de supra-sarcina, adica tendonul incepe sa sufere din cauza supra-solicitarii lui indelungate, mai ales prin supra-ponderabilitate (acum are 15 kg in plus) si efort excesiv.
Nu exista absolut nici o solutie viabila in afara scaderii ponderale si a reducerii drastice a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos), care permite tendonului sa fie mai putin solicitat mecanic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
De cele mai multe ori este vorba despre o tendinopatie de supra-sarcina, adica tendonul incepe sa sufere din cauza supra-solicitarii lui indelungate, mai ales prin supra-ponderabilitate (acum are 15 kg in plus) si efort excesiv.
Nu exista absolut nici o solutie viabila in afara scaderii ponderale si a reducerii drastice a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos), care permite tendonului sa fie mai putin solicitat mecanic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4calcai (spart) din care a iesit ceva tare
- 33De aproximativ o saptamina am o durere persistenta la calcaii
- 17Dureri la calcaie
- 6Dureri calcaiul drept
- 12Interpretare RMN
- 0Probleme la calcai
- 2umflatura calcai dupa operatie
- 10dureri de calcaie
- 5durere in talpa si calcai
- 4dureri de calcaie
- 5durere in calcaiul drept
- 17Durere la calcai (exact mai sus cu un deget)
- 5am dureri de severe de talpa si calcai
- 3Problema calcai.
- 1durere de calcai
- 1Dureri in talpi si calcai
- 4In atentia dlui dr. Marius Uscatu - dureri de calcaie (fetita de 5 ani si 10 luni)
- 3Lovitura calcai
- 5Vanataie calcai in urma unei drumetii
Mai multe informații despre: calcaiul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: