Tuse din piept

28-12-2018
andreea009
Nu este medic/terapeut
andreea009
Am 17 ani si sunt fumatoare (tigari slabe, Vogue) si in ultimul timp simt un fel de presiune in piept, ca ceva care scarpina inauntru si tusesc tot din piept. Nu e neaparat dureros, nu simt nevoia sa tusesc nici des. Ma sperie putin tusea asta totusi, pentru ca nu am mai patit pana acum. M-am gandit initial sa nu fie ceva poate legat si de corzile vocale, pentru ca eu cant si m-am gandit ca poate ragusesc si din cauza asta sau din cauza hipotiroidismului. Am picioarele foarte reci mereu indiferent de temperatura si de fiecare data cand ma ridic de jos ametesc si nu mai vad bine. Nu am anemie, am avut analize pentru asta si nu am. Nu stiu ce ar putea fi, dar ma sperie. Daca poate cineva sa imi raspunda si sa imi spuna ce ar putea fi?
1 comentarii
0
24-05-2019, ora 17:13
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Amețeala poate fi de la faptul că poți avea hipotensiune posturală, adică atunci când te ridici brusc tensiunea îți scade și amațești (chiar poți leșina). De asemenea, fumatul îți va afecta corzile vocale și în timp îți va altera vocea, plus că funcțional plămânii vor începe să aibă probleme. Chiar dacă nu ai alte simptome este bine să investighezi această tuse (la medicul de familie inițial pentru auscultație pulmonară, anamneză detaliată), apoi dacă va fi nevoie la pneumologie (radiografie toracică, spirometrie, analize uzuale). Și amețeala ar trebui investigată la cardiologie (ECG, măsurarea tensiunii arteriale stând jos și în picioare, chiar ecocardiografie). Sper să îți fie util ce ți-am scris. Dacă mai sunt întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: