ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Tulburarea Obsesiv-Compulsiva - sfaturi

41 comentarii 1 2
0
24-04-2014, ora 16:11
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Mai multe informatii despre tratamentul tulburariilor de anxietate (tulburarea obsesiv-compulsiva, panica, fobii etc.) puteti citi accesand acest link:

http://www.romedic.ro/patrascu-si-pirvan-psihoutil/articol/14321

Succes!
Roxana Patrascu, psiholog clinician
0
20-06-2014, ora 17:24
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna,
Boala asta e cumplita.
Si eu ma lupt cu ea de 3 ani, insa obsesia mea este parul.
Imi face impresia in permanenta ca nu sta cum trebuie, drept pt care il ajustez cu foarfeca si lama.
Apoi dau fuga la coafor sa ma rectifice. Dupa care ajung acasa si ma corectez eu.
In cercul asta vicios ma invart de 3 ani de zile, am schimbat tratamente, am fost la psiholog, nimic nu functioneaza.
Am avut mici perioade in care am diminuat compulsia, mi-a crescut putin si parul dupa care am luat-o de la capat.
Am obosit si sunt foarte dezamagita de mine, de faptul ca nu pot sa ma controlez, si am senzatia ca toata lumea se uita ciudat la mine ca am parul ff scurt.
1
22-06-2014, ora 18:23
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

Tulburarea obsesiv compulsiva face parte din categoria tulburarilor anxioase. Aceasta categorie mai include fobiile specifice, anxietatea generalizata, fobia sociala, atacul de panica cu sau fara agorafobie si stresul posttraumatic.
Psihoterapia cognitiv-comportamentala prezinta, conform studiilor si cercetarilor, o eficienta sporita in abordarea acestor tulburari, inclusiv a tulburarea obsesiv-compulsive.
Acest demers terapeutic, prin metode si tehnici specifice, pune accentul pe identificarea si modificarea gandurilor si convingerilor disfunctionale care genereaza simptomele. De asemenea, sunt utilizate si tehnici de desensibilizare comportamentala pentru a scapa de anumite actiuni ritualice.

O zi buna tuturor!
0
23-06-2014, ora 09:50
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Teoretic, suna simplu.
Practic insa, s-a dovedit ca nu e asa usor.
In cazul meu, nici pastilele si psihoterapia nu a ajutat.
0
23-06-2014, ora 10:46
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

Katy, iti inteleg dezamagirea jn legatura cu demersurile terapeutice pe care le-ai parcurs pentru solutionarea manifestarilor obsesiv-compulsive.
Exista mai multe tipuri de psihoterapie, ca de exemplu; psihanaliza, existentialismul, gestaltismul, experientialismul, constructivismul, comportamentalismul etc.
Rezultatele in psihoterapie depind foarte mult de:
-tipul de psihoterapie urmata
-cat de potrivit a fost pentru tine psihoterapeutul cu care ai lucrat
-cat de mult te-ai implicat si cat anume ai pus in practica din ceea ce ti-a solicitat terapeutul,
-numarul de sedinte parcurse etc.

Toate cele bune!
0
23-06-2014, ora 11:58
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Psihoterapeuta cu care am lucrat a fost foarte ok din punctul meu de vedere, a reusit sa stabileasca o conexiune intre noi doua, insa toate exercitiile propuse in vederea reducerii compulsiei au fost zadarnice.
S-a dovedit mult mai puternica compulsia.
Ori eu nu mai am pic de ambitie.
Conteaza doar rezultatul dezastruos..
0
23-06-2014, ora 14:16
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

Katy, as zice ca, pe langa rezultatul de care amintesti, felul in care s-a ajuns acolo e cel putin la fel de important, daca nu chiar mai mult, deoarece ai putea invata din eventualele greseli.
Oricum, starile prelungite de pesimism, lamentare, neancredere blocheaza si consuma multa energie prin stresul pe care il provoaca, energie pe care ai putea sa o utilizezi in noi demersuri terapeutice.

Toate cele bune!
0
23-06-2014, ora 14:25
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Va multumesc pentru atentia pe care mi-o acordati.
Nu as vrea sa va supar, dar in ultimul timp am ajuns la o concluzie: numai eu ma pot ajuta pe mine insami.
Nimeni altcineva nu poate face asta.
Daca eu nu imi canalizez energia in a stopa obsesia si compulsia, nimic si nimeni nu o sa reuseasca.
0
23-06-2014, ora 14:32
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

Katy, iti doresc mult succes in demersul individual si personal de canalizare a energiilor in directii constructive.

Toate cele bune!
0
23-06-2014, ora 14:41
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Multumesc frumos!
0
17-12-2014, ora 16:32
AlenTao
Nu este medic/terapeut
AlenTao
Groaznica aceasta boala.Am momente cand ma simt foarte rau si momente cand e mai putin rau dar totusi mereu gandurile nu imi dau pace.Obsesiile si gandurile si ritualurile.Cum pot sa scap de ele?Sa le reduc?Se vindeca TOC?Cum pot face fata gandurilor urate?Cum le anihilez?
Adaugă un comentariu / răspuns
41 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: