Tulburare anxioasa si atacuri de panica

23-05-2017
Catalina98
Nu este medic/terapeut
Catalina98
Bună! Am 18 ani, o viata familiala nu tocmai buna, dar pe care o accept cu usurinta.
De o luna ma confrunt cu atacuri de panica si ganduri care nu imi dau pace.
Primul atac de panica a aparut din senin, in momentul in care ma pusesem sa dorm. Eram linistita, deci este inexplicabil care a fost cauza aparitiei acestuia.
Am ajuns la urgente, iar medicii mi-au spus ca e tahicardie si ar trebui tratata urgent. M-au speriat spunandu-mi ca as putea sa mor in orice moment.
Am mai avut un atac de panica destul de grav, ajungand din nou la urgente. Alti medici mi-au spus ca este doar lipsa de calciu si nimic grav. (Am facut doua EKG-uri).
Am consultat apoi cardiologul, acesta spunandu-mi ca nu e nimic in neregula cu inima.
Am fost apoi la psihiatru. Am fost diagnosticata cu tulburari anxioase si atacuri de panica. Mi s-a prescris tratament cu Serlift dar nu ma simteam deloc bine. Am schimbat psihiatrul care mi-a prescris Xanax si Arketis.
In principiu ma simt bine dupa ele. Le iau seara pentru ca ma fac sa ma simt moleșită si obosita. Atacurile de panica s-au redus si cand apar, dispar foarte repede. Dar le iau abia de 5 zile. Doctorul a spus ca efectul si-l vor face abia dupa 2 saptamani. Care va fi efectul? Nu stiu la ce sa ma astept si ma sperie gandul acesta.
Mentionez ca merg si la psiholog.
Multumesc anticipat!
2 comentarii
0
23-05-2017, ora 23:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Efectul, adica sa nu iti mai apara atacurile de panica.
0
23-05-2017, ora 23:40
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Da, te poti astepta la scaderea simptomelor. Dar psihologul unde mergi iti poate raspunde la toate aceste intrebari. E foarte bine ca urmezi ambele tratamente in paralel: psihiatrie-psihologie. Cu incredere si rabdare, veti obtine rezultate. Corpul se adapteaza la medicamente, deci acorda-i timp. Probabil ca vei primi Xanax pt maxim o luna, dupa care ti-l va schimba, pt ca nu se da pe termen lung. Pt moment, probabil ca a fost solutia cea mai buna. Discuta si cu psihiatrul orice nelamurire ai avea.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: