Rana dupa scoatere tub de dren la plamanul stang
Bună ziua ! In urma unui accident, medicii de la urgenta mi-au pus un tub de dren pentru că aveam un hemopneumotorax la plamanul stang datorită unor coaste fisurate, aveam sange si lichid înăuntru. După 11 zile mi-a fost scos tubul de dren pentru că nu mai curgea nimic, puteam sa respir pentru că inainte respiram greu datorita tubului care tragea lichidul si sangele din plaman. Am făcut o radiografie pulmonară si a iesit totul bine. Insă tot trebuie sa ma pansez in zona in care am avut tubul, pentru că inainte imi curgea sange. Mentionez că am avut si ațe dar le-am scos. Ideea e in felul urmator acolo in aceea zona mi-a ramas o rana spre vindecare de la tub. Ar mai fii indicat sa fac o radiografie pulmonară, fiindca am mai facut si plus de asta am facut si vreo doua CT-uri ? Este posibil sa fac pleurezie in timp? Adică acum respir bine nu am simptome și nu simt lichid in plamani. As vrea un sfat daca se poate, pentru că nu vreau sa ma trezesc cu complicatii.
3 comentarii
Hristos a Înviat! După ce plaga se închide puteți merge la chirurgie toracică pentru o evaluare să fiți sigur că evoluția a fost favorabilă. Dacă nu aveți simptome, dacă rana se vindecă (și nu supurează, nu se închide) nu aveți nevoie de radiografie sau CT toracic. Posibilitatea să faceți pleurezie nu e crescută de faptul că ați avut hemotorax, deci nu e nevoie să vă îngrijorați din această cauză. Sper să vă fie de folos ce v-am scris, dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag. O zi binecuvântată!
Adevarat a Înviat ! Vă mulțumesc mult domnule doctor! Am o intrebare este bine dacă folosesc Cicatrizin pentru rană? Pana acum am dat cu betadină dar deja se vindecă. Uneori cand mai scot pasamentul mai sangereaza cate o picatura.
Hristos a Înviat! Curățați cu betadină, apoi puteți aplica acest unguent de care mi-ați scris. O zi binecuvântată!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Am facut in urma cu 2 sapt un pneumotorax in urma unei cazaturi si a unei fracturi costale
- 13Pneumotorax
- 3am facut in urma cu o luna si jumate un pneumotorax
- 14pneumotorax
- 4Pneumotorax
- 0pneumotorax spontan
- 1Pneumotorax, chirurgie toracica
- 1pleuriziea exudativ
- 1Operaţie pneumotorax
- 0temperatura dupa pneumotorax
- 2Pneumotorax - Deviatie de sept.
- 1Pneumotoraxul ma distruge psihic
- 1Operație Pneumotorax