am facut in urma cu o luna si jumate un pneumotorax
![nyctophobia](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Salut, am facut in urma cu o luna si jumate un pneumotorax.Am avut dren instalat, si dupa o saptamana in spital am fost externat.Mai ma niste dureri pe partea dreapta dar nimic grav, intrebarea mea este Pneumotoraxul recidiveaza 100% ?A, m;am si lasat de fumat de cand am avut pneumotoraxul.Multumesc anticipat.
3 comentarii
![Dr. Balcan Anisoara](/arata_img.php?img=cont_29883.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Pneumotoraxul a fost spontan sau secundar, ca urmare a unei boli de plaman, a unui traumatism? A fost bilateral? Pneumotoraxul are, in majoritate cazurilor, un prognostic favorabil si nu mai recidiveaza ; sub terapie adecvata plamanul se reexpansioneaza si cavitatea creeata dispare.Pneumotoraxul spontan reapare daca nu respecti anumite reguli de viata [ igienice, alimentare etc.] pe un organism imunodeprimat, slabit, sensibil.Pneumotoraxul recidivant, complicat, va necesita o interventie chirurgicala mai activa, cu o operatie mai de amploare [ rezectii partiale de plaman, drenaje etc.]. Daca problema s-a solutionat complet, nu exista complicatii si nici nu s-a cronicizat, stai linistit caci va fi bine. e foarte bine ca ai lasat fumatul, nici sa nu mai fumezi vreodata ; imbraca-te cum trebuie, ai grija sa nu racesti si alimenteaza-te suficient.
![nyctophobia](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Pneumotoraxul a fost spontan, am facut o spirometrie, si totul a fost ok, am avut rezultatele excelente, deci care ar fi sansele de recidiva?Ma imbrac gros. sa nu racesc.
![Dr. Balcan Anisoara](/arata_img.php?img=cont_29883.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
In literatura medicala se precizeaza ca sansele ca un pneumotorax spontan sa se complice sau sa se cronicizeze este de cam 30%. Daca a fost bilateral, la ambii plamani, sansele de recidiva sunt mai mari.Cum am mai scris, daca ai grija de tine, lasi fumatul, consumul de alcool este moderat, te alimentezi bine, ai o igiena adecvata, respecti odihna, eviti infectiile respiratorii etc. acest accident pleural care este pneumotoraxul spontan nu va mai recidiva.Numai bine!
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 300pneumotorax
- 4Am facut in urma cu 2 sapt un pneumotorax in urma unei cazaturi si a unei fracturi costale
- 13Pneumotorax
- 14pneumotorax
- 4Pneumotorax
- 1pneumotorax stang recidivat
- 0pneumotorax spontan
- 1Pneumotorax, chirurgie toracica
- 1pleuriziea exudativ
- 1Operaţie pneumotorax
- 1despre pneumothorax
- 2Pneumotorax - Deviatie de sept.
- 1Pneumotoraxul ma distruge psihic
- 1Operație Pneumotorax
- 0Pneumotorax
- 0Pneumotorax in urma cu 7 ani, ma jeneaza locul unde a fost tubul si sus la umar
- 0Pneumotorax spontan
- 0Adolescent, Pneumotorax Operatie
Mai multe informații despre: Pneumotorax
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: