Am facut in urma cu 2 sapt un pneumotorax in urma unei cazaturi si a unei fracturi costale

23-06-2009
miha_teb
Nu este medic/terapeut
miha_teb
Am facut in urma cu 2 sapt un pneumotorax in urma unei cazaturi si a unei fracturi costale..am stat internata o sapt timp in care mi s-au facut doua punctii, din fericire am scapat fara drena si aerul s-a resorbit in mare proportie..am fost externata dar inca simt dificultate in respiratie si tare frica imi este sa nu fi recidivat sau este ceva firesc pana se resoarbe definitiv pentru ca de atunci nu mi-a revenit respiratia la normal nici pana in momentul de fata...as dori sa imi dati niste sfaturi sau niste pareri care sunteti in astfel de situatii sau care v-ati mai confruntat cu astfel de probleme..va multumesc
4 comentarii
0
25-06-2009, ora 18:47
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Dificultatea in respiratie o vei mai avea o perioada este prea recent traumatismul soldat cu fractura costala dar stai linistita caci aerul din plamani s-a resorbit plamanul si-a revenit la normal dar contuzia complicata de fractura costala va mai persista un pic dandu-ti acea jena respiratorie cu limitarea fazelor respiratiei problema indusa si psihic prin frica de durere si de a nu-ti face singura rau.In doua saptamani deja te vei simti mai bine. Daca la externare din spital radiografiile nu aratau plamanii si cordul in regula nu puteai pleca acasa. Stai linistita stii ca nu ai voie de efort fizic nu ai voie sa duci sau sa ridici greutati trebuie sa fii atenta sa nu te lovesti la torace sa nu cazi.Daca te feresti de toate acestea nu are cum sa recidiveze ceea ce ai avut.Numai bine
0
26-06-2009, ora 18:05
miha_teb
Nu este medic/terapeut
miha_teb
va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra..intr-adevar este f posibil sa fie ce spuneti dumneavostra pentru ca stau in permanenta cu acea teama de a nu recidiva...ma mai doare fractura si am in permanenta o senzatie de nod in gat o senzatie foarte jenanta imi da senzatia ca ma sufoc uneori il simt parca si cand inghit..problema am pus-o tot pe seama pneumotoraxului dar cred ca e mai mult de la stres sau de la lipsa de calciu..am inceput un tratament cu magne b6 si calciu cu fixatie si sa speram ca o sa fie bine..va multumesc mult
0
07-10-2009, ora 22:12
katyavr
Nu este medic/terapeut
katyavr
este o boala transmisibila?multzumesc anticipat
0
19-11-2009, ora 21:38
oligtur
Nu este medic/terapeut
oligtur
Pt. miha_teb
Buna ! Va rog sa-mi spuneti cum va evoluat starea de sanatate de la data la care a-ti postat intrebarea, deoarece si eu ma aflu acum in aceeasi situatie. Acum o luna am avut un pneumotorax total la plamanul stang, mi s-a pus tub de dren si acuma inca mai am durere in piept si respiratie greoaie, obosesc repede cand merg pe jos sau fac cat de cat miscare, si ma doare de ex. cand sughit, cand stranut, sau cand oftez, cand respir mai tare si mie frica de recidiva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pneumotoraxul spontan - experiența pacientului
  •