trecere 1 somn pe zi copil 1an1luna

11-11-2009
mara31
Nu este medic/terapeut
mara31
Buna ziua,
Cer un sfat mamicilor cu experienta in privinta somnului baietelului meu de 1 an si 1 luna. Pana acum vreo 2 saptamani, se trezea la 7.30-8, dormea de la 10.30-11 pana pe la 12, la 13-13.30 manca de pranz, apoi dupa-amiaza dormea de la 16 pana pe la 18, dar cu o trezire dupa 1 jumatate de ora sau 45 minute, cand trebuia neaparat sa ma duc sa il linistesc si, eventual sa ma intind langa el, ca sa adoarma la loc. Seara se culca pe la 9.30-10 si adoarme usor. Se mai trezeste cateodata noaptea, dar nu ii dau biberon, ci il linistesc si adoarme la loc. Mai nou, dimineata se trezeste mai nou la (cateodata se trezeste la 7, dar dupa o smiorcaiala se culca la loc), trebuie sa il culc dupa 11.30, doarme bine si cate 2 ore, dar dupa-amiaza la 16 il adorm greu si doarme putin, doar 1 ora. M-am gandit ca e timpul sa trecem la un singur somn pe zi, dar am esuat lamentabil. Ieri s-a rezit la 9.15 si a ramas treaza pana la 13, l-am culcat cu gandul ca doarme vreo 2 ore, apoi mananca de pranz, dupa-amiaza iesim la plimbare iar seara il culc mai devreme. De unde, ca a dormit 1 jumatate de ora, a mancat de pranz cascand si mi-am spus ca pe la 15 il culc din nou. M-am chinuit inca 1 jumatate de ora sa il adorm dupa-amiaza, a dormit destul de prost, cu 2 treziri pana pe la 19 (fiindca am stat si eu cu el) iar seara tot greu a adormit.
Categoric am bruscat programul lui de somn; as vrea totusi ca pana in primavara-vara, cand va trebui sa ma intorc la serviciu si va veni bunic lui sa ne ajute, sa ajungem la 1 somn/zi dupa-amiaza. E un copil absolut normal, sanatos (cu exceptia celor 2 inerente viroze luate de la alti copii) alert, dornic de explorare, se straduieste sa mearga, il scot la aer de 2-3 ori pe zi, depinzand de vreme.
Cum ati procedat voi cu somnul copiilor? A venit de la sine schimbarea sau ati "ajutat-o" putin?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul