Baietel de 1, 5 ani nu răspunde când este strigat și nu arata cu degetul

23-08-2024
Delia but
Nu este medic/terapeut
Delia but
Bună ziua, am un băiețel de 17 luni care este hipoacuzic la o ureche și poarta proteza auditiva. Am observat ca nu vrea sa raspunda deloc când îl strig, uneori cred ca insist prea mult.El este un copil normal, rade, danseaza, știe sa continue cantecelele când ma opresc, zicând gaga, miau, piu piu...Mai zice mama, tata, haide, gata, gadi gadi, papa, ba da, ba nu. Știe sa arate unde este nasucul. El arata doar când îl pun eu sa arata ceva, și rareori din propria inițiativa. Dacă vrea ceva ne trage de bluza. De mâncat mănâncă foarte bine de mic, bucatele, știe sa bea apa cu cana, încearcă sa foloseasca și tacamurile. Dar uneori e foarte deconcentrat de la tot, nu m baga în seama, vorbesc cu el și ma evita vizual, deși avem contact bun in rest. Nu merge pe varfuri, mai invarteste uneori rotile de la masina, dar cu celelalte jucarii se joaca normal, rasfoieste carticelele, face turnulete cu cuburile. Mentionez ca am fost la psiholog cu el și mi s-a spus ca este un copil răsfățat și sa am răbdare. Au trecut 3 luni de atunci. Poate toate lipsurile astea le are și din cauza traumelor din spital, fiind mereu sedat pentru diverse investigații, analize etc. Va rog sa ma ajutați, simt ca cedez dacă ma mai gândesc și la problema asta de dezvoltare. Cum sa il stimulez sa imi raspunda? Eu ii zic "Dimi" de la Dimitrie, poate nu e ok apelativul asta.
Mulțumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: