tratarea condiloamelor?

27-05-2009
papytza
Nu este medic/terapeut
papytza
Buna ziua am si eu o problema cu aceste condiloame cu care ma lupt din luna octombrie 2008, am facut o cauterizare, le-am tratat si cu solutie condyline insa tot reapar...mi-au trecut de aproximativ 4- 3 ori pana acum iar la o saptamana de la intreruperea tratamentului cu condyline reapar ca la inceput...exista ceva solutie mai puternica impotriva lor???daca da, de unde o pot cumpara???sau alt tratament prin care sa nu mai recidiveze...am auzit de ceva acid tricloracetic dar nu gasesc nici in laboratoare de analize nici in farmacii sa cumpar.Va rog mult daca stiti cumva de unde pot cumpara acest acid sau alte solutii impotriva condiloamelor sa imi spuneti si mie.Va multumesc!
96 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
27-05-2009, ora 22:10
Andreea cristut
Nu este medic/terapeut
Andreea cristut
hello!nu stiu daca se gaseste sau nu de cumparat, dar si eu am aceeasi problema.am fost la ginecolog si am inceput un tratament cu acid tricloracetic.
0
27-05-2009, ora 22:12
deea84
Nu este medic/terapeut
deea84
Buna! Tratamentul cu condyline e bine sa fie facut in paralel cu un tratament pentru imunitate...Mie mi-au aparut in ianuarie anul acesta, in februarie le-a cauterizat, mi-au reaparut apoi in martie mi-a prescris condyline si isoprinosine, pastilute pt sistemul imunitar...am aplicat condyline, le-am ars apoi au aparut din nou dupa cateva zile si in cele din urma mi-au trecut...de la sfarsitul lui aprilie nu mai am negi...am luat 3 cutii de isoprinosine in aprox 2 luni de zile...tin sa mentionez ca n-am mai avut contact sexual cu partenerul meu de aproape 6 luni de zile...tie iti pot aparea si din cauza partenerului sau din cauza sistemului imunitar slabit...ca si tratament pt condiloame mai poti incerca o crema aldara se numeste dar e fff scumpa, in jur de 7 milioane si nu se gaseste in romania...sau poti folosi condyline impreuna cu isoprinosine dar la sfatul medicului cel mai bine...sper ca ti-am fost cat de cat de ajutor...
0
27-05-2009, ora 23:21
loricypys
Nu este medic/terapeut
loricypys
si eu am avut si mi-a dat o crema.wartec se numeste...este f buna...mi-au mai disparut dupa 3 zile de tratament.sper ca nu mai apar.
0
28-05-2009, ora 13:41
papytza
Nu este medic/terapeut
papytza
nu e din cauza partenerului pentru ca nu am mai avut contact sexual de mai mult de 3 luni dar tot continua sa apara iar pt sistemul imunitar am luat echinacee C 2 cutii.o sa il intreb pe ginecolog cand merg daca pot sa iau isoprinosine in paralel cu tratamentul de condyline si eventual sa cumpar crema pt partener pt aca si lui tot ii dispar si ii apar iar.multumesc de raspunsuri si multa sanatate in continuare.
0
06-06-2009, ora 13:55
Adi24
Nu este medic/terapeut
Adi24
Hi, din cate am citit eu, condiloamele apar, foarte rar (si cum numai mie mi se poate intampla), si pe limba sau in gat, are cineva idee cum se pot trata? Eu am fost la un medic si mi-a dat un tratament pentru cele din zona genitala dar fara un rezultat, mai mult, dupa ce am inceput tratamentul mi-au aparut si cele de pe limba si gat deci as prefera sa intreb pe un forum sau sa mai caut pe net decat sa mai merg la un doctor. Daca stie cineva un tratament, macar ceva vag, un link un articol as fi recunoscator daca ar posta aici. Multumesc anticipat.
0
06-06-2009, ora 17:44
deea84
Nu este medic/terapeut
deea84
Buna Adi...pentru negii genitali ar trebui sa folosesti condilyne, e o solutie care arde dar in paralel cu niste imunostimulatoare...e normal sa-ti reapara mai multi negi in urma tratamentului, asa am patit si eu, ies toti la iveala dar dupa vor trece, eu eram disperata, am dat cu condilyne pana m-am ars toata si abia mai puteam merge:( dar tu sa nu faci asa...trebuie sa ai rabdare...despre condiloamele pe limba si in gat nu stiu nimic, stiu doar ca ies ffffff rar...am sa caut pe net si in caz ca voi gasi ceva postez link-ul aici...daca te deranjeaza tare du-te la un dermatolog cat mai repede.
0
27-06-2009, ora 11:07
Adi24
Nu este medic/terapeut
Adi24
Multumesc mult pt sfat deea de cautat pe net cautasem si eu si am gasit tot la fel ca apar ffffffff rar la mine s-a intamplat ffffff rar-ul ala. de mers la dermatolog nu cred ca mai merg pt ca tratamentul pe care mi l-a dat de acolo mai rau a facut am patit si eu din alea de m-am ars groaznic si prefer un tratament cu condilyne si imunostimulatoare cum ai zis tu. Inca odata multumesc mult
1
29-06-2009, ora 10:09
Grisly
Nu este medic/terapeut
Grisly
deea84 mie nu mi se pare normal sa iti reapara mai multi in urma tratamentului. Prima data i-am observat acum un an si initial nici nu i-am bagat inseama pt ca nu stiam despre ce anume este vorba.Apoi au inceput semnele de intrebare m-am informat...am descoperit ca este hpv-ul am fost devastata.ginecologul mi-a recomandat tot condyline pt cauterizare aveam cativa negi dar daca te dai cu GRIJA nu te arzi toata.trebuie doar pe suprafata condilomului nu si imprejurimile ca altfel ne facem praf toata zona. Mie in mai putin de o saptamana mi-au disparut atunci si subliniez ca aveam cativa mici dar raspanditi si pana luna trecuta de cand sunt preafericita posesoare a unui neg nu mi-au reaparut.Mentionez asta pt toti cei care s-au speriat si descurajat ca mine anul trecut citind pe internet cum ca nu vor reusi sa scape de ei niciodata : Ca si in cazul candidozei recidiva tine de sistemul imunitar...De hpv oricum nu mai scapi niciodata dar negii nu reapar decat atunci cand exista probleme cu sistemul imunitar eu de exemplu acum am anemie inlesnita de niste diete minune si in plus am tot folosit creme parfumate puternic in zona intima ca nu ma pot lasa de ele.pacat ca nu exista educatie corecta si completa in cazul HPV sa nu aflu la 21 de ani de pe net.normal ca 80 din femei il contacteaza ca barbatii sunt si ei purtatori dar nimeni nu stie de condilomatoza.sau de faptul ca atatea femei mor de cancer de col in urma contactelor cu un posesor de anumite tulpini de HPV.
0
29-06-2009, ora 10:18
Grisly
Nu este medic/terapeut
Grisly
adi24 o nedumerire...ai spus ca initial au aparut in zona genitala si in urma tratamentului in gat si pe limba. sa inteleg ca in timpul tratamentului ai intretinut raporturi sexuale orale Daca da ar fi bine sa tii cont de faptul ca respectivele condiloame sunt urmarea unei boli cu transmitere sexuala dupa contactul cu un partener purtator. Daca nu l-ai dobandit de la partenerul actual atunci i l-ai transmis tu acestuia de la precedentul. Transmiterea HPV e un cerc vicios.Prin urmare toti partenerii tai in urma contactelor sexuale cu tine vor dobandi virusul mai ales la contactele neprotejate desi este posibil chiar si prin utilizarea prezervativului.Deci riscul aparitiei negilor se mentine chiar si in cazul raporturilor sexuale orare caci ambii parteneri sunt infectati.
0
29-06-2009, ora 11:07
deea84
Nu este medic/terapeut
deea84
Grisly...Mie mi-au aparut anul acesta in februarie facusem cauterizarea dar nu-mi trecusera...Poate am gresit zicand ca in urma tratamentului cu imunostimulatoare mi-au aparut asa am citit pe forum dar parca dupa ce am luat pastilele au explodat...In martie cand am fost la doctor imi mai aparusera cativa si abia atunci doctorul mi-a zis sa folosesc condilyne si isoprinosine...doar ca la mine negii nu erau mari sa-i pot arde usor erau mici si extinsi ca o coaja cu mici spatii sanatoase si am dat cu codilyne peste tot numai sa treaca...in doua saptamani mi-au trecut si mie chiar daca am suferit putin iar in aprilie cand am fost la control doctorul a zis ca sunt bine...cred ca motivul pentru care au aparut in 2-3 randuri e perioada de incubatie care dureaza intre 2-9 luni de la contactul sexual neprotejat in aceasta perioada existand posiilitatea sa reapara chiar daca folosesti un tratament...si eu incerc pe cat posibil sa am grija de imunitatea mea dar e cam greu nu prea am o alimentatie ok si vreau si eu acum dupa ce termin cu masterul sa tin o cura de slabire sper sa nu-mi afecteze cu nimic...nu mai vreau negi ma inspaimanta ideea asta...nici macar contact sexual n-am mai avut din cauza fricii de 7 luni dar nu mai sunt cu cel de la care am luat virusul
0
29-06-2009, ora 15:31
Adi24
Nu este medic/terapeut
Adi24
Ok hai iti exp Grisly am observat la un moment dat un neg foarte mic cam cat o gamalie de bold am cautat pe net si intr-un final am aflat ce este si am mers la doctor. Ca sa fiu sigur despre ce e vorbe am dat cu solutie de otet diluat si au aparut inca vreo 4-5 negi care nu se vedeau cu ochiul liber. doctorul mi-a dat o solutie preparata cu care sa ard negii. M-am dat cu aia si au disparut dar la cateva zile au reaparut si de atunci tot apar cate unul cate unul. Pe net mai vazusem ca pot aparea si in gat si pe limba si inainte sa merg la doctor m-am uitat si acolo ca sa stiu ce sa ii spun doctorului dar nimic. Dupa ce am inceput tratamentul ala la vreo luna am inceput sa simt ceva ciudat in gat si stiind ce ar putea fi m-am uitat imediat si am vazut ca pe limba in capat de tot mi-au aparut 4 negi din astia am bagat 2 degete mai js si am gasit si in gat mai multi lucru care nu se intamplase inainte sa merg la doctor.De aparut apar pe limba si in gat pt ca asa apar ei nu e de la sex oral de aia zice ca apar foarte foarte rar pot aparea de capul lor. Daca era de la sex oral zic eu ca ar fi fost mai multe cazuri nu
0
29-06-2009, ora 15:34
Adi24
Nu este medic/terapeut
Adi24
Forumul asta nu stie de virgula semnul intrebarii si alte semne de punctuatie semnul intrebarii La post-ul de dinainte am zis ca am uitat eu sa pun virgulite da nici la asta n-au aparut si stiu sigur ca le-am pus.
0
08-07-2009, ora 15:38
ela2009
Nu este medic/terapeut
ela2009
ma confrunt si eu cu aceeasi problema.. sunt infectata cu HPV de aprox 1 an si nu stiu cum sa scap... am negi atat la exterior cat si in interior, pe col... am fost la 2 medici, am urmat diverse tratamente prescrise dar fara rezultat + echinaceea, coenzima Q10 in ulei de catina... problema este ca am si colul plin de rani iar o doctora mi-a recomandat electrorezectia + cauterizare iar cealalta doctora conizatia... nu stiu ce sa fac... as vrea sa mai incerc si alte tratamente inainte de a ajunge la operatie... nu stiu daca e normal sa ma operez atat timp cat am negii... dispar pt scurt timp dupa care apar iar... stie cineva un tratament eficient? mentionez ca si prietenului meu ii apar desi a luat si el de 2 ori isoprinosine... inca ceva o parte din negi ii rup cu unghia, curge ceva sange iar pe altii ii ard cu condilyne, am folosit si wartec dar degeaba...
0
09-07-2009, ora 10:24
papytza
Nu este medic/terapeut
papytza
Buna ela2009 si eu ma confrunt cu aceste condiloame de ceva vreme.Pana de curand mergeam la doctorul meu ginecolog de 3 ori pe saptamana sa ma dea cu condyline in interiorul vaginului, in urma cu o luna jumate au inceput sa imi iasa f multe chiar la intrare in vagin unde le puteam vedea si eu si atunci mam decis sa ma tratez singura am luat o cantitate mica de condyline si am introdu-so in vagin cu ajutorul unei siringi fara ac timp de vreo 3-4 zile regulat dupa spalare seara dupa care am facut o pauza de 5 zile in care nu am mai umblat la ele, dupa aceste zile am avut bucuria sa observ ca nu mai aveam decat unu mai in interior si am continuat sa dau pe el cu condyline iar acum au disparut toate.Acuma depinde de fiecare cum face tratamentul, eu ti-am impartasit modul prin care mam tratat eu.Sa sti ca ele ies si din cauza unei imunitati scazute, si eu am luat Aciclovir la recomandarea medicului si echimacee dar nu prea au avut rezultate insa de cand manac pe cat posibil mai sanatos se vede diferenta, incearca pe cat poti sa mananci si tu cat mai sanatos si cat mai multe legume si fructe si foloseste prezervativul la fiecare contact sexual pt ca virusul sa nu se mai ia cand de la tine la prietenul tau cand de la prietenul tau la tine.sper sa iti fie de folos tot ce tiam scris.multa sanatate!
0
09-07-2009, ora 12:05
ela2009
Nu este medic/terapeut
ela2009
multumesc pt raspuns papytza... din cate stiam eu, condyline nu se foloseste si in interiorul vaginului. cel putin asa mi s-a spus de catre doctora... in prezent folosesc wartec de la care nu mai am arsuri asa mari, cum am avut de la condylin dar degeaba ca tot nu dispar... sex facem destul de rar acum si numai cu prezervativ... incerc, pe cat posibil sa mananc sanatos dar problema este ca in perioada asta sunt si foarte stresata... eu m-am dat singura cu aceste solutii dar nu si in interior... pentru interior, doctora mi-a recomandat electrorezectia urmata de cauterizare, asta pentru ca am si rani pe col... tu nu ai rani pe col de la condiloame? n-am reusit sa gasesc aldara, poate asta ar da mai multe rezultate... nu stiu ce sa mai zic... multa sanatate!
0
12-07-2009, ora 09:41
papytza
Nu este medic/terapeut
papytza
Pe mine dr meu ginecolog ma dat si in interior cu condyline, insa eu am avut o mica rana inainte de a incepe tratamentul.ranile se fac foarte usor in interior, si cum te speli si de la un simplu act sexual.eu inainte de a incepe tratamentul am consultat mai multi medici.primul mia zis ca fara cauterizare nu are de sa discute cu mine, mam speriat si am mers la altul care mi-a rasp foarte sec, astea sunt mici vino la mine cand depasesc 1-2 cm, si atunci mam gandit"cum sa astept atata"???? si am consultat si un medic de la o policlinica privata care a fost foarte dragut mi-a explicat tot si mi-a spus sa nu disper ca la cauterizare ajung numai daca aceste condiloame nu reactioneaza deloc la condyline.mai exista si acid tricloracetic care arde condiloamele.mai incearca sa mergi la un dr poate sa incerce cu tratament periodic.si mie foarte greu mi-au trecut pt ca treceau unele si apareau altele.si incearca sa te menajezi putin si nu te mai stresa atata pt ca atunci in zadar faci orice tratament.stresul e foarte periculos.(acidul tricloracetic e mai agresiv decat condyline asa ca nu incerca sa te dai singura cu el in interior) multa sanatate!
0
12-07-2009, ora 16:31
ela2009
Nu este medic/terapeut
ela2009
pt papytza... cum ai tratat rana de pe col... am si eu astfel de rani iar doctora mi-a recomandat electrorezectia... cred ca de la HPv mi-au aparut ranile pt ca inainte de a afla de aceste rani nu ma spalam in interior... abia dupa ce mi-a recomandat doctora tantum rosa si niste ovule am folosit irigatorul... nici viata sexuala nu e prea activa cu toate ca am un partenet stabil de 3 ani... nu stiu daca electrorezectia duce la exterminarea condiloamelor de pe col... din cand in cand mai fac spalaturi cu ceai de galbenele si de pelin, ama citit ca ajuta la vindecarea ranilor... poate ne raspunde la intrebarile astea domnul doctor miodrin daca citeste aceste randuri... numai bine!
0
12-07-2009, ora 16:36
ela2009
Nu este medic/terapeut
ela2009
apropos... crema careia ii fac reclama la tv si care se numeste CRYOPHARMA, este eficienta si in tratarea condiloamelor provocate de HPV?
0
13-07-2009, ora 10:27
papytza
Nu este medic/terapeut
papytza
nu leam tratat intr-un mod anume doar am folosit ceva ovule, nu mai imi amintesc numele lor dar erau cumva maronii ca si laptele cu cacao, dar cand am inceput tratamentul cu condyline mai exista acea rana doar ca nu era mare.este posibil sa fie din cauza condiloamelor aceasta rana si este si posibil sa se vindece prin electrorezectie, nu stiu exact in ce consta aceasta.iar Cryopharma cred ca poate vindeca si condiloamele ca la o adica si acestea sunt tot negi numai ca sunt in alta parte a corpului fata de membre cum e in reclama, numai ca probabil le poate vindeca doar pe cele de la exterior, intreaba medicul poate el stie mai multe informatii.numai bine!
0
14-09-2009, ora 18:43
onym
Nu este medic/terapeut
onym
acid tricloracetic
multa sanatate.
0
30-10-2009, ora 19:22
cris.nicolle
Nu este medic/terapeut
cris.nicolle
salut!!!sunt noua pe forum.acum vreo 3 saptamani am fost la dr ginecolog la o consultatie, si mi a zis ca am niste condiloame inauntrul vaginului sau pe col.ceva de genul, ce trebuie cauterizate. a mai trecut una din voi prin asa ceva?ce se intampla?ce inseamna de fapt cauterizarea condiloamelor pe col?pt ca sincer...mi.e foarte frica sa ma duc la doctor
0
30-10-2009, ora 19:49
papytza
Nu este medic/terapeut
papytza
sal cris.nicolle, vreau sa iti zic ca si eu am trecut printro cauterizare dar nu e singura metoda de tratare a condiloamelor.Cauterizarea inseamna arderea condiloamelor in diferite moduri si anume cu caldura, prin inghetare, cu laser, cu curent electric etc.dar parerea mea este ca ar trebui sa mai mergi la un dr sa fi sigura ca sunt condiloame si daca intradevar sunt atunci incearca sa vazi daca nu se pot trata cu solutie condyline.mai sunt si alte tipuri de solutii cum ar fi wartec care se gaseste mai greu in farmacii si mai este aldara care nu se gaseste decat afara din tara.si eu am avut condiloame si mam tratat cu condyline dar dureaza ceva timp pana trec toate si bine inteles cu un tratament pt imunitate.si incearca sa folosesti prezervativu ca sa nu te reinfectezi.sper sa te ajute ce tiam scris.multa sanatate.
0
31-10-2009, ora 15:41
cris.nicolle
Nu este medic/terapeut
cris.nicolle
papytza, multumesc frumos. normal ar fi sa merg la dr, dar mi e frica de ce o sa mi faca, mai ales ca este inauntru...intelegi tu. oricum, multumesc frumos pt sfaturi si pt intelegere
0
03-11-2009, ora 08:56
papytza
Nu este medic/terapeut
papytza
ma bucur ca tiam fost de folos dar totusi dute la dr si nu amana tratarea lor pt ca sunt foarte periculoase, daca nu sunt tratate pot da chiar cancer de col.sunt 100 de tulpini (de feluri de condiloame)dintre acestea numai 4 sau 5 dau cancer asa ca nu trebuie sa te sperii.felul tulpinii se poate afla prin tipaj parca se numeste testul respectiv numai ca e cam scump intre 400 si 500 lei.totusi consultate cu medicul tau si spunie daca nu se pot trata cu altceva si daca nu iti comvine raspunsul lui mai incearca sa mergi la inca unu si vezi daca iti da acelasi rasp.tu de unde iesti?daca iesti de prin vest iti pot recomanda un dr foarte bun din timisoara.astept raspuns daca vrei mai multe detalii.numai bine..
0
13-11-2009, ora 10:47
ela2009
Nu este medic/terapeut
ela2009
am inceput si eu, chiar de aseara, sa folosesc ovule cervugid si asta dupa capul meu... doctorul nu mi-a recomandat niciun tratament pt rezultatul testului papanicolau, care la mine este C3... mi-a zis doar ca trebuie sa ma operez si atat... sunt infectata cu HPV, am condiloame, si am citit comentarii destul de bune legate de ovulele cervugid. imi pun speranta in ele. daca cineva stie vreun tratament pt ranile de pe col si infectia cu HPV, l-as ruga frumos sa ni le transmita si noua... ms! multa sanatate va doresc!
0
14-11-2009, ora 16:11
papytza
Nu este medic/terapeut
papytza
din cate am citit eu pe net nu exista un tratament care sa vindece HPV.o sa ramana in corp toata viata din pacate, dar te poate ajuta foarte mult o imunitate ridicata si o viata cat mai sanatoasa.si eu am fost infectata cu HPV dar condiloamele leam tratat cu solutie condyline(se pot trata si cu crema wartec, si cu aldara dar nu se gaseste in tara la noi sau ar mai fi acidul tricloracetic 30-35%)si miam intarit imunitatea ci echinacee +vitamina C si multe fructe si legume crude.multa sanatate tuturor!
0
03-12-2009, ora 11:29
ela2009
Nu este medic/terapeut
ela2009
buna!
si eu si partenerul meu suntem infectati cu hpv care se manifesta prin aparitia condiloamelor, iar la mine si cu existenta unor leziuni pe col... as vrea sa stiu daca as putea sa dau nastere unui copil perfect sanatos in aceste conditii...
D-na doctor a zis ca mai intai ar trebui sa fac un copil si abia apoi sa ma operez... nu stiu ce sa fac.. n-as vrea sa am un copil cu probleme de sanatate...
dvs. ce parere aveti? multumesc!
0
04-06-2010, ora 00:57
eulory
Nu este medic/terapeut
eulory
buna am sie eu aceeasi problema de 2 ani de zile am 23 de ani..sincer imi este frica sa ma duc la un doctor...deoarece imi este rusine...e naspa cu chestia asta sa fiu sincera cateodata ma mananca de nu ma pot jos din cauza condiloamelor:(..eu prima data am avut impresia k miau aparut de la ras..nu stiu ce as putea face...ar putea cineva sa ma ajute va rog..vam pupat
0
08-06-2010, ora 11:25
eulory
Nu este medic/terapeut
eulory
helloo nu mai scrie nimeni aici?:(
0
15-06-2010, ora 00:32
papytza
Nu este medic/terapeut
papytza
buna eulory si eu ma confrunt cu problema asta de 2 ani.nu ai de ce sa te rusinezi sa mergi la dr pt ca nu iesti singura care are asa ceva.4 din 5 femei au aceasta problema.eu mam tratat cu solutie condyline e destul de scumpa pt cantitatea care e (3, 5ml)dar e buna insa daca nu ai un regim alimentar sanatos care sa iti mentina sistemul imunitar ridicat o sa iti reapara.sfatul meu e sa mergi la un ginecolog bun si sa iti dea ceva tratament pt ca sar putea sa ai o tulpina pe care daca nu o tratezi risti sa faci cancer de col.nu vreau sa te sperii, exista in total 100 de tulpini insa 5 sau 6 din ele dau camcer de col daca nu sunt tratate.astea nu apar de la ras astea se iau prin contact sexual cu o persoana infectata.in continuare cat timp faci tratament incearca sa nu mai faci sex neprotejat pt ca poti sa te infectezi iar de la partener, si inca ceva trebuie neaparat sa se trateze si partenerul.si o data infectata nu mai scapi de ea pt ca inca nu sa gasit un medicament care sa il vindece doar care sa il previna.ai grija de tine.numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns
96 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul antiHPV
  •