Tratament pe canal esuat

28-02-2018
Madamun
Nu este medic/terapeut
Madamun
Buna seara
De 5 zile am o durere insuportabila (la presiune, atingere) la maseaua de langa cea de minte, din partea dreapta jos.Acum 3 ani am avut un tratament pe canal la acea masea.
Am facut o radiografie dentara si am fost la stomatolog si mi-a spus ca este vorba despre o infectie, cel mai probabil din cauza tratamentului de canal esuat.
Mentionez ca nu am mai avut dureri sau alte simptome pana acum.
Medicul mi-a prescris Augmentin 3tablete pe zi, timp de 5 zile si mi-a spus ca pot sa iau orice antiinflamatoare pt durere si m-a reprogramat pt saptamana viitoare.
Problema este ca sunt in a 2-a zi de tratament cu antibiotic si durerea este tot mai insuportabila.
Am luat nurofen, algocalmin, ketonal, aulin si doar cu aulin imi trece durerea cat de cat, dar revine in aprox 3 ore.
Sunt disperata, nu mai stiu ce sa fac. Nu se poate trata altfel, astfel incat sa scap de durerea asta? Sau se poate face extractie atata timp cat maseaua este in stadiul acesta??
Nu cred ca mai doresc sa optez pt retratament pe can.
Astept un raspuns. Va multumesc anticipat.
8 comentarii
1
28-02-2018, ora 23:06
Dr. A I
Dr. A I
Buna seara, medicul v-a facut vreun retratament pe canal (a dezobturat canalul si a scos vechea obturatie?) sau v-a dat antibiotic doar si v-a programat pentru retratament saptamana viitoare?
0
01-03-2018, ora 00:15
Madamun
Nu este medic/terapeut
Madamun
Nu mi-a facut retratament. Nu mi-a facut absolut nimic. Doar mi-a prescris antibioticul si m-a programat pt sapt viitoare.
1
01-03-2018, ora 02:09
Dr. A I
Dr. A I
Trebuie facut retratament endodontic pentru ameliorarea simptomelor. Infectia aflata la varful radacinilor nu are cale de iesire deoarece canalele sunt obturate si astfel "preseaza" osul inconjurator, motiv pentru care aveti aceste dureri puternice. Incercati sa va sunati medicul stomatolog sau sa mergeti la urgente ca sa nu mai asteptati pana saptamana urmatoare.

Extractia este doar o ultima solutie in caz ca osul care inconjoara dintele este prea afectat sau tratamentul endodontic esueaza.
0
01-03-2018, ora 08:09
Madamun
Nu este medic/terapeut
Madamun
Va multumesc pt raspuns! In cazul acesta, ar rost sa continui tratamentul cu antibiotic?. Si, avand in vedere infectia, anestezia la maseaua respectiva isi va face efectul?
0
01-03-2018, ora 09:01
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Merita salvat dintele si facut retratament. Luati antibioticul atata timp cat vi s-a prescris de medic. Anestezia isi va face efectul atat timp cat infectia nu apare sub forma de umflatura/ abces ci doar este localizata la varful radacinii, desi chiar si in infectii mai mari anestezicele folosite in ziua de azi isi fac efectul.
O zi buna!
0
01-03-2018, ora 19:34
Madamun
Nu este medic/terapeut
Madamun
Astazi am fost din nou. Infectia nu este la varful radacinii, este cumva intre radacini. Daca as stii cum v-as atasat si radiografia, sa-mi spuneti si dumnevoastra parerea, cum ati proceda cu tratamentul in cazul acesta. Simptomele s-au mai ameliorat cat de cat, si sunt programata pentru reendo saptamana viitoare. Astept sa vad daca revine durerea la noapte si daca revine merg maine sa-mi deschida canalele si sa-mi aplice un tratament, desi infectia este cumva intre canale si dansa spune ca nu stie cat de mult ar ajuta. Sunt totusi in dubii. Dupa radiografie ce m-ati sfatui sa fac?
0
01-03-2018, ora 19:36
Madamun
Nu este medic/terapeut
Madamun
Am descoperit. Aceasta e imaginea https://ibb.co/hEExnc
1
01-03-2018, ora 21:37
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna seara! Dintele dumeavoastra necesita retratament de canal, dupa cum stiti. Optim ar fi ca acest tratament sa fie realizat de un medic endodont, sa fie sanse maxime sa se ajunga pana la varful dintelui pe toate canalele, sa le dezinfecteze si sa le pregateasca corespunzator. Durerile pot proveni de la dintele cu tratament vechi ( dintele de ''jos''), dar pot proveni si de la cel cu distructie coronara mare, cel de sus, pe aceeasi parte. Amandoi necesita retratament de canal si restaurare. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul