Radiografie 13 - Este tratat corect ?
Buna ziua,
Momentan trec printr-o perioada de tratamente la medicul stomatolog. Am avut o gramada de dinti de tratat, printre care si 13, singurul la care stomatologul mi-a spus ca va trebui sa revina (dupa ce a vazut radiografia, este cea din stanga) a spus ca nu a tratat pana la radacina. La urmatoare vizita s-a ocupat din nou de acel dinte 13 dupa care am fost iar la radiografie si mi-a spus ca e ok acum (poza din dreapta). Mie imi pare tot la fel, ca n-a fost tratat pana la radacina. Ce parere aveti?
https://imgur.com/a/zYXeeQn (aici sunt cele 2 radiografii)
Momentan trec printr-o perioada de tratamente la medicul stomatolog. Am avut o gramada de dinti de tratat, printre care si 13, singurul la care stomatologul mi-a spus ca va trebui sa revina (dupa ce a vazut radiografia, este cea din stanga) a spus ca nu a tratat pana la radacina. La urmatoare vizita s-a ocupat din nou de acel dinte 13 dupa care am fost iar la radiografie si mi-a spus ca e ok acum (poza din dreapta). Mie imi pare tot la fel, ca n-a fost tratat pana la radacina. Ce parere aveti?
https://imgur.com/a/zYXeeQn (aici sunt cele 2 radiografii)
3 comentarii
Buna ziua! Radiologic, tratamentul de canal este in regula. Aceste tratamente nu reprezinta doar niste linii albe, ci un intreg protocol de manopere, de spalaturi si de masuratori care trebuie urmate si probabil medicul dumneavoastra le-a respectat. Rezultatul tratamentului trebuie urmarit in timp.
Buna ziua, tratamentul dintelui împreuna cu un protocol bun poate sa va mențină dintele o Marioara lunga de timp pe arcada sau poate sa recidiveze. Aici depinde și de reacția organismului dumneavoastră la infecție. Este vine ca la 6 luni sa faceți o radiografie decontării pentru a urmări evoluția tratamentului.
Va multumesc pentru raspunsuri. 'M-am dat si eu cu parerea', pentru ca la prima radiografie mi a aratat ca nu e pana la varf, iar a doua oara era extrem de asemenator si am crezut ca nu s a schimbat nimic. Va multumesc pentru raspunsuri. Cu siguranta o sa fiu atent si voi incerca sa salvez tot ce mai pot si voi merge regulat. Am avut traume din copilarie si fobie, dar am trecut cu brio peste
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Intrebare endodont
- 3tratament endodontic
- 0Endodontie partiala + durere ulterioara
- 7canal dinte lasat liber
- 8Tratament pe canal esuat
- 0Ce probleme pot aparea in cazul in care un varf de ac rupt a ramas in os, nu dinte?
- 1Canal la masea netratat
- 3Durere masea de minte dupa ce s-a scos nervul.
- 2scoaterea nervului dentar
- 2Este normal ca la o lucrare de obturatie canal sa raman o bucata de ac in canal?
- 3Probleme tratament de canal
- 9Pansament devitalizant
- 1Dinte refacut din compozit, imflamat
- 1Abordare tratament Endodontic
- 2Tratament de canal molar 47 cu sealer fara conuri de gutaperca
Mai multe informații despre: Endodontia
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: