tratament cu Piroxicam (Flamexin) pentru raceala?
Am fost la medic la urgenta pentru ca ma simteam foarte rau, am avut 38 de grade febra si ma durea capul foarte rau.
Medicul m-a consultat, mi-a facut o hemograma si m-a trimis sa fac si o radiografie la plamani pentru ca ma durea putin si spatele. Dupa interpretarea radiografiei si a hemogramei a spus ca nu am pneumonie, si este doar o raceala mai puternica.I-am spus ca in trecut am avut probleme cu nasul, pentru ca de cativa ani nu am reusit sa scap de o sinuzita. I-am spus insa ca in ultimul timp nu prea mi-a mai curs nasul si nici dureri de cap n-am avut.
Mi-a prescris Azitrox 500, 3 tablete cate una la 24 de h, Flamexin 20 mg cate 1-2 tablete pe zi si vitamina C200.
Am citit prospectul de la Flamexin si am vazut ca nu scrie nimic referitor la raceala, ci numai pentru poliartrită reumatoidă, osteoartrită, spondilită anchilopoietică, afecţiuni musculo-scheletice acute, criza de gută.
Mai mult, in prospect scrie ca nu trebuie depasita doza zilinica de 20 de mg. De asemenea, la partea cu reactii adverse ocupa jumatate din prospect. Am luat o singura pastila aseara si nu am putut sa dorm din cauza durerii de stomac.
Ar trebui sa iau acest medicament cu un altul care sa protejeze stomacul sau ar trebui sa merg inapoi la medic?
Medicul m-a consultat, mi-a facut o hemograma si m-a trimis sa fac si o radiografie la plamani pentru ca ma durea putin si spatele. Dupa interpretarea radiografiei si a hemogramei a spus ca nu am pneumonie, si este doar o raceala mai puternica.I-am spus ca in trecut am avut probleme cu nasul, pentru ca de cativa ani nu am reusit sa scap de o sinuzita. I-am spus insa ca in ultimul timp nu prea mi-a mai curs nasul si nici dureri de cap n-am avut.
Mi-a prescris Azitrox 500, 3 tablete cate una la 24 de h, Flamexin 20 mg cate 1-2 tablete pe zi si vitamina C200.
Am citit prospectul de la Flamexin si am vazut ca nu scrie nimic referitor la raceala, ci numai pentru poliartrită reumatoidă, osteoartrită, spondilită anchilopoietică, afecţiuni musculo-scheletice acute, criza de gută.
Mai mult, in prospect scrie ca nu trebuie depasita doza zilinica de 20 de mg. De asemenea, la partea cu reactii adverse ocupa jumatate din prospect. Am luat o singura pastila aseara si nu am putut sa dorm din cauza durerii de stomac.
Ar trebui sa iau acest medicament cu un altul care sa protejeze stomacul sau ar trebui sa merg inapoi la medic?
8 comentarii
Nu ti-a spus ca Flamexin se ia in timpul sau imediat dupa ce mananci ?Nu-l mai lua.Ori te intorci la medic sa-ti dea si protector gastric pe care sa-l iei impreuna cu acesta, ori nu mai iei deloc si-l inlocuiesti cu un Paracetamol sinus, de exemplu.
nu, chiar nu mi-a spus nimic legat de un protector gastric. As putea sa nu mai iau deloc acest medicament si sa iau numai Axitrox?
si ceea ce nu inteleg este de ce mi-a prescris acest medicament, daca pe prospect scrie ca este indicat pentru cu totul si cu totul alte afectiuni
Poti lua numai Azitrox.Uneori se da si un antiinflamator gen Flamexin pe langa antibiotic.
Toate medicamentele de mai sus iti vor slabi sistemul imunitar si vei raci ulterior si mai usor.
Nici cosul de gunoi nu merita astfel de medicamente...
Nici cosul de gunoi nu merita astfel de medicamente...
Verificati neaparat coloana cervicala, mai ales pentru durerea intre omoplati... Flamxin trateaza si inflamatiile de coloana
Am fost diagnosticata cu anexita si in reteta se afla si piroxicam pastile.Imi puteti spune, va rog cum le administrez..Am 23 ani.multumesc!
Azi am primit si eu un tratament de la medicul de familie pentru o infectie in gat asociata cu dureri de cap un atibiotic Cefuroxima 500 mg, Eurespal 80 mg antiinflamator si acest Flamexin. Citind prospectul de la Flamexin am ramas surprins si eu de faptul ca nu e pentru raceala si am ramas impresionat de cate reactii adverse are (printre care: risc de atac de cord, reactii grave la nivelul stomacului si intestinului, dezlipirea unghilor si caderea parului).
Desi l-am cumparat, m-am decis sa nu-l iau. Of.. nu inteleg de ce astfel de medicamente mai exista pe piata... Nici amtibioticul nu l-as fi luat, insa tratamentul fara antibiotic nu a avut mare succes.
Si eurespal ma tot gandesc daca sa-l mai iau sau nu...
Desi l-am cumparat, m-am decis sa nu-l iau. Of.. nu inteleg de ce astfel de medicamente mai exista pe piata... Nici amtibioticul nu l-as fi luat, insa tratamentul fara antibiotic nu a avut mare succes.
Si eurespal ma tot gandesc daca sa-l mai iau sau nu...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2febra din cauza expunerii ochilor
- 4Simptome premenopauza. Febra!
- 7rosu in gat si febra mica
- 36Febra dupa pastile (a avut si infarct, pneumonie)
- 4Raceala ex-domiciliu (LOL)
- 6cat timp trebuie luat Karissa
- 6Diagnostic gresit: nu am pofta de manacare si vomit verde
- 7Raceala, nurofenul pot influenta valoarea analizelor de sange?
- 3dureri abdominale in partea dreapta, febra 37, 8 si stari de voma
- 3sa fac vaccinul pneumo 23?
- 8Nu mai stiu ce sa fac! tuse si altele
- 3Pete rosii pe piele si raceli frecvente..este oare leucemie?
- 0febra in sarcina
- 3cat poate dura febra?
- 1rosu in gat, febra
- 2Durere Umflare Ureche dreapta
- 3Simptome gripale de de durata mai lunga decat de obicei sau ceva mai periculos?
- 9Urechi înfundate-raceala
- 0Febra, fara alte simptome, , interpretare analize
- 3Raceala de mai bine de o luna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: