ganglioni limfatici inflamati
Buna ziua,
Simptomele mele sunt urmatoareale: amigdala dreapta prezinta niste depozite albe. Nu este rosie, nu ma doare. Amigdala stanga este normala. Ganglionii limfatici laterocervicali sunt inflamati bilateral, nu dor, uneori simt un mic si rapid disconfort pe partea dreapta a gatului, in zona lor. Febra (maxim 37, 5). Exudat faringian negativ. Ce poate fi? Va multumesc!
Simptomele mele sunt urmatoareale: amigdala dreapta prezinta niste depozite albe. Nu este rosie, nu ma doare. Amigdala stanga este normala. Ganglionii limfatici laterocervicali sunt inflamati bilateral, nu dor, uneori simt un mic si rapid disconfort pe partea dreapta a gatului, in zona lor. Febra (maxim 37, 5). Exudat faringian negativ. Ce poate fi? Va multumesc!
7 comentarii
amigdalita cronica cu cazeum
Am uitat sa mentionez ca nu am niciun fel de durere in gat. Amigdalita poate sa nu doara? Nu racesc usor si nu am fost racita de curand. Deci, daca nu este pe fond infectios, este normal sa iasa exudatul negativ?
infectia este in interiorul criptelor.. si la exudatul depe suprafata NU apare
poate sa nu dea complicatii locale ( amigdalite acute)
dar poate vara sa ai un flegmon amigdalian ( se inchide o cripta si se formeaza puroi in spatiu inchis)
poate sa faci reumatism, complicatii la rinichi sau cardiace
poate sa nu dea complicatii locale ( amigdalite acute)
dar poate vara sa ai un flegmon amigdalian ( se inchide o cripta si se formeaza puroi in spatiu inchis)
poate sa faci reumatism, complicatii la rinichi sau cardiace
pt domnul dr : care este solutia in acest caz pt a evita complicatiile?
solutii corecte sunt 2
1. scoaterea amigdalelor clasic
2 reducerea amigdalelor in volum cu radiofrecventa sau laser
totul depinde de aspectul amigdalelor
decizia apartine unui medic ORL care vede amigdalele
1. scoaterea amigdalelor clasic
2 reducerea amigdalelor in volum cu radiofrecventa sau laser
totul depinde de aspectul amigdalelor
decizia apartine unui medic ORL care vede amigdalele
multumesc frumos pt raspuns ; mama este in situatia descrisa mai sus, are puroi format intr-o cripta pe amigdala stanga, nu depaseste 0, 5 cm, insa este ingrijorata, am sa apelam la una din cele 2 variante, asta daca situatia ei o poate predispune la astfel de complicatii
Buna ziua!
Tatal meu a fost diagnosticat cu carciom la buza inferioara.Dupa excizie rezultatul de la biopsie a fost urmatorul:
Diagnosticul anatomo patologic este:carciom scuamos moderat diferentiat(G2), keratinizant, pT1 Nx Mx.
Ca si descriere microscopica: excizia cuneiforma prezentand o proliferare tumoratala(diam 1, 8 cm)cu celule scuamoide atipice, poligonale colburi patern cu infiltrativ pana la nivelul stratului muscular.Trase de rezectie chirurgicala neinvadate. De la 2 luni de la excizie tatal meu se simte bine, are grija ce mananca si nu mai fumeaza.As dori sa-mi spuneti de ce ia recomandat extirparea ganglionilor, iar in cazul de nu se intervine, ce consecinte ar fi?Multumesc de raspuns.
Tatal meu a fost diagnosticat cu carciom la buza inferioara.Dupa excizie rezultatul de la biopsie a fost urmatorul:
Diagnosticul anatomo patologic este:carciom scuamos moderat diferentiat(G2), keratinizant, pT1 Nx Mx.
Ca si descriere microscopica: excizia cuneiforma prezentand o proliferare tumoratala(diam 1, 8 cm)cu celule scuamoide atipice, poligonale colburi patern cu infiltrativ pana la nivelul stratului muscular.Trase de rezectie chirurgicala neinvadate. De la 2 luni de la excizie tatal meu se simte bine, are grija ce mananca si nu mai fumeaza.As dori sa-mi spuneti de ce ia recomandat extirparea ganglionilor, iar in cazul de nu se intervine, ce consecinte ar fi?Multumesc de raspuns.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5in urma unei raceli, am ramas cu o stare subfebrila
- 2dilema, sa-mi scot sau nu amigdalele
- 5amigdale cu puroi
- 22Desi e sub tratament face febra..
- 10Valul palatin.
- 4amigdala umflata
- 23Amigdale destul de marite
- 9amigdalita
- 6De 3 zile fac febra, undeva intre 38-39 oscileaza, treptat mi s-au umflat gingiile
- 5aslo marit
- 3voma +temperatura
- 23amigdalita pultacee
- 2Amigdale cu stomatita aftoasa
- 6problema ORL- amigdalita cronica pentru Dr. Flueraru Valeriu
- 4Rog sfat operatie amigdala linguala
- 1Rana pe amigdale, pete albe pe interiorul gingiei inferioare
- 1Amigdale umflate insotite de o secretie alba purulenta
- 1Hipertrofie amigdale gr.4
Mai multe informații despre: Febra amigdalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: