Tratament candida

16-04-2016
Anca2015
Nu este medic/terapeut
Anca2015
Bună ziua! De 2 zile am candida și astăzi am fost la farmacie sa îmi iau fluconazol doza unica, însă farmacista mi-a spus ca e posibil sa recidiveze bucal, dacă nu este luat și antibiotic. Întrebarea mea este: pot sa iau fluconazol, exista motive de îngrijorare? Am și clotrimazol crema, însă am o nelămurire : se poate aplica și intravaginal?

Mulțumesc anticipat!
5 comentarii
0
17-04-2016, ora 14:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fluconazol doza unica este pentru barbati.
Pentru femei exista ovule cu clotrimazol de ex plus fluconazol la perioada la care va prescrie medicul.
De ex azi o doza, apoi peste 4-7 zile o doza, apoi o doza lunar.
Relatiile sexuale sunt interzise in timpul tratamentului.
Partenerul trebuie sa faca obligatoriu tratament.
Probioticele sunt pentru a popula intestinul cu bacterii benefice care sa manance candida si aceasta sa nu mai migreze din interior inspre vagin.
Pentru candida nu sunt indicate antibioticele.
Femeile cu candida primesc ovule pentru candida, fluconazol periodic, probiotice, dieta candida (o gasiti pe net).
0
17-04-2016, ora 15:55
Anca2015
Nu este medic/terapeut
Anca2015
Am apucat sa iau deja pastila. Pentru partener este recomandat sa ii dau fluconazol? Menționez ca a mai luat o data acum o luna.
0
17-04-2016, ora 16:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Partenerul trebuie sa faca tratament separat cu unguent si fluconazol. Tratamentul e prescris de dermatolog.
Altfel o veti lua la infinit de la unul la altul si e cam neplacut.
0
17-04-2016, ora 16:29
Anca2015
Nu este medic/terapeut
Anca2015
Va mulțumesc frumos!
0
03-05-2016, ora 12:38
Agleh
Nu este medic/terapeut
Agleh
Bună ziua, am fost și eu diagnosticata cu candida de ceva timp, ma chinui sa scap de ea cu tot felu de tratamente care mi-au fost recomandate de ginecolog, s-a remediat dar nu a trecut, mai am ușoare mâncărimi și putina secreție, ce este însă ciudat, mi-am făcut analiza de secreție la laborator și apare ca infecția e absenta însănă eu simt ca e încă acolo, am avut grija la igena, sa tratat și partenerul meu, nu mai inteleg, ce sa cred?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • Candidoza pe limbă - cum o recunoști și tratezi
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  •