ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Torticolis spasmodic

113 comentarii 1 2 3 4
0
19-07-2012, ora 11:12
simon romica
Nu este medic/terapeut
simon romica
Va rog sa-mi spuneti daca ati reusit si in ce conditii sa efectuati un tratament stomatologic sau sa faceti o radiografie dentara avand in vedere ca aceasta afectiune nu permite sa stai nemiscat o anumita perioada...
0
16-09-2012, ora 23:12
clau24
Nu este medic/terapeut
clau24
buna ziua,
Am 39 de ani si sufar de torticolis spasmodic din august 2011. Totul a inceput cu dureri foarte mari de cap si un usor tremur in partea stinga. In luna octombrie 2011 situatia mea s-a inrautatit, asa ca am inceput sa fac unele investigatii si am aflat cu ce boala cumplita ma confrunt. Dupa tot felul de tratamente care din pacate nu au avut nici un efect pozitiv asupra mea, in luna februarie 2012 am facut prima injectie cu toxina botulinica ( 100 unitati) dar care din pacate a avut un efect destul de mic asupra mea. In cautarile mele disperate de solutii, am aflat ca exista o clinica in SUA, clinica care se ocupa cu tratarea acestei boli. Acestia au un program la distanta pt cei care nu pot merge acolo, program care contine un manual in care este explicat tot ce trebuie sa stim despre aceasta boala, cum sa ne protejam si cum sa reusim sa avem o viata absolut normala. Pe linga acest manual mai primesti doua cd-uri, unul cu exercitii fizice care trebuiesc facute zilnic, iar celalalt contine un program de nutritie, si masajul care trebuie facut si el zilnic Daca esti inscris in program poti lua legatura oricand cu cei de la clinica telefonic sau prin mail, ei iti vor raspunde in cel mult 24 de ore.Eu personal am inceput programul din luna mai si am mai facut o injectie cu 200 unitati pt a putea sa imi fac exercitiile corect. Momentan am aproape 4 luni de cand am facut cea de-a doua injectie si inca ma simt bine. In cazul in care exista persoane care doresc sa se inscrie in acest program poat intra pe www.stclinic.ro unde pot gasi mai multe informatii precum si mesaje de la clientii care au urmat acest program.In speranta ca aceste informatii va vor ajuta eu va doresc multa sanatate si multa rabdare in lupta cu aceasta cumplita boala.
0
20-11-2012, ora 19:31
pytykot
Nu este medic/terapeut
pytykot
Buna, numele meu este Andreea si sunt kinetoterapeut, din luna octombrie a anului trecut lucrez cu un pacient care a fost diagnosticat cu distonie cervicala. as vrea sa va anunt ca acest pacient s-a recuperat 70% pe parcursul unui singur an datorita toxinei botulinice de tip "b", medicamentatie adecvata -rompartkin, care din pacate in romania a fost bagat la stupefiante, rivotril si complex de vitamina b; si recuperare kinetica. toate aceste metode de recuperare se efectueaza in functie de gravitatea acrestei deficiente si de cum raspunde corpul fiecarui pacient la tratament. im mod norma toxina botulinica se efectueaza odata l 3-4 luni sau mai mult, si in principiu exercitiile de recuperare se pot executa in fiecare zi, exceptie fiind zilele in care intervine oboseala psihica si fizica in special( desi in timpul exercitiilor daca apare, va odihniti 10-15 min, in functie de cat timp aveti nevoie de relaxare), deoarece muschiul nu are voie sa oboseasca foarte mult mai ales la inceput de recuperare si nici dupa injectie, mai ales ca dupa injectie, in prima saptamana nu e bine sa fortezi dearece pot sa apara dureri, efectul toxinei o sa dispara mai repede si nici nu vei simti daca lucrezi corect, desi recuperearea prin exercitii necesita neaparat un kinetoterapeut specializat intr-un asemenea diagnostic, deoarece trebuie sa va ajute sa lucrati corect si trebuie sa stie ce se intampla cu dumneavoastra cand aveti anumite simptomatologii pe parcursul recuperarii. inca un lucru foarte important este acela de a avea rebdare si incredere de sine ca va veti recupera dar mai intai de toate ar trebui sa faceti un efort (destul de greu), acela de a accepta ceea ce vi s-a intamplat, deoarece recuperarea porneste in principiu de la psihic. cu cat acceptati mai repede cu atat recuperarea va fi mai rapida si mai eficace. in legatura cu medicamentatia, mai intai consultati un specialist si recomandatii aceste medicamente si vedeti ce parere are, deoarece fiecare organism raspunde aftfel la tratament. Sper sa va pot ajuta si astept intrebarile voastre.
0
20-11-2012, ora 19:35
pytykot
Nu este medic/terapeut
pytykot
App, masajul se efectueaza superficial si nu in profunzime. evitati sa stati in frig si sa nu puneti comprese calde in zona gatului. cand faceti baie incercati sa nu stati prea mult.
0
07-02-2013, ora 12:09
sorinionescu
Nu este medic/terapeut
sorinionescu
buna ziua tuturor,
numele meu este Sorin Ionescu, am 26 de ani si o suferinta inca de la nastere, care printre altele incorporeaza ca simptom si torticolisul spasmodic. in toti acesti ani am incercat numeorase tratamente, clasice sau alternative, homeopate, gimnastica recuperatorie etc. mi-a fost recomandata injectarea cu toxina botulinica insa pana in acest moment nu am accesat-o datorita opiniilor contradictorii din partea doctoriilor pe care i-am consultat si din partea unor pacientii care au urmat acest tratament. de curand am aflat si eu de oportunitatea urmarii unui program de recuperare muscular, simetric si tonifiant, datorita efectului de afectare a muschilor cervicali, care mi se pare foarte interesant. Am inceput o documentare serioasa in ceea ce priveste DBSul (stimularea cerebrala profunda) ba mai mult am avut parte de o consultatie cu privire la aceasta posibilitate in cadrul unei clinici din Germania, prin si cu ajutorul asociatiei children.s joy, insa nu am primit raspunsuri concludente. de curand am inceput demersul de a pune in sprijinul celor care se afla in aceasi situatie din punct de vedere medical, informatiile si cunostintele pe care le culeg in privinta acestei suferinte, precizez faptul ca profesia mea este de asistent social şi acest lucru ma ajuta in acest proiect. inca sunt foarte multe necunoscute cu privire la aceasta suferinta, in special cu privire la cauzalitate, iar tratamentele se indreapta foarte mult spre efectele date de simptomatologia acestei conditii. am creat un site, al carui nume nu pot sa il public aici din cauza regulamentului acestui forum, dar pe care il puteti gasi printr-o simpla cautare pe google despre distonie şi dizabilitate in Romania., iar aferent exista si o pagina de facebook. incerc astfel sa creez o comunitate de suport, in prima faza informational, din surse multiple in special din afara tarii noastre, asociatii din SUA si europa, cu un traseu mai amplu pe viitor, doar impartasind experiente putem gasi cea mai buna rezolvare problemei individuale a fiecaruia, printr-o medie a acestora. specificitatea bolii difera de la persoana la persoana de acea cred ca opiniile sunt uneori in neconcordanta, dar primordial este creearea unei conditii cat mai apropiate de normal a fiecaruia dintre noi. cred ca impreuna putem sa gasim cele mai bune rezultate in lupta pe care fiecare dintre noi o duce cu aceasta boala. sunt deschis oricarui dialog constructiv si schimb de experienta cu conditia ca jigniriile si afronturile de tip personal sa fie lasate deoparte. oricine doreste sa ma contacteze poate sa ma gaseasca accesand acelasi instrument de cautare cu numele meu. va doresc tuturor multa sanatate si putere pentru a invinge aceasta suferinta. multumesc. o zi buna. P.S. raspunsul meu va veni in cel mai scurt timp posibil, inca sunt in constructie cu acest proiect, multumesc pentru intelegere.
0
20-03-2013, ora 16:29
lina_bumbi
Nu este medic/terapeut
lina_bumbi
Buna ziua,

Asociatia Childrens Joy a conceput o scrisoare catre Ministerul Sanatatii, care urmeaza sa fie depusa la Minister saptamana aceasta.De aceea toate persoanele care sufera de o anumita forma de distonie sunt rugate sa contacteze asociatia pt a putea fi inregistrate pe un tabel de pacienti.Scopul acestei scrisori este de a ajuta pacientii cu distonie sa urmeze tratamentele de care au nevoie.Impreuna putem reusi.Va rugam contactati asociatia Childrens Joy.Aveti alaturat continutul scrisorii.Va multumesc!

Catre Ministerul Sanatatii

Această scrisoare este formulată cu scopul de a solicita sprijinul Ministerului Sănătăţii pentru persoanele suferinde de diferite forme de distonie.
Pacienţii care suferă de aceasta boală neuro-musculară întâmpină tot felul de greutăţi pentru a putea urma tratamentele necesare.
Un pacient care suferă de o forma de distonie este în imposibilitate de a obţine un venit prin muncă deoarece aceasta boală îl afecteaza fizic, respectiv material, apoi psihic şi social astfel încat, pacientul nu poate să urmeze tratamentul de care are nevoie şi care are un preţ ridicat pentru o persoană aflată în această situaţie.

Această boală nu este încadrată în nici un program de sănătate, este subdiagnosticată, deşi este o boală deosebit de gravă iar persoanele cu acest diagnostic au nevoie de tratamente trimestriale de injecţii cu toxină botulinică, un program continuu de recuperare fizică şi în unele cazuri ţi un tratement medicamentos.

Pentru persoanele care nu raspund la toxină botulinică singura şansă la viaţă este DBS-ul care nu se face in Romania pentru distonie neuro-musculară şi datorită faptului că nu suntem cuprinşi într-un program naţional de sănătate întampinăm greutăţi în obţinerea formularului E112 care este necesar pentru realizarea operaţiei în străinătate.
Dupa implant este necesară schimbarea bateriilor la diferite intervale de timp şi controlul bateriilor la trei -sase luni.
Ne este foarte greu să ne deplasam în străinatate.
Dacă tratamentul, atât de necesar (DBS), s-ar face în ţară costurile ar fi mult mai mici atât pentru pacienţi cât şi pentru Ministerul sănătaţii. Incluzandu-ne într-un program naţional ne daţi o şansă la viaţă.

Ţinând cont că orice persoană are dreptul la viată, vă rugăm să luaţi în considerpersoane dacă nu li se administreaza tratamentul cu toxina butulinica la timp ( urmat cu strictete la o perioada de trei luni, perioadă care are o importanţă deosebită, efectul acestuia fiind optim )
.
Vă rugăm să analizaţi şi să luaţi în considerare cererea noastră de a sprijini aceşti bolnavi printr-un program naţional prin care pacienţii să beneficieze de tratamentul cu toxină botulinică de DBS, schimbare de baterii şi încadrare intr-un grad de dezabilitate pentru ca bolnavul să poată fii încadrat medical corespunzator şi să aibe o calitate a vieţii la un nivel optim.
ASOCIATIA CHILDREN"™S JOY
ANTIPARKINSON SI DISTONIE
0
29-11-2013, ora 13:41
jaxy 35
Nu este medic/terapeut
jaxy 35
Buna ziua, in urma cu aproximativ un an de zile in urma am inceput sa am o usoara miscare a capului spre partea dreapta.Dupa un timp si odata cu venirea frigului aceasta miscare s-a amplificat.Am luat legatura cu un medic neurolog mi s-a pus diagnostic de torticolis spasmodic.Dupa 7 luni in care capul meu era ca o morisca facand spasm spre partea dreapta si incercand cateva scheme de tratament medicamentos, am ajuns acum sa pot intoarce capul spre partea stanga sa pot dormi linistit, etc, lucruri ce nu le puteam face inainte!Singura problema ramasa este ca in momentul in care merg mai am ceva spasm si am observat asta mai ales la frig posibil din cauza contractiei muschiului sternocleidomastoidian stang.In schimb in pozitia sezut totul este ok, nu am nici cel mai mic spasm sau uneori f mic.Intrebarea mea este de ce in timpul mersului apare acest spasm?Schema de tratament este Romparkin 2 mg dimineata si pranz, , Diazepam 10 mg 1/2 dimineata si pranz, Doxepin 25 mg 1/2 seara si Rivotril 0, 5 mg seara! Va multumesc si multa sanatate tuturor!
0
21-01-2014, ora 00:29
gabrielailea59
Nu este medic/terapeut
gabrielailea59
Fiul meu a fost diagnostificicatcu aceasta boala torticolis, sufera de aceasta boala de 10 luni, medicamentele care au fost administrate sunt midocalm si ibuprofen, personal cred ca aceasta boala se declanseaza pe baza de stres in cele maimulte cazuri, la el s.a declansat cand a aflat vestea ca a decedat tatal lui, ...deci in continuare consider ca stresul sau anumite forme sevedere de stres produc aceasta boala, urmeaza sa-i facem tomografie, nu stiu ce sa mai cred, nu cred ca este imposibil ca in aceasta tara sa nu poata fi tratata torticolisul spasmodic, astazi am fost la un neurolog cu el, care in loc sa-l imbarbateze senin i-a spus " baiete de la aceasta boala vei trece la parkinson ", am ramas uimita si adanc marcata atat eu cat si fiul meu, nu sunt pentru medicamentele care dau dependenta, dar la 28 de ani sa-ti tii mereu capul cu mana sa-ti tremure mana este ceva groaznic atat pentru el cat si pentru mine, am citit toate comentariile de pe acest forum, cu unele sunt de acord cu altele nu, nu cred ca fiecare persoana are la dispozitie 50.000 sau 35.000 euro pentru a se trata la clinici particulare din strainatate, consider ca exercitiile, gimnastica, o stare sufleteasca linistita pot aduce multe beneficii la aceasta boala, nu stiu dar sunt absolut convinsa ca :diazepan-ul, rivotril-ul, romaprkin.ul, dexepin-ul provoaca dependenta, dar prefer aceste tranchilizante pana se va gasi o solutie viabila si un tratament adecvat, decat sa.l vad cat sufera, ma voi interesa de aceste fiole Uteplex, daca cineva poate da relatii detaliate despre aceasta fiola si de unde se procura as fi recunoscatoare, este un mare adevar ceea ce am citit pe net, sunt absolut convinsa ca multi medici nu stiu, cand am fost cu el prima data a medic au spus ca nu este o boala "grava", acum am ajuns la concluzia ca este foarte grava, ce ne facem ?. suferim sau acceptam tratamentele romanesti? pentru ca putini dintre noi sunt cei dispun de sume gen 50.000 euro !.

Va multumesc ca existati si pentru comentariile Dvs.
0
12-07-2014, ora 23:59
Cristina67
Nu este medic/terapeut
Cristina67
Buna ziua, intervin pe acest forum din simpla dorinta de a fi de ajutor celor care sufera(sau cred ei ca sufera!!) de torticolis... O sa vedeti imediat la ce ma refer cand spun "cred ei ca sufera".
Din pacate, orice-sau aproape orice-pozitie de gat stramb este taxata automat drept torticolis, lucru care, in cazul fetitei mele, s-a dovedit o grava eroare si a ingreunat mult vindecarea.
Sa intru in subiect: fetita mea, in varsta de 8 ani, in urma unui drum mai lung cu autocarul, expusa fiind si la aer conditionat, a venit din excursie cu gatul stramb-capul inclinat spre umar si privirea spre umarul celalalt. A fost tratata cateva zile cu antiinflamatorii, caldura, masaj-eu insami aveam des torticollis in copilarie si adolescent, asa ca nu m-am mirat.
Dupa ce am vazut ca nu da totusi nici un semn de ameliorare, dupa 2 sapt am mers la pediatru, care mi-a adaugat Mydocalm. Toate bune si frumoase, am facut tot ce ni s-a prescris, am inceput si kinetoterapie, a urmat o perioada in care fetita facea zilnic ori masaj, ori kinetoterapie, fara nici un rezultat insa.
Am fost la: neurolog, chirurg, ortoped, toti pediatri, medic de recuperare medicala sef de sectie, s-a pus problema toxinei botulinice si a unui guler cervical, am facut in final si RMN, toata lumea, fara exceptie, unii chiar fara sa atinga copilul, imi spuneau sa am rabdare, ca e...torticolis.
Vreau sa subliniez ca toate aceste consultatii si investigatii au fost facute doar la clinici de mare reputatie. Degeaba! Copila era tot stramba si se vaita de dureri.
In aceste momente, intri intr-o stare de panica, esti in stare sa faci orice, asculti pe toata lumea, toti iti spun-a, da' n-ai fost acolo? da' aia n-ai facut? Cum, dar de doctoru' cutare n-ai auzit?!Si toti garanteaza ca doctorul lui e cel mai bun sau solutia lui e sigura...
Am fost la homeopat, la osteopat, ca tot se poarta terapia cranio-sacrala si nici prea ieftina nu e, am dus copilul si la psiholog, am zis ca poate are vreo problema pe care eu nu o constientizez si pe care o somatizeaza sub forma unui torticollis-nimic, nici un rezultat.
Toate acestea au durat peste 4 luni, pana cand perseverenta, disperarea si, cred, norocul m-au dus spre cabinetul altui medic ortoped care de la usa mi-a spus-ce are copilul? Pai cum, nu vedeti? Torticolis! Nu, nu are torticolis, are subluxatie rotationala atlanto-axiala, nu ati facut RMN? Ba da, dom' doctor, cum sa nu, iaca! A, se uita dom'doctor, pai asta nu e bine facut si, mai ales, bine citit! Inadmisibil, dar adevarat, din pacate! Sapte doctori de renume au gresit diagnosticul, gafand la modul grav!...
Nu mai lungesc povestea, in acea zi am facut alt RMN, apoi CT care au confirmat dg(e vorba de luxatia primelor doua vertebre cervicale, atlas si axis), apoi m-am zbatut sa fac rost din strainatate de un aparat care in Romania nu prea se foloseste(o halo-vesta Bremen), etapa urmatoare a fost sa i se monteze fetitei acel halou cu ajutorul caruia s-au facut niste elongatii, niste tractiuni cu 3, apoi 5 kg permanent, iar cand s-au aliniat vertebrele in pozitie, a urmat o operatie f dificila si riscanta si pt care nu o sa am niciodata suficiente cuvinte sa multumesc echipei(2 ortopezi, un neurochirurg, un anestezist, toti de exceptie) care a facut-o...
Ar fi multe de povestit, amanuntele strict medicale nu stiu daca intereseaza pe cineva, chinul fetitei a fost de nedescris, din fericire acum e acasa, la 2 sapt de la operatie e f bine, mai are de purtat un guler cervical 4 sapt si cu asta sper sa fi terminat.
Dl dr spunea ca de curand a mai diagnosticat un caz, o fetita care de 11 ani(!!) e tratata de torticolis si de fapt are aceeasi luxatie de coloana ca si fetita mea... Trist, dar adevarat!
Cine stie cati dintre dvs nu sunteti in aceeasi situatie?! Din pacate, din motive pe care nu stiu daca e cazul sa le detaliem acum, multi doctori habar n-au ca exista diagnostic diferential pt torticolis!
In sfarsit, amanunte pe privat pt cei interesati, sanatate tuturor si, daca ceva nu merge...mai schimbati doctorul! Doua capete gandesc mai bine decat unul si patru ochi vad mai bine decat doi, niciodata nu strica o second opinion.
Sanatate si sa aveti parte doar de doctori buni!!
0
11-08-2015, ora 09:36
georgia52
Nu este medic/terapeut
georgia52
Buna ziua, sufar si eu de torticolis spasmodic rotational dreapta din 2007, dar diagnosticat mai tarziu.sunt operata pe coloana(2014) de o tripla hernie de disc in zona cervicala.Nu stiu(nici neurochirurgul nu mi-a putut preciza acest lucru) daca torticolisul mi-a afectat coloana sau coloana mi-a indus torticolisul? Cert este ca dupa operatie, reusita de altfel, ma simt mai rau cu torticolisul, am incercat acupunctura, kinetoterapie, terapia Bowen, pe langa toxina botulinica, rivotryl 1, 5 mg/zi.Rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor.Ma gandeam sa incerc un consult si o diagnosticare la Viena dar nu stiu de unde sa incep.Daca cineva are vreo informatie recenta si poate sa-mi recomande un neurolog specializat in aceasta cumplita maladie la Viena va rog sa ma ajutati.Va multumesc!Sanatate multa!
0
26-08-2015, ora 08:53
clau24
Nu este medic/terapeut
clau24
Buna ziua,
In 2011, si eu am fost diagnosticata cu torticolis spasmodic.Dupa o serie de interventii nereusite, am dat din intamplare peste site-ul St clinic. com (Spasmodic torticollis recovery clinic), acolo am gasit raspuns la toate problemele mele. Azi sunt bine, am un job si duc o viata normala.
Multa sanatate.
0
26-08-2015, ora 18:37
georgia52
Nu este medic/terapeut
georgia52
Multumesc frumos pentru raspuns! Am intrat pe site-ul indicat de d-voastra si m-am informat despre clinica.O sa incerc si eu sa ma inscriu in program.Ati urmat instructiunile din carte si de pe DVD-uri?Toate sunt in lb.engleza ?Faceti si masaj zilnic? D-rul meu mi-a spus ca masajul este interzis, unguentul pentru dureri sa-l aplic prin masaj usor in zona dureroasa.Am multe intrebari dar nu vreau sa abuzez de timpul d-voastra.Inca o data multumesc si sanatate multa.
0
29-08-2015, ora 09:40
clau24
Nu este medic/terapeut
clau24
Exercitile le fac in fiecare zi. Masajul la fel. In primul am am eliminat din alimentatie zaharul si cafeaua.Ca sa imi pot face exercitile cat mai corect am facut injectii cu toxina botulinica. La inceput am facut 100 unitati dupa care mi s-a marit doza la 200 unitati.In total am facut 6 injectii la intervale destul de mari de timp. Acum nu mai am nevoie de ele. Ma mentin doar cu exercitile fizice masajul pe care il fac cam la 3 zile si ce este foarte important este o gandire pozitiva. In legatura cu hernia de disc, pot spune ca mie nu mi s-a recomandat operatia. Mi s-a spus ca recuperarea va fi foarte dificila. In speranta ca informatiile mele va vor ajuta va doresc multa sanatate si aveti incredere ca se poate. Daca va mai pot fi de folos cu ceva putem tine legatura.
0
30-08-2015, ora 18:06
georgia52
Nu este medic/terapeut
georgia52
Multumesc frumos pentru raspuns! sanatate multa si d-voastra!
0
15-11-2015, ora 22:24
clau24
Nu este medic/terapeut
clau24
Pt.kcris.In primul rand vreau sa-mi cer scuze pt intarzierea cu care iti raspund.Asa cum am mai spus eu am facut exercitii de kinetoterapie si masaj.Am luat legatura pe mail cu o clinica din SUA si am urmat programul lor cu strictete. Ca sa imi pot face exercitile corect am facut toxina botulinica.
Situ-ul pe care puteti intra pt a va inscrie in programul lor este Stclinic.
Cea care a infintat clinica respectiva a suferit de torticolis spasmodic timp de 26 de ani.Trebuie sa stiti ca aceasta boala nu se vindeca, dar pote fi tinuta sub control si poti avea o viata absolut normala.Recuperarea dureaza cam un an si jumatate, timp in care exercitile si masajul trebuie facut cu regularitate.Sper ca aceste informatii sa iti fie de folos. Sanatate.
0
23-11-2015, ora 10:51
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Examen RMN de colana vertebrala ati facut?
0
23-02-2019, ora 17:59
miva
Nu este medic/terapeut
miva
Buna ziua! De 3 luni ma lupt cu un torticolis - cap îndreptat spre partea stanga, am făcut rmn coloana cervicala, rmn gat parti moi si analize de sânge. La rmn-ul de coloana cervicala au iesit niste modificari, dar medicul de medicină interna mi-a spus că nu sunt asa de grave încât să determine acest torticolis. Mi-a făcut trimitere către neurolog, dar până sa ajung sa ma programez, am ajuns la Camera de garda a spitalului Colentina, deoarece nu-mi mai puteam tine capul pe umeri. Mi s-a pus diagnosticul de torticolis spasmodic, cu mențiunea că nu se vindeca...Am rămas șocata...Am primit tratament cu Medrol, Lyrica si vitamine B, pe care nu l-am inceput inca datorita efectelor secundare..Între timp, aceste 3 luni, m-am chinuit efectiv sa merg la serviciu, dar îmi dau seama că nu mai pot, este un chin! Nimeni n-a menționat injecție cu toxina botulinica, unde anume sa ma duc sa o fac, care este procesul si ce medic îmi recomandati ? Exista vreun tratament care sa ajute mai mult sa pot tine capul drept din nou??? Sunt efectiv disperată, nu stiu ce ma fac daca nu voi mai putea munci...
0
11-03-2019, ora 17:17
miva
Nu este medic/terapeut
miva
Revin...am luat 10 zile medrol +Rivotril, ceea ce cumva mi-a relaxat musculatura si am inceput sa ma mișc normal. Intre timp am inceput masaj, laser, elongatii +kinetoterapie...Cum am inceput sa lucrez mușchii, cum mi-a revenit capul în stanga si mușchii sunt iar contractati...Oare acesta este efectul i inițial al kinetoterapiei ? Multumesc
0
11-03-2019, ora 17:20
miva
Nu este medic/terapeut
miva
Organismul poate căpăta rezistența la Rivotril? Nu inteleg de ce nu mai functioneaza la fel de bine...de cand am inceput gimnastica...
0
04-12-2019, ora 12:29
torticolis 13 ani
Nu este medic/terapeut
torticolis 13 ani
Buna ziua! Am fost diagnosticata cu torticolis spasmodic acum 13 ani, am capul inclinat pe partea dreapta. Am incercat toate tratamentele posibile si alopate si alternative (tratament medicamentos, toxina botulinica, fizioterapie, reflexoterapie, acupunctura, bioenergie, ozonoterapie, PRP, suplimente). N-au dat rezultate, asa ca acum as vrea sa merg la cauza declansarii si a diagnosticarii corecte. RMN-ul pentru cap si cervical a iesit oarecum bine, fara o cauza vizibila a declansarii bolii, dar as vrea sa-l repet cu anestezie generala pentru ca nu mi-am putut reprima total spasmele si la interpretarea rezultatului au fost mentionate.
In aceasta perioada am avut intervale in care m-am simtit mai bine, sau foarte rau, dar nu foarte bine. Nu cunosc cauza. Am facut varicela cu ceva timp inainte de debutul bolii, la varsta adulta si am avut ganglionii foarte inflamati (nu stiu daca a avut vreun rol aceasta boala), iar mai tarziu am avut dureri foarte mari de cap, in zona cervicala (pe care eu le-am pus pe seama unui aparat de aer conditionat aflat in spatele meu, la serviciu). Acum as vrea sa ma pensionez, dar medicul neurolog de la Obregia, la care sunt in evidenta de ani de zile, mi-a trecut in referatul pentru pensionare ca sunt, , recuperabila prin dispensarizare medicala, ,. Deci... slabe sanse. Am 54 de ani, si 35 de ani de munca. Sunt educatoare si munca ma solicita la maxim. In urma anilor de zile in care am luat tratament medicamentos, mi-a scazut memoria si capacitatea de concentrare. Daca ma poate ajuta cineva cu vreun sfat legat de pensionare, i-as fi foarte recunoscatoare! Va doresc sanatate multa, pentru ca numai noi ne stim starile, neputinta, jena si temerile pentru evolutia bolii. Sigur in viitorul apropiat se va descoperi un tratament si pentru noi, dar pana atunci...

Pentru Cristina67: as dori sa stiu la ce clinica si ce medic ortoped a diagnosticat-o corect pe fetita dumneavoastra? Va multumesc!
0
04-12-2019, ora 17:45
torticolis 13 ani
Nu este medic/terapeut
torticolis 13 ani
Analizele pentru vitamina D (2 tipuri) si pentru L-carnitina se fac si la Synevo. Dar nu stiu care dintre ele este indicata pentru ca sunt 4:

Profil acil-carnitinăCH276 452 Lei
Carnitina liberă în serCH237 326 Lei
Carnitina liberă în urinăCH238 420 Lei
Carnitina totală în ser

Va rugam sorryy 24, sa ne ajutati dumneavoastra.

Astazi am citit si un articol interesant referitor la Sindromul Grisel. Daca aveti timp, cititi despre aceasta afectiune, gasiti imediat pe internet.
0
10-12-2019, ora 10:56
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Se poate trata si psihiatric.
0
10-12-2019, ora 21:51
torticolis 13 ani
Nu este medic/terapeut
torticolis 13 ani
Cum? Medicatia nu ajuta aproape deloc si exista efecte adverse importante, conformatia gatului este modificata, capul tremura (asemanator bolii parkinson). Nu mai iau in calcul durerile de coloana datorate pozitiei incorecte, adica inclinata spre partea in care se duce capul si faptul ca durerea coboara pe umar pana la degete.
Prin ce metoda?
Adaugă un comentariu / răspuns
113 comentarii 1 2 3 4

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: