Țiuit in urechi

12-02-2020
Silvia1983
Nu este medic/terapeut
Silvia1983
Buna seara ! Pe data de 25 ian am răcit restul de tare, obstrucție nazala, secreții nazale galbene... deoarece am stat cu nasul înfundat mi s- au înfundat și urechile !
Pe timpul răcelii am făcut tratament cu nurofen r și G, Coldrex ! După ce mi s - au înfundat urechile auzeam cu ecou ! Am fost la ORL iar diag a fost - disfuncție tubara -ud ! Am făcut tratament cu sinupret acut, aerinase și nurofen 400 - și Otis t pic ( deoarece a spus ca timpanul este roșu la ud ) 7 zile ! Între Timp a apărut un țiuit continuu!
Am fost la un alt orlist care a pus diag - disfuncție tubara bilatera + acufene nesistematizate bilaterale și mi- a dar tratament cu betaserc, rinoclenil, nasic și rhinoil !
Precizez ca nu am vertij și nici amețeli, grețuri !
Ce sa fac ?
Am fost acum 2 zile la a 3 - a orlistat care mi- a spus ca am avut otita care este spre vindecare, ca am o mică deviație pe partea stânga și pe partea dreapta am cornetul mare ! A zis sa Continui cu sinupret, Parasinus și biorinil încă 7 zile ca o sa îmi treca țiuitul ! Ce sa fac ?
12 comentarii
1
13-02-2020, ora 21:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faceti tratamentul
tineti regim fara otet, lamai, usturoi, citrice, , ,
Va intoarceti la ORL si faceti Audiograma, care o sa arate cat e afectat din cauza trompei luiEustache si cat e de la nervul auditiv
0
13-02-2020, ora 23:13
Silvia1983
Nu este medic/terapeut
Silvia1983
Care dintre ele ? Cel cu betaserc, rhinoclenil Spray sau sinupret, biorinil ?
0
19-02-2020, ora 22:07
Silvia1983
Nu este medic/terapeut
Silvia1983
Am făcut audiogramă și a ieșit un pic modificata pe partea dreapta ‘
Ce insemana asta ? Este afectat nervul sau problema este la trompa lui eustachio ?
0
20-02-2020, ora 07:03
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trimite audiorama pe adresa de Mail
0
20-02-2020, ora 08:27
Silvia1983
Nu este medic/terapeut
Silvia1983
Nasul este in continuare înfundat, nu tot timpul dar zilnic dimineața ma trezesc cu el înfundat pe partea dreapta unde este și problema cu țiuitul !
Ce sa mai fac sa desfund trompa lui eustachio ?
Folosesc spary nazal biorinil și nasic, și rinoclenil doar dimineața !
Oare niște inhalații și coloargol pic ar ajuta ?
0
20-02-2020, ora 09:22
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
infundarea nasului pe dreapata.. este un semn idirect ca faci reflux gastro eosfagian in somn, anume când dori pe partea dreapta.
0
23-02-2020, ora 20:01
Silvia1983
Nu este medic/terapeut
Silvia1983
Am fost din nou la ORL și diag a fost catar ototubar Dr !
Tratament cu aug 1 gr, dexa pic in ureche, nasic spary , sinupret și nurofen ! Țiuitul s- a mai diminuat in intensitate ! Iau in continuare betaserc și rinoclenil in nas dimineața !
Medicul spune ca nu are legătura catarul cu țiuitul !
Oare sa sa fie ? Mi - e greu sa cred ca un nerv a fost lezat așa dintr- o data, și ca răceala este doar o coincidenta !
0
23-02-2020, ora 20:02
Silvia1983
Nu este medic/terapeut
Silvia1983
Și încă o întrebare ? Prin ce procedura afli dacă ai lichid in spatele timpanului ? Medicul la care am fost zice ca se vede la otoscop ! Tot acolo a văzut și ca am catar !
0
26-02-2020, ora 19:48
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 tiuitul..e semn de proasta circulatie cerebrala. Sau atacat de toxinele virozei, sau de la alimentatie incorecta cu lapte, dulciuri cu creme si mezeluri care fac sangele gros, vascos.. in lipsa hidratarii corecte cu apa si ceaiuri
2 otita seroasa se vede clar la Timpanograma ( impedansmetrie) si pe audiograma( acele 2 linii se afla la distanta una de alta)
0
26-02-2020, ora 20:45
Silvia1983
Nu este medic/terapeut
Silvia1983
Am făcut niște analize și vit B 6 a ieșit de 5 ori mai crescută
Adică normal ar fii între 8.7 și 27, 2 și eu am
140, 9
Sa Aibă vreo legătura ?
0
28-02-2020, ora 18:20
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
asta o sa spuna medicul care vede si pacientul si analizele
nu se interpreteaza analize scoase din contextul clinic
0
27-06-2024, ora 16:53
OanaMey
Nu este medic/terapeut
OanaMey
Silvia, tei-ai revenit? Și eu am probleme cu B6… ce ai făcut să-ți revii? Aș fi recunoscătoare pt un raspuns! Mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
  • Un potențial tratament pentru tinitus, dezvoltat după două decenii de cercetare
  • Tinitusul sau țiuitul în urechi ar putea duce la pierderea auzului? (studiu)
  •