timpan perforat
Buna ziua...am fost la spitalul Hociota din Bucuresti si... am ramas fara timpan si o parte din ciocan...in urma unei aspiratii facuta de dr.nu stiu daca mai are rost sa-i mai spun numele!Am inteles ca nu mai e nimic de facut in afara de un aparat auditiv, in schimb nu stiu ce pericole ma asteapta in cazul in care fiind o gaura destul de mare, oricand poate intra apa sau alte impuritati...ma puteti lumina in aceasta privinta?Multumesc!
1 ca sa nu ajunga apa in ureche
Cand faci baie..se pune o bucata de vata in ureche.imbibata in crema de fata sau alceva uleios...
2. dupa baie..usuci interiorul urechii cu uscatorul de par
3 nu faci scufundari niciodata
Cand faci baie..se pune o bucata de vata in ureche.imbibata in crema de fata sau alceva uleios...
2. dupa baie..usuci interiorul urechii cu uscatorul de par
3 nu faci scufundari niciodata
SA NU FACEȚI ce am făcut eu,..până la varsta de 10 ani mi sa perforat timpanul din nu știu ce motiv,...am luat picături la recomandarea medicului dar mă durea foarte tare și nu am terminat tratamentul. La 18 ani, la un control de ORL pt.recutare in armată, medicul (60-80 ani)respectivul vrând probabil să mă impresioneze sau pe cele 5-10 asistente care erau acolo sau din curiozitate lui de a vedea ce este pe timpan, mi-a deschis cicatricea..spunandumi-se că "Într-adevăr, este ceva scolo" și până acasă nu am putut să dau mâna jos de pe ureche așa tare mă durea. La 19 ani primesc pe la spate într-un bar pe neasteptate un "capac" peste ureche, probabil flăcăul știa că peste câțiva ani voi scrie despre el. După vârsta de 20 ani pic involuntar într-un cabinet ORL și mă las consultat spunandumi-se "că dacă am stat atâta timp pot sa mai stau așa și de acum înainte "..tânărul doctor nu știa că asta îmi doream să aud. Trăind în continuare așa până la 37 ani și ce să vedeți,..iau un Augumentin după capul meu, Am presupus că am o răceală la plămâni și iată că medicamentul îmi pietrifică timpanul, adică s-a făcut un zid de piatră la intrarea urechii. Într-o dimineață, după câteva zile, erupe, lăsându-mi timpanul pe perina într-un lichid. Probabil s-a înmuiat de la ceara lichidă care îmi tot curge de atâta vreme. Din păcate, în tot acest timp urechea stângă a fost afectată și ea de la ce-a dreaptă lăsându-mă sub 50 % fără auz iar cea fără timpan aud cu un 20-30 %. Din păcate nici acum la 40 ani nu am curajul să îmi fac acea operație simplă de a-mi pune timpan artificial. Nici frica că doi vecini din bloc au murit din cauza urechilor...la unul mai tânăr curentul sau infectia i sa dus la cap nu mai avea echilibru și alte simptome grave. Ce să vă zic..mă feresc de vânt, curent, apă..lucrez in spatii închise, incerc să am mereu hârtie nu vată in ureche...sperând să mai amân inevitabilul...dar totuși vreau să întreb un medic..dacă tot sunt încăpățânat și nu vin pt.operatie...ce se va întâmpla în următorul episod...voi păți ca vecinii mei?..mă întreb de 30 de ani. Mulțumesc. Va continua...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Durere la o ureche, pe urma la cealalta
- 9spalaturi auriculare = timpan perforat?
- 3mi s-au infundat urechile dupa inot...
- 5cos in ureche spart.. si de 2 zile imi curge sange
- 9Tinitus redeclansat
- 1ureche infundata
- 12Am simtit o durere spontana la nivelul gatului, la muschi, si parca simt si obrazul f putin amortit
- 6de 2 luni am nasul infundat (nara stanga)
- 3Urechi infundate de aproximativ 8 luni, va rog ajutati-ma !!!
- 1Infundare urechi
- 2Ureche infundata
- 1Mi-am atins oare timpanul?
- 7Nas infundat.
- 3Timpan perforat
- 1Ureche umflata.
- 1Problema ureche dreapta.
- 8Raceala, durere de ureche
- 1Durere in ureche la vant/ curent/ aer
- 5Ureche infundata, tiuit, clipocit de aproape 3 luni
- 4Raceala. Senzatie ureche infundata
Mai multe informații despre: Urechea urechea infundata perforarea timpanului