Timpan fisurat...
este un traumatizm sonor
Magneziu + vit B 6 3 pe zi
stugeron 3 pe zi
pana luni daca nu e bine mergi si faci o audiograma
Magneziu + vit B 6 3 pe zi
stugeron 3 pe zi
pana luni daca nu e bine mergi si faci o audiograma
in urma cu 2 zile am simtit o durere puternica in urechea dreapta, am constat ca supureaza cu sange, ca aud sintetizat, si un tiuit continuu..Am mers de urgenta la medic care mi-a spus ca poate fi o infectie si mi-a prescris un tratament cu ibuprofen si penicilina.Mentionez ca in prezent locuiesc in strainatate pe tarmul Marii Nordului unde este foarte multa umezeala si vant puternic...tratamentul este pentru infectie dar ce fac cu auzul diminuat cu 50%?...
cred ca este o problema serioasa otica.
Cred ca ati avut si nasul infundat cu cateva zile inainte
Trebuie sa platiti o consultatie la ORL...
urechea trebuie aspirata si vazut cat de mare este perforatia de timpan si ce tratament se impune
Cred ca ati avut si nasul infundat cu cateva zile inainte
Trebuie sa platiti o consultatie la ORL...
urechea trebuie aspirata si vazut cat de mare este perforatia de timpan si ce tratament se impune
buna ziua, ma numesc Cristian si am 18 ani, anul trecut pe 15 aprilie 2010 am baut cam mult si ma rog, am primit o palma la ureche, am avut un tiuit puternic in ureche din cate imi aduc aminte in seara aia, a2a zi dimineata simteam urechea foarte infundata si am scuipat sangele care probabil a curs din ureche in gat.. am fost la ORL am facut un tratament cu picaturi in ureche si antibiotic, si infectia care o aveam s-a dus, auzul sa imbunatatit foarte mult, am purtat vata in ureche cand am iesit afara din casa ca sa feresc timpanul de curent, ploaie, praf etc. si in la dus cu vata uleioasa, dar totusi si acuma mai am o fisura care este situata din cate am inteles la marginea timpanului.. audiograma fata de prima data s'a imbunatatit.. as dori o parere daca ar fi necesar sa fac operatia sau daca timpanul se va mai vindeca vreodata in timp ingrijindu'l.. fara operatie ?.. si daca ar mai trebui sa port vata cand ies afara ? multumesc
1. nu se mai inchide singur timpanul
2 Tu decizi.. daca te pazesti toata viata de apa.. poti sa nu te operezi
daca vrei sa faci o operatie si sa inchizi acea perforatie de timpan.. o sa ma i dureze cam 3-6 luni dupa interventie cu regim strict.. si dupa o sa duci o viata normala.
2 Tu decizi.. daca te pazesti toata viata de apa.. poti sa nu te operezi
daca vrei sa faci o operatie si sa inchizi acea perforatie de timpan.. o sa ma i dureze cam 3-6 luni dupa interventie cu regim strict.. si dupa o sa duci o viata normala.
Buna seara d-le dr!
Am facut o operatie cu pelicula de ou, dar tot am un fîsîit în urechea dreapta, au tecut 11 zile de la operatie. D-l dr. a spus ca este spre vindecare, dar tot fîsie si am dureri de cap spre seara cand ma intorc de la servici. În cat timp se poate regenera timpanul? Dureaza mult acest fÎsîit? Tratamenul este augumentin 1 la 12h.
Am facut o operatie cu pelicula de ou, dar tot am un fîsîit în urechea dreapta, au tecut 11 zile de la operatie. D-l dr. a spus ca este spre vindecare, dar tot fîsie si am dureri de cap spre seara cand ma intorc de la servici. În cat timp se poate regenera timpanul? Dureaza mult acest fÎsîit? Tratamenul este augumentin 1 la 12h.
1. tratamentul cu augmentin.. este ca sa nu se infecteza perforatia din timpan
2 perforatia timpanului.. NU are nimic de a face cu durerea de cap...
3 cred ca acel fasait si durerea de cap este legata de Comotia cerebrala care ai avut.o in momentul cant ai fost lovita la ureche.. dar asta e alta poveste si se trateaza la Neurologie !!!!!( cu vazodilatatoare, vitamine.s.a medicamente considerate necesare de medicul neurolog)
2 perforatia timpanului.. NU are nimic de a face cu durerea de cap...
3 cred ca acel fasait si durerea de cap este legata de Comotia cerebrala care ai avut.o in momentul cant ai fost lovita la ureche.. dar asta e alta poveste si se trateaza la Neurologie !!!!!( cu vazodilatatoare, vitamine.s.a medicamente considerate necesare de medicul neurolog)
buna ziua. am si eu o problema de foarte multi ani pe la varsta de 13 ani am avut oreion si de atunci nu aud cu urechea stanga am doar un sunet un turuit doar atat nu aud nimic am fost la orl si mi sa spus ca nu poate sa ami mai faca nimic nu stiu de ce acum am 23 de ani domnule doctor vreau sa va intreb daca de la urechea stanga se poate transmite surditatea si la urechea sanatoasa ami este tare frica la orl mi sa spus sa tratez ori ce raceala dint timp ca sa nu ami afecteze si urtechea sanatoasa ce credeteti ca se poate face. va rog sa ami raspundeti. multumesc emperatiz
1.surditatea NU se transmite in timp de la o ureche la alta ( exista multe alte cauze care duc la pierderea auzului
2. mergeti la o firma de protezare auditiva si testati un aparat auditiv.. sa vadeti daca va ajuta !
2. mergeti la o firma de protezare auditiva si testati un aparat auditiv.. sa vadeti daca va ajuta !
va multumesc frumos domnule doctor m-am mai linistit sa stiu ca nu se poate transmite si la urechea sanatoasa. domnule doctor eu sunt an anglia si astazi am sunat-o pe mama mea si am pus telefonul la urechea bolnava si am observat ca aud foarte incet cu ea oare este posibil sa imi recapat auzul?multumesc frumos
numai dupa ce vad urechea, fac o audiograma si timpanograma pit sa raspund la aceasta intrebare
va multumesc frumos pt raspuns. domnule doctor am uitat sa va zic ca de ceva timp2 saptamini ametesc parca se invirte totul cu mine ci parca imi simt si urechea sanatoasa putin infundata si nasul dimineata cind ma trezesc. este de la raceala sau ce am?. multumesc frumos
buna ziua domnule doctor ma scuzati pt deranj v-am scris in celalalt comentariu ca de 2 sapt ametesc si imi simit si urechea sanatoasa putin infundata ca un fel de presiune dar daca trag de nas se desfunda.acum 2 saptamini am fost la coafor si acolo mau spalat pe cap si am stat uda la par cam 15 min dar aveam prosop pe cap dar totusi am iesit afara si se poate sa fi racit ca eu de cite ori racesc mi se infunda urechia si nasul dar dupa ce imi trece raceala mi se desfunda. m-am speriat sa nu patesc la fel ca si cealalta ureche si azi mi-am cumparat niste picaturi de urechi si farmacistul mia spus sa imi pun dimineata si seara cite o picatura sau 2 si sa stau 2 3 ore si apoi sa ma curat cu betisorul in ureche pt a curata credeti ca este bine sa imi bag betisorul sau sa las asa sa se curate singura. picaturile credeti ca sunt bune ? se numesc Ear Drops si am uitat sa va spun ma si manca urechea in interior si de cind mi-am bagat de dimineata solutia parca mia mai trecut dar totusi vroiam sa va intreb pe dumneavoastra ca aici in anglia nu prea am pe cine si ca sa mergi la doctor imi trebuie programare si eu acum 2 zile m-am inscris la doctor de familie si trebuie sa astept 1 sapt sa im i trimeata un card acasa si apoi sa imi fac programare. va multumesc din suflet toate cele bune.
vertijul este de la dereglarea circulstiei cerebrale, de aici si pierderea de auz
banuiesc ca avti probleme si cu kg.
imi scrieti pe mail
totul despre dvs, inaltime, varsta, kg, tensiune arteriala, boli cronice
preferinte alimentare, atasati si audiograme daca aveti
banuiesc ca avti probleme si cu kg.
imi scrieti pe mail
totul despre dvs, inaltime, varsta, kg, tensiune arteriala, boli cronice
preferinte alimentare, atasati si audiograme daca aveti
buna ziua! din cand in cand mi se infunda urechile, simt o presiune si se aude un vajait. de obicei dispare in cateva ore. azi dimineata m-am trezit cu urechea dreapta infundata tare si cu o mare presiune. imi e destul de greu sa lucrez in conditiile acestea. deja ii asa de 7 ore. mentionez ca ieri am circulat cu un scuter iar casca nu acoperea urechile. ce e de facut?
e de mers la un medic ORL
pot fi 3 probleme
1 de la nas.. si troma lui eustache
2 de la un dop in conductul auditiv
3 de la deregleri de circulatie cerebrala
se trateaza toate diferit
pot fi 3 probleme
1 de la nas.. si troma lui eustache
2 de la un dop in conductul auditiv
3 de la deregleri de circulatie cerebrala
se trateaza toate diferit
buna ziua, aseara am facut o baie si dupa am curatat urechile cu betisoare si din greseala am introdus betisorul prea tare in urechea stanga si de aseara aud infundat, durerea a mai trecut, dar a inceput sa sangereze, ma sterg cu betisorul de sange si daca sunt dubii in privinta pierderii auzului...
orice opinie e folositoare, multumesc anticipat...
orice opinie e folositoare, multumesc anticipat...
1. nu mai folosesti niciodata betisoare
2 mergi urgent maine la orl... sunt prea multe zile libere de pe 1 mai
2 mergi urgent maine la orl... sunt prea multe zile libere de pe 1 mai
Buna ziua. Am avut recent o operatie de meringoplastie in urma unei traume. Am inteles ca era vorba si de o comotie. De la operatie au trecut trei saptamini. Acum imi tratez comotia dar tiuitul din ureche nu trece deloc. Am fost ieri la Orl-ist si el mi-a mai prescris niste antibiotice pentru ureche apoi a zis ca va incerca sa trateze tiuitul in caz daca nu vine de la comotie dar de la ureche. El a zis ca va incerca sa faca tot posibilul sa-mi scoata tiuitul dar nu garanteaza nimic. Spunetimi va rog, e posibil ca acest tiuit sa se mentina pe toata viata? am senzatia ca aud mai bine si durerile mi-au trecut dar tiuitul se mentine, spre seara e mai tare si nu-mi inchipui sa-l aud toata viata.
Buna seara!
Domnule doctor, vad ca raspundeti tuturor cu rabdare si va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema ORL.Fiul meu de 1 an si 9 luni a avut otita de 4 ori anul acesta la urechea stanga.Acum are timpanul fisurat.Mi s-a recomandat sa ii administrez picaturi de 3 ori pe zi (ciprofloxacina).Eu m-am gandit sa ii si curat urechea cu apa oxigenata o data pe zi.Problema e ca nu am mai avut cum sa mai intreb daca e bine sau nu pt ca fusesem la urgenta si pe moment nu mi-am dat seama sa intreb.Acum, citind raspunsurile date celorlalti tind sa cred ca am gresit punandu-i apa oxigenata in ureche pe care am sters-o la exterior cu un tamponas pt ca spuma in afara.Asa am curatat urechea 4 zile la rand ;o data pe zi.Deci, am gresit?Multumesc f mult pt raspuns!
p.s. Daca va intrebati de unde spalarile auriculare cu apa oxigenata, ei bine, o doamna doctor pediatra mi-a recomandat in iulie si mi s-a parut un lucru de facut mai degraba decat picaturile;dar am apelat la amandoua.
Domnule doctor, vad ca raspundeti tuturor cu rabdare si va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema ORL.Fiul meu de 1 an si 9 luni a avut otita de 4 ori anul acesta la urechea stanga.Acum are timpanul fisurat.Mi s-a recomandat sa ii administrez picaturi de 3 ori pe zi (ciprofloxacina).Eu m-am gandit sa ii si curat urechea cu apa oxigenata o data pe zi.Problema e ca nu am mai avut cum sa mai intreb daca e bine sau nu pt ca fusesem la urgenta si pe moment nu mi-am dat seama sa intreb.Acum, citind raspunsurile date celorlalti tind sa cred ca am gresit punandu-i apa oxigenata in ureche pe care am sters-o la exterior cu un tamponas pt ca spuma in afara.Asa am curatat urechea 4 zile la rand ;o data pe zi.Deci, am gresit?Multumesc f mult pt raspuns!
p.s. Daca va intrebati de unde spalarile auriculare cu apa oxigenata, ei bine, o doamna doctor pediatra mi-a recomandat in iulie si mi s-a parut un lucru de facut mai degraba decat picaturile;dar am apelat la amandoua.
1. daca este o Otita acutizata, cu secretii purulente din ureche si timpan perforat..DA se aplica si apa oxigenata pentru curatat, se sterge urechea cu servetele de hartie si in interior, se administreaza tratamentul pentru 15 min. iarasi se sterge cu servetel de hartie si se usuca urechea cu uscatorul de par
2 daca NU supureaza urechea, nu curge...
NU se daministrreaza nimic un ireche decat la indicatia medicului ORL
3 o otita.. se poate trata coirect fara urmari si consecinte..
numia la un cabinet ORL
nicidecum nu la pediatru sau la urgente
2 daca NU supureaza urechea, nu curge...
NU se daministrreaza nimic un ireche decat la indicatia medicului ORL
3 o otita.. se poate trata coirect fara urmari si consecinte..
numia la un cabinet ORL
nicidecum nu la pediatru sau la urgente
Buna ziua ! Am si eu o problema de acest gen, am fost la o aniversare intr-un club, unde am stat chiar langa boxa, iar auzul meu pare ca a fost afectat, am acufene si auzul infundat. Intrebarea mea este daca o sa mai aud ca inainte si ce anume trebuie facut. Precizez ca evenimentul s-a intampat acum 2 zile! Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra !
obligatoriu, maine, consult ORL, audiograma, timpanograma
un nerv auditiv afectat..si ne tratat 3-5 zile.. asa ramane
un nerv auditiv afectat..si ne tratat 3-5 zile.. asa ramane
Va multumesc pentru sfatul dumneavoastra ! Sanatate, numai bine !
De cateva zile am o vajaiala si un tiuit in ureche si o simt si infundata bineinteles ca inainte mam sters in ureche cu un betisor si mie frica sa nu am la timpan ceva sau sa fie vrun dop va rog sa ami raspundeti
cel mai posibil este dop cerumen impins peste timpan
dar numai un consult la ORL..o sa rezolve problema corect
dar numai un consult la ORL..o sa rezolve problema corect
Buna ziua ! daca am timpanul fisurat am voie sa fac efort ?
Da. Doar sa nu ajunga niciodata apa in ureche
Dupa efirt mare... sa usuci interiorul urechii cu uscatorul de par...sa nu ramana traspiratie acolo...
Dupa efirt mare... sa usuci interiorul urechii cu uscatorul de par...sa nu ramana traspiratie acolo...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4urechile nu mai secreta ceara
- 5otomicoza la ureche cu timpan perforat
- 34Ajutor!!! Mi-am perforat timpanul?
- 6durere de ureche + mancarime + zgomote
- 9De vreo trei sapatamani simt o mancarime in urechi care este accentuata noaptea
- 3poate fi timpanul fisurat sau spart?
- 8probleme cu urechile din cauza polipilor?
- 20am nevoie de un raspuns va rog frumos! bubuituri in ureche
- 8Tratament hipoacuzie
- 11ciuperca netratabila?
- 3Ecou in ureche
- 6de vreo 2 luni, cind inghit saliva, simt cum urechile ca imi fac 'pleosc'
- 4dupa ce mi-a scos ceara... am dureri de urechi
- 2umflatura urechea dreapta
- 1Posibila infectie ureche
- 3Catar ototubar
- 4RMN ureche interna
- 1Batai in ureche
- 2doare rau cand pun picaturi.