testare hpv

27-03-2012
pavelmonika
Nu este medic/terapeut
pavelmonika
buna ziua!
am fost la un control de rutina la ginecologie. mi s-a descoperit o rana pe col si analiza babes/papanicolau mi-a venit inapoi cu diagnostic L SIL si recomandare de testare HPV. dna doctor mi-a spus ca trebuie facuta testarea cat mai repede si o biopsie de col uterin. sa fiu sincera m-a cam speriat. ce inseamna de fapt acel diagnostic? pe net am citit ca biopsia este recomandata doar dupa si daca testarea nu iese bine. ce credeti?
3 comentarii
0
27-03-2012, ora 12:30
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Rana deja exista, deci trebuie sa faci si colposcopie si biopsie neaparat indiferent ce rezultat va da genotiparea HPV. Mie mi-a iesit ASCUS la ultimul papanicolau, fara vreo rana, mi s-a recomandat genotiparea HPV care a iesit negativa si nu au mai fost motive de colposcopie. Cazul tau e diferit, ai oricum o rana pe col ce necesita investigatii, indiferent de rezultatul testarii HPV.
0
27-03-2012, ora 19:43
luminita41
Nu este medic/terapeut
luminita41
buna seara
si eu am facut un test pap si mia gasit si mie o rana mia dat diagnostic...eroziune si ectropional colului uterin uter fibromatos
mia dat cvarefam cv ovulesa le beau si cv ovule vaginaleecon si klion a zs peste3luni sa fac din nou papul dar ciclul mie f dereglat numi vine numa asa cv tot timpul iam spus defapt ovulele alea arefam is pentru reglare sin a16zi a ciclului dar eu nu mai stiu carei a16zi ca toate is o harababuta chiar nu mia mai venit luna asta as asa un pic murdara nu mai inteleg nmk
sa intru in menopauza oare?am 44 de ani sant plk din tara credeti ca si de aici sa am dereglarile astea ca nu am barbat nustiu cesa mai ziccc
0
27-03-2012, ora 20:05
luminita41
Nu este medic/terapeut
luminita41
si as mai avea o problema am fc si o colonoscopie si mia gasit hemoroizi interni si externi gr2 dar eu extern nu vad nimic probabil interni si mucoasarectalacu aspect de melanosis coli ce inseamna asta va rog sami dati o lamurile si simt asa si in partea stanga la colon o durere in burta si mai iau dusphatalin doamne toate is pe capzl meuuu va rog sa-mi dati un sfat, , , multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •