testare hpv

buna ziua!
am fost la un control de rutina la ginecologie. mi s-a descoperit o rana pe col si analiza babes/papanicolau mi-a venit inapoi cu diagnostic L SIL si recomandare de testare HPV. dna doctor mi-a spus ca trebuie facuta testarea cat mai repede si o biopsie de col uterin. sa fiu sincera m-a cam speriat. ce inseamna de fapt acel diagnostic? pe net am citit ca biopsia este recomandata doar dupa si daca testarea nu iese bine. ce credeti?
am fost la un control de rutina la ginecologie. mi s-a descoperit o rana pe col si analiza babes/papanicolau mi-a venit inapoi cu diagnostic L SIL si recomandare de testare HPV. dna doctor mi-a spus ca trebuie facuta testarea cat mai repede si o biopsie de col uterin. sa fiu sincera m-a cam speriat. ce inseamna de fapt acel diagnostic? pe net am citit ca biopsia este recomandata doar dupa si daca testarea nu iese bine. ce credeti?
3 comentarii

Rana deja exista, deci trebuie sa faci si colposcopie si biopsie neaparat indiferent ce rezultat va da genotiparea HPV. Mie mi-a iesit ASCUS la ultimul papanicolau, fara vreo rana, mi s-a recomandat genotiparea HPV care a iesit negativa si nu au mai fost motive de colposcopie. Cazul tau e diferit, ai oricum o rana pe col ce necesita investigatii, indiferent de rezultatul testarii HPV.

buna seara
si eu am facut un test pap si mia gasit si mie o rana mia dat diagnostic...eroziune si ectropional colului uterin uter fibromatos
mia dat cvarefam cv ovulesa le beau si cv ovule vaginaleecon si klion a zs peste3luni sa fac din nou papul dar ciclul mie f dereglat numi vine numa asa cv tot timpul iam spus defapt ovulele alea arefam is pentru reglare sin a16zi a ciclului dar eu nu mai stiu carei a16zi ca toate is o harababuta chiar nu mia mai venit luna asta as asa un pic murdara nu mai inteleg nmk
sa intru in menopauza oare?am 44 de ani sant plk din tara credeti ca si de aici sa am dereglarile astea ca nu am barbat nustiu cesa mai ziccc
si eu am facut un test pap si mia gasit si mie o rana mia dat diagnostic...eroziune si ectropional colului uterin uter fibromatos
mia dat cvarefam cv ovulesa le beau si cv ovule vaginaleecon si klion a zs peste3luni sa fac din nou papul dar ciclul mie f dereglat numi vine numa asa cv tot timpul iam spus defapt ovulele alea arefam is pentru reglare sin a16zi a ciclului dar eu nu mai stiu carei a16zi ca toate is o harababuta chiar nu mia mai venit luna asta as asa un pic murdara nu mai inteleg nmk
sa intru in menopauza oare?am 44 de ani sant plk din tara credeti ca si de aici sa am dereglarile astea ca nu am barbat nustiu cesa mai ziccc

si as mai avea o problema am fc si o colonoscopie si mia gasit hemoroizi interni si externi gr2 dar eu extern nu vad nimic probabil interni si mucoasarectalacu aspect de melanosis coli ce inseamna asta va rog sami dati o lamurile si simt asa si in partea stanga la colon o durere in burta si mai iau dusphatalin doamne toate is pe capzl meuuu va rog sa-mi dati un sfat, , , multumesc

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Infectie cu hpv genital, acum 2 ani
- 27HPV - mai poti face copii? Se transmite?
- 53Despre mine!!! HPV
- 3Cauterizare, sangerare, menstruatie, sarcina, fumat, HPV
- 5Conizatie - necesara neaparat?
- 3sarcina pierduta, chiuretaj de doua ori... HPV?
- 3Am virusul HPV sau nu? Analize cu rezultate contradictorii
- 5ma pot infecta cu hpv chiar si prin contact protejat?
- 5HPV informatii specializate
- 4HPV Interpretare analize precum si intrebarile aferente
- 3Condilomatoza - explicatii
- 3HPV
- 5Probleme Hpv
- 2Suspect de HPV? Intrebare?
- 1tratare HPV cu un medicament homeopat
- 13HPV dupa 10 ani de relatie?
- 8mi-au aparut in zona genitala niste negi care dispar in urma tratamentului si reapar
- 1buna ziua!! am o intrebare.. virusul hpv se poate vindeca?
- 8HPV 16, sotia are, eu nu!
- 2Hpv 82
Mai multe informații despre: infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: