Rana cu risc scazut, prezente tulpina HPV 16 si 53
Buna ziua!
Am 27 de ani, si in urma genotiparii HPV rezulta ca am tulpina 16 si 53. In urma testului papanicolu si colposcopiei, a rezultat ca am o rana cu risc scazut. Am urmat 6 saptamani tratament cu 2 capsule de isopeinosine de 3 ori pe zi si 3 luni, cate o cutie de ovule zifex complex. Acum urmez tratamentul cu ultima cutie de zifex.
Urmeaza sa ma duc sa repet testul papanicolau. Din cate am inteles de la doamna doctor, daca rezultatul testului papanicolau indica tot acelasi tip de rana, urmeaza sa ma opereze. Intrebarea mea este urmatoarea, am vreo sansa ca aceasta rana sa se vindece in urma tratamentului, sau singura solutie pe care o am la indemana este operatia?Mentionez ca persoectiva operatiei (chiar daca nu stiu exact ce implica operatia) ma ingrozeste pe zice trece mai mult si mai mult.
Nu stiu cat ajuta, dar mentionez ca am inceput sa fac si schimbari in stilul de viata, nu mai mananc mancaruri procesare atat de des (aproape deloc), am un aport de 7-8 ore de somn pe zi, ma hidratez corespunzator, am adaugat si fructele in alimentatie, incerc pe cat de mult sa fac tot ce trebuie si ce e bine in directia asta.
Va multumesc mult pt raspunsuri!
Am 27 de ani, si in urma genotiparii HPV rezulta ca am tulpina 16 si 53. In urma testului papanicolu si colposcopiei, a rezultat ca am o rana cu risc scazut. Am urmat 6 saptamani tratament cu 2 capsule de isopeinosine de 3 ori pe zi si 3 luni, cate o cutie de ovule zifex complex. Acum urmez tratamentul cu ultima cutie de zifex.
Urmeaza sa ma duc sa repet testul papanicolau. Din cate am inteles de la doamna doctor, daca rezultatul testului papanicolau indica tot acelasi tip de rana, urmeaza sa ma opereze. Intrebarea mea este urmatoarea, am vreo sansa ca aceasta rana sa se vindece in urma tratamentului, sau singura solutie pe care o am la indemana este operatia?Mentionez ca persoectiva operatiei (chiar daca nu stiu exact ce implica operatia) ma ingrozeste pe zice trece mai mult si mai mult.
Nu stiu cat ajuta, dar mentionez ca am inceput sa fac si schimbari in stilul de viata, nu mai mananc mancaruri procesare atat de des (aproape deloc), am un aport de 7-8 ore de somn pe zi, ma hidratez corespunzator, am adaugat si fructele in alimentatie, incerc pe cat de mult sa fac tot ce trebuie si ce e bine in directia asta.
Va multumesc mult pt raspunsuri!
2 comentarii
Buna.
Papanicolau ce clasa ti-a iesit (ASCUS, LSIL, HSIL)?
"Rana" pe col nu arata ca o rana adevarata, e o modificare a tesutulurilor. Probabil ca la colposcopie doctorita a vazut cat e de intinsa si unde e localizata.
Operatia in sine poate fi un ERAD sau mai importanta, chiar conizatie.
Se extirpa tesutul blnav si se trimite la biopsie pentru analize.
Doar biopsia duce la o diagnostic clar privind importanta "ranii", ca profunzime si importanta.
Papanicolau ce clasa ti-a iesit (ASCUS, LSIL, HSIL)?
"Rana" pe col nu arata ca o rana adevarata, e o modificare a tesutulurilor. Probabil ca la colposcopie doctorita a vazut cat e de intinsa si unde e localizata.
Operatia in sine poate fi un ERAD sau mai importanta, chiar conizatie.
Se extirpa tesutul blnav si se trimite la biopsie pentru analize.
Doar biopsia duce la o diagnostic clar privind importanta "ranii", ca profunzime si importanta.
Buna Geo.
Cum esti, te-ai operat sau ai facut doar tratament de imunizare?
Cum esti, te-ai operat sau ai facut doar tratament de imunizare?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 31hpv cu risc crescut oncogen-va rog sfaturi!
- 5condiloame externe si HPV negativ?
- 3infectia HPV - o s-o am tot restul vietii si pot face cancer de col uterin?
- 7Dupa ce intrerup tratamentul (HPV) apar niste pete albe
- 3analizele de sange si depistarea anticorpilor HPV
- 5ma pot infecta cu hpv chiar si prin contact protejat?
- 5HPV informatii specializate
- 3Condilomatoza - explicatii
- 7La testul papanicolau se depisteaza si infectia cu HPV?
- 1Posibil HPV?
- 0HPV 16 pozitiv, ce pot face?
- 3analiza hpv risc crescut 16
- 1HPV16
- 1Celule epiteliale rotunde absente
- 10Rezultate analize Hpv Saliva
- 1HPV ORAL
- 3Vreau sa stiu daca sunt infectat cu HPV?
- 1HPV - virusul tacut...
- 0Produse Doterra pentru modificari in Papanicolau
- 1Lsil Hpv
Mai multe informații despre: infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: