Test fals pozitiv?

14-09-2024
Elena7557
Nu este medic/terapeut
Elena7557
Bună ziua, ieri 13 vineri, am făcut un test de sarcină cumpărat de la magazin cu proba de sange, rezultatul a fost negativ, astăzi când m-am uitat din întâmplare la el sunt 2 linii, am făcut un alt test normal și acela a ieșit negativ. În urmă cu o săptămână am mai făcut 2 teste și acelea negative, am fost și la ginecolog și la ecografie a spus ca nu pare a fi vreo sarcină. Problema este acest test, mai poate fi relevant rezultatul a doua zi? O să merg și la ginecolog din nou, dar sunt foarte panicata. Trebuie specificat faptul ca iau tratament cu ovule și fluconazol pentru candida, acestea pot afecta rezultatele?
2 comentarii
0
14-09-2024, ora 18:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Cititi testul doar in intervalul mentionat pe prospect.
0
16-09-2024, ora 08:28
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!
De obicei, testele de sarcină de acasă ar trebui citite în intervalul de timp specificat în instrucțiunile produsului, care este de obicei între 3 și 5 minute după efectuarea testului. Dacă te uiți la test după un timp mai îndelungat, poate apărea o linie de evaporare care nu indică o sarcină, ci este mai degrabă un artefact al evaporării urinei din fereastra de test.

De asemenea, tratamentele cu ovule sau fluconazol nu ar trebui să influențeze rezultatul unui test de sarcină, deoarece acestea nu modifică nivelul hormonului HCG, care este detectat de teste.

Dacă ai făcut teste multiple și toate au ieșit negative, iar examinarea ginecologică și ecografia nu au indicat prezența unei sarcini, este foarte probabil să nu fi însărcinată. Linia pe care ai văzut-o pe testul lăsat peste noapte este cel mai probabil o linie de evaporare.

Este bine că planifici să mergi din nou la ginecolog pentru a-ți alina îngrijorările. Între timp, încearcă să nu te alarmezi; rezultatele testelor efectuate corect sunt destul de fiabile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: