Tensiune, puls

Buna ziua..ma numesc Bogdan si am 19 ani.In urma cu o luna am fost la un control de rutina la medicul de familie si a descoperit ca aveam tensiunea cam mare 16 cu 8 si pulsul 100..m-a chema t dupa 1 sapt av eam 15 cu 9.Mi-a spus ca la varsta mea nu ar trebui sa fie nimic serios..mi-a prescris pe 5 zile Concord urmand sa revin la control..zis si facut cand am revenit aveam 135 cu 65 si 76 de batai.Mi-a mai prescris pe 10 zile urmand sa merg in data de 2 februarie.Problema este urmatoarea..uneori noaptea cand stau pe o parte cu urechea lipita pot auzi incet pulsul..este din cauza tensiunii? De asemenea care sunt sansele sa o reglez ' pe bune ' pana in mai cand am o vizita medicala unde teoretic trebuie sa fiu fara nici o problema.
Va multumesc!
Va multumesc!
3 comentarii

Tensiunea arteriala crescuta.La varsta dumneavoastra nu ar trebui sa aveti cresteri ale tensiunii arteriale. Acest lucru trebuie investigat. Recomandarea mea este sa cereti o trimitere la cardiolog si sa faceti o evaluare completa. Mai ales ca vreti ca in mai sa fiti cu problema dumneavoastra rezolvata. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan

Si nu poate fi de la stilul de viata..ca am omis detalii importnate precum ca pana cum un an eram supraponderal..pana nu de mult foloseam sare la orice..exces e putin spus pentru cata sare consumam si sa nu mai vorbesc de cofeina: cafeaua si cola-u zilnic..miscare destul de putina, nopti nedormite
Pot toti acesti factori sa fie cauza?
Stima
Pot toti acesti factori sa fie cauza?
Stima

Toti factorii pe care i-ati enumerat, nu numai ca pot fi cauza, dar chiar va pot pune viata in pericol. Daca vreti sa va fie bine trebuie sa va corectati stilul de viata si alimentatia. Cu stima :
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2valoarea normala a tensiunii la 47 ani
- 8As dori sa stiu de ce ?
- 6Alergie anestezic la stomatolog
- 3Cresterea tesiunii
- 7va implor ajutati-ma: imi creste tensiunea arteriala brusc zilnic
- 5tensiune scazuta, scaun negru...
- 0palpitatii dupa cafea
- 13operatie fiere si tensiunea arteriala oscilanta
- 3tensiunea mica sau normala
- 2Probleme cu tensiunea arterială
- 2tensiune, palpitatii
- 2Tensiune prea mica pentru donare sange
- 3tensiunea diastolica
- 2Tensiune si bataile inimii
- 4Relatia probleme inima-tensiune
- 0URGENTA... tatal meu in varsta de 49 de ani a ajuns aproape inconstient la spital
- 25tensiune mare (23 cu 14).. cat de grav e?
- 0tensiune arteriala
- 0cand fac efort imi creste tensiunea
- 0Tensiune diatolica mica
Mai multe informații despre: Tensiunea arteriala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: