Tegumente verzi.

M-am confruntat recent cu un caz special.Pacient de 20 ani, 130kg, fara antecedente patologice, fara antecedente heredocolaterale semnificative, se prezinta pentru ca s-a inverzit in ultimele 3 zile.In momentul consultatiei acuza usoara greata si ameteala.Examenul clinic in limite normale, cu exceptia obezitatii si nu a remarcat modificare de culoare a urinii si scaunelor.Toate analizele de sange au fost normale, ecografia abdominala releva doar un ficat gras, fara alte modificari.Probele toxicologice au fost negative.
De remarcat:sclerele nu erau verzi si culoarea verde de pe tegumente se lua pe haine sau pe orice lucru venea in contact cu pielea lui(din spusele pacientului-prosopul alb l-a facut verde).
Daca a mai avut cineva un caz asemanator sau stie ceva similar as ruga cu ambilitate sa imi impartaseasca din experienta.
Multumesc anticipat!
De remarcat:sclerele nu erau verzi si culoarea verde de pe tegumente se lua pe haine sau pe orice lucru venea in contact cu pielea lui(din spusele pacientului-prosopul alb l-a facut verde).
Daca a mai avut cineva un caz asemanator sau stie ceva similar as ruga cu ambilitate sa imi impartaseasca din experienta.
Multumesc anticipat!
4 comentarii

ce se intampla cu tegumentul.. daca era spalat bine...
ce aspect lua pielea ?
ce aspect lua pielea ?

Nu se intampla nimic cu tegumentul daca se spala, mai exact, culoarea verde se lua pe haine si pe orice venea in contact, dar tegumentul ramanea tot verde.

1. poate fi un pacient intelegent care stie bine chimia.. a folosit ceva ca sa.si coloreze transpiratia !
2. Un extraterestru !
2. Un extraterestru !

eu lucrez cu studenti si am vazut unul verde! m am infricosat era verde de tot. avand in vedere ca doamna care a postat nu a revenit e posibil sa fi elucidat misterul dar sunt curioasa ce boala e asta daca a aflat. va jur ca l am vazut de nenumarate ori si ani la rand si are pielea verde kaki. nu este gras ci slab, foarte slab. multumesc pentru timpul acordat unei simple curiozitati stiintifice de a mea.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Fenilcetonurie
- 1Fenilcetonuris
- 2Eritem nodos
- 1Poti face vaccinul antirabic fara sa fii muscat?
- 5Rog răspuns! Pneumonie Mycoplasma care nu cedează la antibiotic
- 1O părere - îmi curge nasul, noaptea nu mă odihnesc
- 3Inflamația, iritația generalizată a mucoaselor
- 0Diagnosticare Ehlers Danlos
- 1După 10 ani nu am diagnostic - senzație de frig, mă dor toate, foarte istovita, simt cum mă sting
- 8Borrelia!!!
Mai multe informații despre: