Poti face vaccinul antirabic fara sa fii muscat?

25-07-2024
andreeaa07
Nu este medic/terapeut
andreeaa07
Buna ziua!

Acum 3 saptamani am ingrijit la tara 2 caini ce se imbolnavisera si care au murit la o saptamana distanta unul de altul ce prezentau crize epileptice, slabiciune etc. N-am avut nicio clinica pe aproape unde sa le fac teste si veterinarul care a venit sa-i vada le-a pus diverse diagnostice, de la epilepsie in cazul primului caine la ingerarea de ceva toxic dupa moartea celui de al doilea.

Abia ieri dupa ce am discutat cu un alt medic mi s-a sugerat ca e posibil sa fi fost rabie, desi cainii nu s-au manifestat agresiv si nu am fost muscata sau zgariata de ei. Stiu ca se poate transmite si prin contactul salivei cu mucoasele corpului si acum mi-e extrem de frica sa nu fi atins saliva lor si sa duc fara sa-mi dau seama mana la nas, gura sau ochi...

Vaccinul se poate face si fara sa fii muscat?
1 comentarii
0
25-07-2024, ora 08:36
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Este adevărat că rabia se poate transmite prin saliva infectată a unui animal, nu doar prin mușcături, dar și prin contactul cu mucoasele sau cu răni deschise. Dacă ați avut orice contact posibil cu saliva câinilor care ar fi putut avea rabie, este important să luați în considerare vaccinarea antirabică.

Vaccinul antirabic se poate administra și în absența unei mușcături. Procedura standard în cazul unei expuneri suspecte la rabie include administrarea imunoglobulinei antirabice, care oferă protecție imediată, urmată de o serie de vaccinuri antirabice pentru a asigura imunitate pe termen lung. Schema de vaccinare antirabică post-expunere implică administrarea de doze la 0, 3, 7 și 14 zile după expunere.

Este crucial să consultați un medic cât mai curând posibil pentru evaluare și, dacă este cazul, pentru începerea profilaxiei post-expunere. Medicii sunt cei mai în măsură să evalueze gradul de risc și să recomande cea mai bună abordare.

În situația în care considerați că ați avut o expunere la rabie, nu trebuie să așteptați apariția simptomelor pentru a căuta ajutor medical, deoarece rabia este aproape întotdeauna fatală odată ce simptomele se dezvoltă. Consultați urgent un medic pentru a discuta despre expunerea dumneavoastră și despre necesitatea vaccinării.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul antirabic
  •