TBC si Cancer ?

04-03-2019
Tina777
Nu este medic/terapeut
Tina777
Buna ziua
Am rugămintea daca ma puteti ajuta cu câteva nelămuriri
Tatăl meu, în vârstă de 64 ani, fumător a slăbit in decurs de 4 luni undeva la 10 kg, transpirații nocturne, dureri abdominal, tuse seacă.au urmat mai multe investigatii ( CT abdominal, pelvian, toracic, bronhoscopie, analize de sânge).
A rezultat că are TBC pe plămânul stg., dar doctorita ă zis ca vede si ceva tumoral pe plămânul drept.

Rezultat CT
Opacitate cu cavitate aerica inclusă cu parte solidă, cu prelungiri spiculiforme, dimensiuni de 54 mm situat apical stg.
Paratraheal dr opacitate cu cavitate aerica, relativ bine delimitată cu dim de 9 mm; leziuni fibrotice apical dr.
Formațiune parenchimantoasa cu arie de necroza inclusă inomogena nativ si post contrast iv cu contur neregulat si prelungiri spiculiforme cu dim maxime de 54 mm situata paravertebral superior drept, delimitata inferior de scizura; formațiunea descrisă prezintă plan de clivaj cu bronhia adiacentă.
Un nodul pulmonar solid de 14 mm imprecis delimitat situat adiacent formațiunii descrise anterior.
Câteva bule de emfizem prahilar drept.
Adenoptii mediastinale multiple cu axul scurt infracentimetric.
Ficat cu dim normale, fără modificări focale de structura in prezent, fără dilatari de CBIH-uri.
Colecist: fără imagini radioopace.
Pancreas, gl SR stg, rinichi stg, splina aspect CT in limite normale in prezent.
Glanda GSR dr prezintă un incidentalom de 14 mm cu densități grasoase incluse.
Rinichi drept prezintă proces înlocuitor de spatiu situat polar inferior cu necroza centrala, imprecis delimitat cu dimensiuni de 54/45 mm. Excretie/secretie prezintă simetric bilateral.
VCI cu un defect de umplere evident pe faza venoasa care se menține si in faza tardivă.
Prostata hipertrofica, inomogena atat nativ cat si postcontrast iv. Câteva microadenoptii lombo-aortice.
Fără lichid liber abdomino-pelvin in prezent.
Calificări parietale vasculare.
Modificari degenerative coloana vertebrală scanată.
Fără leziuni cu aspect secundar la nivelul segmentelor osoase scanate.

Rugămintea mea este sa ma ajutati sa imi spuneti daca este posibil sa fie si TBC si cancer?
Va multumesc frumos
Zi buna
9 comentarii
0
07-03-2019, ora 07:44
sorina01
Nu este medic/terapeut
sorina01
A inceput tratament cu tuberculostatica?
Cum il suporta?
Tatal meu are 67 ani iar tratamentul nu da semne care sa ne faca sa fim optimisti.
Dimpotrivă e tot mai rau pe zi ce trece...El fiind diagnosticat cu tbc intestinal.
Speram...
0
07-03-2019, ora 09:14
Tina777
Nu este medic/terapeut
Tina777
Da.a început de 3 saptamani ( 12 pastile pe zi + vitamine si protectie pentru ficat ).
Este greu.pe deoparte iti fac bine pe de alta rau.
Doctorita a zis ca daca respecta tratamentul se vindeca complet de tbc. Are ameteli, greturi, pofta de mâncare nu prea are, dureri de spate.
Mie imi este teama mai mult de faptul sa nu fie si ceva tumoral la celălat plămân.
Deocamdată nu se pot face mai multe investigatii până nu trec 2 luni de tratament.
Speram sa fie bine.
Doamne ajuta!
0
07-03-2019, ora 20:59
sorina01
Nu este medic/terapeut
sorina01
Doamne ajuta!
Tatalui meu i s au oprit tuberculostaticele(supa max 10 zile de tratament) pentru ca s a ingalbenit foarte tare iar transaminazele i au iesit foarte mari...
Refacem acum transaminazele si continuam...
Nu stiu daca va rezista. Sperăm
0
08-03-2019, ora 14:40
Tina777
Nu este medic/terapeut
Tina777
Doamne ajuta sa fie bine !!!
0
13-03-2019, ora 15:51
Tina777
Nu este medic/terapeut
Tina777
Buna
Cum mai este tatăl tau?
Al meu are dureri mari noaptea.in spate
Nu se poate odihni mai deloc din pacate
0
15-03-2019, ora 20:07
sorina01
Nu este medic/terapeut
sorina01
Doar de ieri a reinceput tratamentul.
Deocamdata pare sa fie mai bine fata de saptamana trecuta cand varsa tot ce baga in gura si a avvut cateva episoade urate de dureri abdominale si in piept.in rest sunt trecatoare. Cu mancatul e tot slabut...
Asteptam sa vedem cum se va simti in continuare...
Parerea dr-lor este ca va mai sta mult internat deoarece are rezistenta la tratament.
Sanatate tuturor!
17 pastile + vitamine si altele
4 perfuzii pe zi
0
22-03-2019, ora 15:07
sorina01
Nu este medic/terapeut
sorina01
Tina cum este tatal tau?
La tatal meu iarasi i s a oprit tratamentul din cauza transaminazelor...
Se pare ca ficatul nu vrea sa suporte medicatia tuberculostatica
0
22-03-2019, ora 17:27
Tina777
Nu este medic/terapeut
Tina777
Tratamentul tuberculostatic il suporta destul de bine.dar are dureri ( mai ales noaptea ) in spate unde are tumoarea la plămâni. Durerea il termina psihic
Mai are 5 zile si tb sa meargă la control.
Imi pare rau pt tatăl tau.
De mâncat mănâncă destul de bine.se si forțează.
În rest.nu stiu.in fiecare zi speram sa fie o zi mai buna.
Tatăl tău ii tot in spital?
0
26-03-2019, ora 18:44
sorina01
Nu este medic/terapeut
sorina01
Da, este tot in spital si parerea medicului e ca foarte curand nu va fi externat.
1 sapt tratament -1 sapt pauza...
Se pare ca tot asa mergen din cauza ficatului care nu vrea sa ne ajute sa putem da rezultate bune.
Tatal meu are o tuberculoza intestinala extinsa. Pulmonar nu are TBC dar sufera si de boala Cronh.
Nu se alimenteaza deloc... orice consuma varsa.
Doar pefuziile il ajuta sa mearga inainte.
Doamne-ajuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tuberculoza (TBC)
  •