spitalizare TBC?
Cat se sta in spital in cazul in care esti diagnosticat cu TBC? Stiu ca tratamentul dureaza 6-9 luni, dar nu stai in spital toata aceasta perioada. Exista posibilitatea sa nu stai deloc la spital? Adica nu prea vad rostul...
Dar in cazul cancerului la plamani? Trebuie sa te spitalizezi?
Multumesc mult!
Dar in cazul cancerului la plamani? Trebuie sa te spitalizezi?
Multumesc mult!
6 comentarii
daca examenul din sputa este pozitiv(adica exista bacilul KOCH) bolnavul va fi spitalizat pana la negativare.acum depinde si cat de afectati sunt plamanii, care este starea generala a bolnavului.in momentul negativarii inseamna ca bolnavul nu mai este contagios.in caz de cancer lucrurile sunt un pic mai complicate...este operabil, este metastaza...face sau nu chimioterapie...dar cu siguranta bolnavul trebuie internat macar pentru investigatiii.sunt multe de spus privitor la aceste boli...va doresc sanatate.
Nu am fost diagnosticat cu nimic momentan, dar azi am avut iarasi o simptoma... am avut-o acum 4 luni pt 1 saptamana si a disparut... (un firicel mic de sange in expectoratie dimineata, dar cand zic mic... e f. mic). Cred ca e de la gingii fiindca imi tot sangereaza de cand mi-am luat o periuta noua si scuip putin putin sange dupa spalat (de la gingii... se vede clar ca de acolo e) si dupa ce ma clatesc de cateva ori nu mai am nici o problema).
Dar totusi vroiam sa ma duc si la un control pulmonar in caz de orice eventualitate. Din pacate am o perioada f. aglomerata in urmatoarele 3 luni si n-as putea sta in spital mai mult de 2 saptamani. Cu aproximare majoritatea pacientilor cat stau internati?
Totusi nu am nici o alta simptoma... nu-s obosit, nu am pierdut in greutate (din contra), dar am din cand in cand o durere (e f. mult spus durere... fiindca e mai mult o stare de disconfort, dar numai seara cand stau in pat si se simte f. f. usor) in zona plamanilor. Acum 4 luni a fost ca o arsura, dupa care a disparut dupa cum am mai spus... De aceea ma gandeam la cancer.
Sper totusi sa nu fie nici una nici alta desi ceva totusi este...
Dar totusi vroiam sa ma duc si la un control pulmonar in caz de orice eventualitate. Din pacate am o perioada f. aglomerata in urmatoarele 3 luni si n-as putea sta in spital mai mult de 2 saptamani. Cu aproximare majoritatea pacientilor cat stau internati?
Totusi nu am nici o alta simptoma... nu-s obosit, nu am pierdut in greutate (din contra), dar am din cand in cand o durere (e f. mult spus durere... fiindca e mai mult o stare de disconfort, dar numai seara cand stau in pat si se simte f. f. usor) in zona plamanilor. Acum 4 luni a fost ca o arsura, dupa care a disparut dupa cum am mai spus... De aceea ma gandeam la cancer.
Sper totusi sa nu fie nici una nici alta desi ceva totusi este...
puteti face o radiografie pulmonara la policlinica.in caz de tuberculoza sangele se afla in sputa(flegma ), nu asa pe gingie, deci, revin, mergeti si faceti radiografie si asa va veti linisti.daca nu aveti nici un altfel de simptomatologie, atunci trebuie sa va linistiti.multa sanatate si bafta.
Din pacate nu am cum sa merg fiindca nu pot fi spitalizat acum. Sunt student si in luna iulie intru in practica la o companie mare din Romania (unde am fost si anul trecut si probabil ma voi angaja la anul daca nu intervine ceva), apoi in august am programata o practica in Austria. In septembrie am un examen la care nu am avut timp sa ma pregatesc acum.
Daca la un stagiu de practica din cele 2 as putea renunta, renuntarea la examenul din septembrie inseamna sa raman repetent... ceea ce nu se admite.
Pe de alta parte in cazul unui cancer zilele-s destul de numarate si n-as vrea sa las sa se agraveze boala... de aceea sunt tentat sa merg la radiografie pulmonara, insa daca nu stiu cat e spitalizarea (in caz de TBC sau cancer) sunt nevoit sa-mi rezolv problemele (pana in septembrie) si abia apoi sa merg la medic.
Daca la un stagiu de practica din cele 2 as putea renunta, renuntarea la examenul din septembrie inseamna sa raman repetent... ceea ce nu se admite.
Pe de alta parte in cazul unui cancer zilele-s destul de numarate si n-as vrea sa las sa se agraveze boala... de aceea sunt tentat sa merg la radiografie pulmonara, insa daca nu stiu cat e spitalizarea (in caz de TBC sau cancer) sunt nevoit sa-mi rezolv problemele (pana in septembrie) si abia apoi sa merg la medic.
nu trebuie sa te internezi pentru radiografie, o faci ambulatoriu.eu cred ca sanatatea e cea mai de pret pe lumea acesta, asa ca te sfatuiesc sa rupi din activitatea curenta 2-3 ore sa mergi la o policlinica.eu sunt convinsa ca nu este nimic, dar trebuie sa faci acest lucru inainte de practica si de toate cele...
nu vreau sa te sperii dar bunicul meu vineri a fost diagnosticat cu cancer metastazic grad 4 si sti de ce? tot ca tine nu a avut niciodata timp tot timpul a avut ceva de facut. da-o dracu de cariera sanatatea e mai presus de toate ce faci cu banii daca nu mai ai zile sau le ai numarate cum le are bunicul meu?
esti tanar nu mai sta pe ganduri du-te si fa-ti analizele. sa iti dea dumnezeu sanatate !!!!!!!!!!!!!
esti tanar nu mai sta pe ganduri du-te si fa-ti analizele. sa iti dea dumnezeu sanatate !!!!!!!!!!!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10TBC si fumatul
- 2alimentatie si tratament in cazul cancerului de san si plaman
- 29TBC la plamanul stang
- 53Cancer pulmonar - doresc sfaturi si posibile solutii!
- 3la gradinita este un copil cu TBC... cum ar trebui procedat?
- 3se poate reactiva tbc daca sunt in timpul tratamentului?
- 7Faringita cronica
- 9se poate vindeca cancerul pulmonar cu tratament naturis?
- 9Sputa cu sange
- 5neoplasm bronho pulmonar drept.. ce inseamna acest diagnostic?
- 3Cancer la plamani, interpretare examen CT
- 1Despre cancerul pulmonar-De ce se intervine asa de tarziu?
- 18sputa negativa
- 8urgent - rezultat ct toracic cu contrast
- 7a 6 luna de tratament tbc si am luat iar microbul. este posibil asa ceva?
- 9Diagnostic Histopatologic
- 8As dori un sfat cine ma poate ajuta
- 8De 8 luni am probleme cu somnul
- 1Cancer plamani la 25 de ani ?
- 3dureri in fiecare dimineata in spate in zona plamanilor
Mai multe informații despre: Cancerul pulmonar Plamanii TBC
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: