Tahicardie-metode vagale
Daca pe un ekg a fost inregistrata o tahicardie ca fiind sinsusala (160), situatie in care s-au aplicat metode vagale astfel ritmul scazand brusc la 90, apoi crescand din nou...la 130, poate fi de fapt o alta tahicardie, o tahicardie ascunsa ? (sinusala sau tpsv sau atriala). Tahicadia sinusala poate raspunde la acele metode vagale?
6 comentarii
Da, tahicardia sinusala raspunde la aplicarea metodelor vagale.Nu este o alta tahicardie ascunsa, este una si aceeasi care reapare dupa oprirea influentei vagale.
Metodele vagale constau in masarea carotidei, si/sau apasarea pe ochii inchisi. Uneori ti se poate cere sa iti ti respiratia si sa iti incordezi abdomenul.
De 10 ani am asa zisa tahicardie, cam 80-90 batai pe minut.La un consult de specialitate in luna mai anul 2009, mi s-a prescris Corlentor de 0, 5 mg 1 dimineata 1 seara toata viata cu posiobilitatea de a mari doza la 0, 75 dimineata, 0, 75 seara.Am 51 ani, toate EKG mi-au iesit bune.suplimentar mai luam si Bisoblok de 0, 5 1 dimineata si unul seara.Ajunsesem cu 55 batai pe minut, nu mai puteam sa merg. Acum iau Metroprolol de 0, 5o mg 1 dimineata si ma simt bine, Va rog, spuneti-mi este vreun pericol pentru ca am renuntat la Corlentor? Va multumesc Maria
ati scris bine asa-zisa tahicardie. la un maxim de 90 bpm nu prea este tahicardie, pulsul fiind considerat in limite undeva intre 60-100 bpm. daca va simtiti bine cu metroprorol continuati, dar ar fi bine sa vedeti si care este cauza acestui ritm un pic ridicat.sanatate
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Tahicardie la 15 ani?!
- 5o problema care-mi da peste cap toate planurile de viitor...
- 2Tahicardie si Anxietate.
- 4tahicardie-valori tensiune arteriala
- 4tahicardia si sportul-cum se impaca?
- 3Fetita mea are probleme cardiace
- 4lamurire diagnostic
- 2am tahicardie?
- 1tahicardie
- 2tahicardie
- 14Care poate fii cauza pentru care simt asa de tare bataile inimii?
- 1Tahicardie sinusala data de pastile
- 2Tahicardie Atacuri de panica
- 3Tahicardia si kangoo jumps
- 4tahicardie
- 0Tahicardie
- 0Tahicardie - cat este de grava?
- 0Tahicardie de la cifoza si scolioza?
- 3Tahicardie și anxietate
Mai multe informații despre: Tahicardia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: