Tahicardie, febra si agitatie

Buna ziua, fetita mea are varsta de 2 ani si jumatate.
Anul trecut in august a facut febra timp de 2 saptamani, pe care am "tratat-o" cu Nurofen si alte antitermice in asteptarea altor simptome ("speram" sa fie o raceala). La finalul celor 2 saptamani, nu am mai putut sa stapanim febra cu antitermice si am observat ca se asociase cu o tahicardie (puls de 160-180 inregistrat la urgente), agitatie si piele uscata (imediat cum transpira, ii scadea si febra). Am mers la spital si a stat internata timp de 2 saptamani, timp in care nu a mai facut febra. Diagnostic de iesire: "sanatoasa".
Astazi a facut din nou, este al 2-lea episod dupa cel din august anul trecut. Pentru ca a mai crescut si comunicam mai bine...ne-a spus ca o dor ochisorii si ca ii este somn. A adormit imediat, dar a avut un somn agitat. La 30 minute dupa ce i-am dat Nurofen, a inceput sa transpire, sa ii scada febra si sa se potoleasca inimioara. Nu este racita, nu o doare in gat, nu ii curge nasul, nu tuseste, scaunul il are regulat si normal...totul pare normal.
Poate cineva sa imi ofere un punct de plecare?...la ce fel de medic sa merg, ce analize sa fac...sau chiar sa imi spuna ce afectiune ar putea avea...
Daca va trebuiesc mai multe detalii pentru diagnostic nu ezitati sa intrebati.
Va multumesc
Anul trecut in august a facut febra timp de 2 saptamani, pe care am "tratat-o" cu Nurofen si alte antitermice in asteptarea altor simptome ("speram" sa fie o raceala). La finalul celor 2 saptamani, nu am mai putut sa stapanim febra cu antitermice si am observat ca se asociase cu o tahicardie (puls de 160-180 inregistrat la urgente), agitatie si piele uscata (imediat cum transpira, ii scadea si febra). Am mers la spital si a stat internata timp de 2 saptamani, timp in care nu a mai facut febra. Diagnostic de iesire: "sanatoasa".
Astazi a facut din nou, este al 2-lea episod dupa cel din august anul trecut. Pentru ca a mai crescut si comunicam mai bine...ne-a spus ca o dor ochisorii si ca ii este somn. A adormit imediat, dar a avut un somn agitat. La 30 minute dupa ce i-am dat Nurofen, a inceput sa transpire, sa ii scada febra si sa se potoleasca inimioara. Nu este racita, nu o doare in gat, nu ii curge nasul, nu tuseste, scaunul il are regulat si normal...totul pare normal.
Poate cineva sa imi ofere un punct de plecare?...la ce fel de medic sa merg, ce analize sa fac...sau chiar sa imi spuna ce afectiune ar putea avea...
Daca va trebuiesc mai multe detalii pentru diagnostic nu ezitati sa intrebati.
Va multumesc
3 comentarii

Am uitat sa mentionez. Lainternare au suspectat-o initial de o boala infectioasa...si am mers la spitalul de infectioase. A fost consultata si i s-au facut analize...totul a fost OK.
Apoi crezut ca este mononucleoza, dar analiza a infirmat.
In final ne-a sugerat sa facem o analiza pentru depistarea Leucemiei, analiza care am considerat-o prea invaziva si la care am renuntat sa o facem (am gresit??!!),
Apoi crezut ca este mononucleoza, dar analiza a infirmat.
In final ne-a sugerat sa facem o analiza pentru depistarea Leucemiei, analiza care am considerat-o prea invaziva si la care am renuntat sa o facem (am gresit??!!),

Buna seara,
NU sunt medic DAR,
ma gandesc ca ar fii trebuit sa faceti.
Stiti, , , acum cativa ani, unei persoane din familia noastra largita..i s-a pus chiar diagnosticul de leucemie..erau innebuniti (fetita avea 6 ani atunci)..si la refacerea analizei s-a constat ca, AU INVERSAT analizele.
Fetita e sanatoasa acum.
Va sfatuiesc s-o faceti..nu de alta DAR, ca atunci cand mergeti pe la alti medici sa nu puna la indoiala acest fapt CARE...NU va fii, sigur.
Sa va traiasca fetita, sa fie si va fii sanatoasa..s-auzim de bine.
O seara buna..
NU sunt medic DAR,
ma gandesc ca ar fii trebuit sa faceti.
Stiti, , , acum cativa ani, unei persoane din familia noastra largita..i s-a pus chiar diagnosticul de leucemie..erau innebuniti (fetita avea 6 ani atunci)..si la refacerea analizei s-a constat ca, AU INVERSAT analizele.
Fetita e sanatoasa acum.
Va sfatuiesc s-o faceti..nu de alta DAR, ca atunci cand mergeti pe la alti medici sa nu puna la indoiala acest fapt CARE...NU va fii, sigur.
Sa va traiasca fetita, sa fie si va fii sanatoasa..s-auzim de bine.
O seara buna..

Multumesc pentru raspuns si pentru sfat, dar sincer daca ar fi sa aflu o veste proasta...as vrea sa fie in ultimul moment, ca sa avem parte de cat mai multa normalitate. In ce priveste analiza si modul in care se face nu ma incurajeaza cu nimic, faptul ca este dureroasa si maltratanta pentru copil.
Doctorul mi-a sugerat sa fac analiza ca sa dorm eu bine noaptea.si am refuzat pe motiv ca mai bine imi chinui noptile MELE decat sa transform noptile fetitei in cosmaruri (asta doar ca sa scap eu de o suspiciune). Am ales cu mana pe inima si impacat cu ce urmeaza.
Va multumesc si va doresc multa sanatate!
Doctorul mi-a sugerat sa fac analiza ca sa dorm eu bine noaptea.si am refuzat pe motiv ca mai bine imi chinui noptile MELE decat sa transform noptile fetitei in cosmaruri (asta doar ca sa scap eu de o suspiciune). Am ales cu mana pe inima si impacat cu ce urmeaza.
Va multumesc si va doresc multa sanatate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 27tahicardia se vindeca? va rog, un raspuns!
- 13angina rosie
- 8febra si diagnostic necunoscut pana acum
- 3probleme nerezolvate de 6 ani.un sfat? mai multe?
- 5La inceputul anului am avut diaree insotita de febra
- 5Tromboza cerebrala-urgent
- 12Ortoped sau reumatolog??Rog indrumare...
- 6Am febra seara
- 5penicilina v si tulburari digestive
- 4Tahicardie - cum se poate vindeca?
- 4Probleme cu inima la 20 de ani?
- 5cate zile dam Zinnat la otita?
- 13Atac de panica?
- 2racita... sa trec pe antibiotice chiar daca nu fac febra?
- 2Nu stiu ce se intampla..
- 1Febra, oboseala, ameteala, lipsa poftei de mancare, dureri de spate..
- 0Tahicardie
- 1Infecție bacteriana, internare, nu se confirma
- 7Nu ma pot opri din a merge constant, am picioarele nelinistite, sau prea multa energie
- 0Tahicardie - cat este de grava?
Mai multe informații despre: Tahicardia Febra Agitatia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: