Am febra seara
Salut. Am si eu o intrebare. Sunt baiat, 15 ani, si in general seara am febra. Nu stiu exact sa spun daca este febra, dar stiu sigur ca seara sunt mult mai cald decat in taimpul zilei. Tuse seaca sau secretii nazale nu am, deci nu poate fi gripa. Stiti cumva ce ar putea fi?
6 comentarii
Ai luat cumva antibiotice in ultimile 6 luni ?
Te rog sa ma scuzi ca am intarziat cu raspunsul, dar nu am avut acces la internet si nu am putut intra.
In ultimele 6 luni nu imi aduc aminte sa fi luat vreun antibiotic. In general, nu prea iau medicamente. Cand racesc nu iau nimic si totusi imi trece imediat. Doar daca este ceva mai grav ma duc la medic. Oricum, de obicei racelile imi trec in 3-4 zile, fara medicamente. Nu vreau sa iau medicamente ca sa nu imi slabesc organismul in lupta cu raceala.
In ultimele 6 luni nu imi aduc aminte sa fi luat vreun antibiotic. In general, nu prea iau medicamente. Cand racesc nu iau nimic si totusi imi trece imediat. Doar daca este ceva mai grav ma duc la medic. Oricum, de obicei racelile imi trec in 3-4 zile, fara medicamente. Nu vreau sa iau medicamente ca sa nu imi slabesc organismul in lupta cu raceala.
Buna,
Nu poti sa spui ca ai febra decat dupa ce iti masori temperatura exact cu un termometru. Alte probleme de sanatate in ultima perioada? Alt ceva te mai supara? Senzatie de usturime la urinat, mergi des la baie si urinezi in cantitate mica?
In primul rand trebuie stiut exact care este valoarea temperaturii, sa vedem daca este exact febra sau poate te simti tu mai cald.
Nu poti sa spui ca ai febra decat dupa ce iti masori temperatura exact cu un termometru. Alte probleme de sanatate in ultima perioada? Alt ceva te mai supara? Senzatie de usturime la urinat, mergi des la baie si urinezi in cantitate mica?
In primul rand trebuie stiut exact care este valoarea temperaturii, sa vedem daca este exact febra sau poate te simti tu mai cald.
Pai, ca sa iti raspund la intrebari:
Alte probleme de sanatate nu am avut in ultima vreme. Poate doar acum vreo 3 saptamani cand "mi-a curs nasul" vreo 2-3 zile si am tusit putin, dar sa rezolvat imediat.
Alt ceva nu ma supara.
Cand ma duc la baie (in general odata, max.. 2 ori pe zi) stau. destul de mult.
In seara asta m-am verificat si aveam 37, 5. De obicei am "febra" asta pe la 9-10 si apoi cand ma culc ( 12-1) nu mai am nimic. E ceva f ciudat.
Alte probleme de sanatate nu am avut in ultima vreme. Poate doar acum vreo 3 saptamani cand "mi-a curs nasul" vreo 2-3 zile si am tusit putin, dar sa rezolvat imediat.
Alt ceva nu ma supara.
Cand ma duc la baie (in general odata, max.. 2 ori pe zi) stau. destul de mult.
In seara asta m-am verificat si aveam 37, 5. De obicei am "febra" asta pe la 9-10 si apoi cand ma culc ( 12-1) nu mai am nimic. E ceva f ciudat.
Nu e chiar o febra ci doar o stare de subfebrilitate. Febra e de la 38 de grade in sus si mai ales ca se remite asa de repede nu cred sa fie ceva serios. Dupa cum ai spus ai fost un pic racit si organismul se reface. Faci mult efort fizic ziua? Si asta poate fi o cauza!
Poti sa incerci sa iei vro 2-3 zile cate un paracetamol seara cand simti tu ca ai avea febra si apoi sa vezi daca dupa aceste 2-3 zile, febra revine.
Cel mai bine este sa iti faci si un set de analize!(hemoleucograma, sumar de urina, )
Sau poti sa iei vro 10 zile un complex de vitamine care sa iti intareasca organismul si sa il ajuti sa se refaca dupa aceasta raceala.
Poti sa incerci sa iei vro 2-3 zile cate un paracetamol seara cand simti tu ca ai avea febra si apoi sa vezi daca dupa aceste 2-3 zile, febra revine.
Cel mai bine este sa iti faci si un set de analize!(hemoleucograma, sumar de urina, )
Sau poti sa iei vro 10 zile un complex de vitamine care sa iti intareasca organismul si sa il ajuti sa se refaca dupa aceasta raceala.
Pai.inafara de ce alerg la liceu...nu prea fac sport. Oricum, multumesc pentru ajutor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Febra
- 3febra foarte mare la copil
- 6Temperatura ridicata urmata de sudori reci
- 1febra ciclica lunara
- 3Febra 37.2-37.5
- 2am slabit cu 7 kg ma simt rau
- 3gripa, febra, simptome de voma, nu suport mirosul de mancare, ameteala
- 4temperatura peste 39 copil
- 5Transpiratie si febra mare care persista
- 1febra de doua saptamani
- 0febra, dureri de burtica si tuse
- 1rosu in gat, febra
- 18Dupa operatie de colecist - febra
- 5tusa seaca uscata, febra, raceala
- 2Nu stiu ce se intampla..
- 3Simptome gripale de de durata mai lunga decat de obicei sau ceva mai periculos?
- 2Gripa sau ceva mai grav?
- 1Gripa sau ceva mai grav?
- 1Raceala/gripa/meningita
- 1Cauza febrei si de ce nu trece odata
Mai multe informații despre: Febra
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: