suspiciune ruptura menisc
Buna seara!
Nu am inteles din relatarea D-voastra tocmai elementele capitale: greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice, metabolice, inflamatorii-reumatologice, vasculare etc.
RMN-ul are doar un rol pur consultativ si nu poate substitui un examen clinic corect, atent si competent.
Pe de alta parte, artroscopia are mai intai un scop diagnostic, fiind singurul examen cu adevarat fiabil. Este totusi o operatie, necesita spitalizare si anestezie, insa poate avea si un scop curativ, in vederea regularizarii unor leziuni meniscale, cartilaginoase, eliminarea unor aderente sau corpi straini articulari etc.
Totul depinde si de necesitatile D-voastra fizice si sportive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Nu am inteles din relatarea D-voastra tocmai elementele capitale: greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice, metabolice, inflamatorii-reumatologice, vasculare etc.
RMN-ul are doar un rol pur consultativ si nu poate substitui un examen clinic corect, atent si competent.
Pe de alta parte, artroscopia are mai intai un scop diagnostic, fiind singurul examen cu adevarat fiabil. Este totusi o operatie, necesita spitalizare si anestezie, insa poate avea si un scop curativ, in vederea regularizarii unor leziuni meniscale, cartilaginoase, eliminarea unor aderente sau corpi straini articulari etc.
Totul depinde si de necesitatile D-voastra fizice si sportive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
D-le dr am 1, 77cm -76kg, , lucrez in productie si de aceea 7.30 muncesc numai in picioare, sport nu fac deloc iar antecendente medicale nu am avut niciodata in afara de mici raceli, de aceea v-am intrebat daca e tocmai necesar o artroscopie in urma rezultaului rmn.Ce scrie exact in acel RMN e cazul sau nu e cazul de operatie.NU mi-e teama de operatie ci de urmarile ei de perioada de recuperare in special.
Buna ziua- am 52 ani dupa aproape un an de la o leziune menisc care prezenta si didrartroza in ultima perioada am apelat la o clinica partic. sa efectuat, , meniscectomie partiala interna, sinovectomie partiala emondaj si lavaj articular". Sunt la 4 sapt. de la interventie, urmez exercitii de recuperare specifice.
pozitive : nu am avut dureri, stari de voma, dureri de cap, nu am avut nevoie de sonda pt. urina, dupa 28 ore externat, cu un pansament, fara fasa cu 10 injectii fraxiparine
-semne de intrebare ( ingrijorare) : zona genunchiului parca prinsa in chingi. tumefiata vizibil fata de gen. stg., culoare normala putin mai cald, sau facut 2 punctii la interval de 8 zile -sa extras lichid galben 9 mi s-a spus ca nu e cazul de dus la analiza) ; de asemeni partea exterioara a genunchiului amortita inca...
Daca pentru partea cu prb. ati avea sugestii, tumefiere, amorteala, punctiile pot dauna ? fizioterapie, bai termale ar fi permise de acum ? ( inafara de a face trimitere la medicul ce ma operat, cu, care tin legatura binenteles)..Cu multumiri
pozitive : nu am avut dureri, stari de voma, dureri de cap, nu am avut nevoie de sonda pt. urina, dupa 28 ore externat, cu un pansament, fara fasa cu 10 injectii fraxiparine
-semne de intrebare ( ingrijorare) : zona genunchiului parca prinsa in chingi. tumefiata vizibil fata de gen. stg., culoare normala putin mai cald, sau facut 2 punctii la interval de 8 zile -sa extras lichid galben 9 mi s-a spus ca nu e cazul de dus la analiza) ; de asemeni partea exterioara a genunchiului amortita inca...
Daca pentru partea cu prb. ati avea sugestii, tumefiere, amorteala, punctiile pot dauna ? fizioterapie, bai termale ar fi permise de acum ? ( inafara de a face trimitere la medicul ce ma operat, cu, care tin legatura binenteles)..Cu multumiri
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7ruptura partiala de menisc
- 19Ciupitura de menisc 7 mm
- 16leziune ale coarnelor anterior si posterior ale meniscului
- 12Condropatie rotuliana.
- 14leziune menisc intern genunghi drept
- 10interpretare rezultat RMN
- 9Operatie Menisc intern, genunchi stang
- 4genunchi drept dus intr-o parte
- 2Leziune menisc
- 3Durere la 2 luni dupa meniscectomie partiala
- 2Ruptura LIA si menisc intern grad 3