Leziune de menisc

18-03-2021
Zsigmond Artur
Nu este medic/terapeut
Zsigmond Artur
Bună, aș avea și eu o întrebare în legătură cu o leziune la genunchi. Weekendul acesta, acum 5 zile, sâmbătă, în timpul unei sesiuni de ridicat greutăți mi-a pușcat genunchiul. După ce am consultat un doctor, acesta mi-a spus că probabil este o problemă le menisc și la tendoane. De asemenea, mi-a sugerat să fac un rmn. Astăzi au venit rezultatele RMN-ului. Leziune de menisc extern gradul III și leziune de tendoane colaterale gradul I. Nu știu eu cum să înțeleg exact această informație. Doar mâine pot ajunge înapoi la doctor cu rezultatele, dar sunt foarte stresat de ce înseamnă acestea. Înțeleg că gradul fiind al 3-lea, nu e ceva simplu, dar care e diferența dintre a fi pe partea externă sau pe cea internă a meniscului. De asemenea, oare este vreo șansă să scap fără operație la genunchi? Din punct de vedere exterior, genunchiul s-a umflat, dar în foarte puține contexte există durere. Totuși, din ce am citit, meniscul nu doare. Ca și activitate, înafară de a țopăi pe piciorul stâng și mers mai încet pe ambele, nu am făcut. Mulțumesc foarte mult pentru orice răspuns.

Cu stimă,
Zsigmond Artur.
4 comentarii
0
18-03-2021, ora 14:57
Zsigmond Artur
Nu este medic/terapeut
Zsigmond Artur
De asemenea, dacă considerați că raportul complet al rmn-ului este necesar pentru a vă putea pronunța, vă rog să-mi spuneți acest lucru.
1
18-03-2021, ora 16:03
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
De obicei leziunile de grad 3 traumatice necesita intervenție chirurgicala.
0
18-03-2021, ora 16:31
Zsigmond Artur
Nu este medic/terapeut
Zsigmond Artur
Dacă îmi permiteți să întreb, acest lucru este 100% sigur? Partea cu operația? Și care este diferența dintre a avea leziunea la parte internă sau la partea externă a meniscului?
0
18-03-2021, ora 17:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Raspunsul depinde exclusiv de examinarea clinica (RMN-ul are doar un rol pur consultativ si nu va determina necesitatea interventiei chirurgicale).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: