Leziune de menisc
Bună, aș avea și eu o întrebare în legătură cu o leziune la genunchi. Weekendul acesta, acum 5 zile, sâmbătă, în timpul unei sesiuni de ridicat greutăți mi-a pușcat genunchiul. După ce am consultat un doctor, acesta mi-a spus că probabil este o problemă le menisc și la tendoane. De asemenea, mi-a sugerat să fac un rmn. Astăzi au venit rezultatele RMN-ului. Leziune de menisc extern gradul III și leziune de tendoane colaterale gradul I. Nu știu eu cum să înțeleg exact această informație. Doar mâine pot ajunge înapoi la doctor cu rezultatele, dar sunt foarte stresat de ce înseamnă acestea. Înțeleg că gradul fiind al 3-lea, nu e ceva simplu, dar care e diferența dintre a fi pe partea externă sau pe cea internă a meniscului. De asemenea, oare este vreo șansă să scap fără operație la genunchi? Din punct de vedere exterior, genunchiul s-a umflat, dar în foarte puține contexte există durere. Totuși, din ce am citit, meniscul nu doare. Ca și activitate, înafară de a țopăi pe piciorul stâng și mers mai încet pe ambele, nu am făcut. Mulțumesc foarte mult pentru orice răspuns.
Cu stimă,
Zsigmond Artur.
Cu stimă,
Zsigmond Artur.
4 comentarii
De asemenea, dacă considerați că raportul complet al rmn-ului este necesar pentru a vă putea pronunța, vă rog să-mi spuneți acest lucru.
De obicei leziunile de grad 3 traumatice necesita intervenție chirurgicala.
Dacă îmi permiteți să întreb, acest lucru este 100% sigur? Partea cu operația? Și care este diferența dintre a avea leziunea la parte internă sau la partea externă a meniscului?
Raspunsul depinde exclusiv de examinarea clinica (RMN-ul are doar un rol pur consultativ si nu va determina necesitatea interventiei chirurgicale).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 19Ciupitura de menisc 7 mm
- 24Leziune pe menisc grad 1
- 1leziune menisc
- 5Artroza patelo-femurala stg incipienta
- 1operatie menisc
- 4genunchi drept dus intr-o parte
- 4Urgenta artroscopica ?! RMN genunchi traumatism ruptura LIA + leziuni menisc intern
- 0Dupa artroscopie la menisc!
- 0Recuperare menisc+ligamente+edeme
- 5Leziune menisc - gr 2 Crues
- 2Probleme cu genunchii
- 0Leziune de menisc gradul III
- 0copil cu leziune de menisc grad 2b
- 3Leziune grad 2 menisc intern, corn posterior(genunchi stang)
- 1Leziune de menisc gradul 2
- 2Ruptura menisc
- 0Leziune menisc și ligament (Lia)
- 0Damian munteanu, Ortopedie - fisura menisc
- 3Probleme menisc genunchi stanga
Mai multe informații despre: Leziunile de menisc leziunea de menisc
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: