Operatie Menisc intern, genunchi stang
Buna seara,
Ma numesc Sergiu si am 16 ani.
in data de 29 mai am fost operat la genunchiul stang, meniscul intern a avut un chist de 4mm, si o leziune de 12mm, s-a rupt si doctorul l-a reparat prinzandu-l cu o agrafa 'Ultra fast FIX'.
Operatia a fost facuta prin artroscopie, din ziua operatiei genunchiul imi este putin umflat pana la glezna.
14 zile de la operatie am facut injectii cu Fraxiparine, in ultimele 5 zile de anticoagulante am inceput sa simt ca am febra, 37.3-37.8, am crezut ca e de la injectii, am mers la doctorul de familie (14 iunie) si am avut putin rosu in gat, am luat tratament 7 zile, Augmentin 500mb, Bioparox si Paracetamol, in timpul tratamentului febra a disparut complet.
Ieri (21 iunie) s-a terminat tratamentu si seara am facut 37.6, am luat Paracetmaol si Algocalmin, am dormit putin si mi-am revenit. Astazi (22 iunie) am avut 37.1.
In primele doua saptamani nu am pus piciorul deloc jos, in a3a saptamana umblam cu o carja, am mobilitate si sunt sigur pe picior, nu ma doare deloc.
Doctorul de familie m-a indrumat sa fac analize de sange:
Monicte: 10.4%
Trombocite: 480 mii/uL
VSH: 58 mm/1h
Fibrinogen: 780 mb:dL
Proteina C reactiva: 33.3 mg/L
Restul sunt in regula, acestea depasesc normalul.
Intrebarea care ma framanta este urmatoarea: De la ce fac febra? e posibil sa nu se fi acomodat corpul cu acea agrafa? E grav? cat va persista?
Poate nu am descris problemele intr-o ordine fireasca, ma scuzati.
Multumesc anticipat!
P.S. Port dupa mine SIndromul Gilbert.
Ma numesc Sergiu si am 16 ani.
in data de 29 mai am fost operat la genunchiul stang, meniscul intern a avut un chist de 4mm, si o leziune de 12mm, s-a rupt si doctorul l-a reparat prinzandu-l cu o agrafa 'Ultra fast FIX'.
Operatia a fost facuta prin artroscopie, din ziua operatiei genunchiul imi este putin umflat pana la glezna.
14 zile de la operatie am facut injectii cu Fraxiparine, in ultimele 5 zile de anticoagulante am inceput sa simt ca am febra, 37.3-37.8, am crezut ca e de la injectii, am mers la doctorul de familie (14 iunie) si am avut putin rosu in gat, am luat tratament 7 zile, Augmentin 500mb, Bioparox si Paracetamol, in timpul tratamentului febra a disparut complet.
Ieri (21 iunie) s-a terminat tratamentu si seara am facut 37.6, am luat Paracetmaol si Algocalmin, am dormit putin si mi-am revenit. Astazi (22 iunie) am avut 37.1.
In primele doua saptamani nu am pus piciorul deloc jos, in a3a saptamana umblam cu o carja, am mobilitate si sunt sigur pe picior, nu ma doare deloc.
Doctorul de familie m-a indrumat sa fac analize de sange:
Monicte: 10.4%
Trombocite: 480 mii/uL
VSH: 58 mm/1h
Fibrinogen: 780 mb:dL
Proteina C reactiva: 33.3 mg/L
Restul sunt in regula, acestea depasesc normalul.
Intrebarea care ma framanta este urmatoarea: De la ce fac febra? e posibil sa nu se fi acomodat corpul cu acea agrafa? E grav? cat va persista?
Poate nu am descris problemele intr-o ordine fireasca, ma scuzati.
Multumesc anticipat!
P.S. Port dupa mine SIndromul Gilbert.
9 comentarii
la proteina C reactiva cat este limita normalului dat de laborator unde ati facut examenele? (0-10)
valoarea acesta crescuta arata o infectie slaba sau o infectie cronica in corp. in asemenea cazuri prima idee este zona operata, acesta trebuie sa-l aratati medicului care v-a operat.
valoarea acesta crescuta arata o infectie slaba sau o infectie cronica in corp. in asemenea cazuri prima idee este zona operata, acesta trebuie sa-l aratati medicului care v-a operat.
La Proteina C reactiva normala e intre 0 si 5.
Analizele le-am facut la sYnlab, Cluj.
I-am aratat medicului care m-a operat, a zis ca nu e umflat, e normal sa fie asa si ca se va retrage.
Analizele le-am facut la sYnlab, Cluj.
I-am aratat medicului care m-a operat, a zis ca nu e umflat, e normal sa fie asa si ca se va retrage.
este clar ca nivelul CRP creste dupa operatii insa intr-o saptamana deobicei revine la normal.
daca genunchiul nu pare a fi infectat trebuie facut un nou examen de laborator. daca valoare scade sau se normalizeaza nici o problema, insa daca se mentine sau daca creste, atunci trebuie cautata sursa infectiei
daca genunchiul nu pare a fi infectat trebuie facut un nou examen de laborator. daca valoare scade sau se normalizeaza nici o problema, insa daca se mentine sau daca creste, atunci trebuie cautata sursa infectiei
Azi am 4 saptamani fara 3 zile de la operatie, si inca tot fac febra.
Acum 2 zile am fost pe la cineva, am ras am mai facut una alta si m-am obosit, am facut 37.6,
ieri nu am iesit din casa deloc am facut 37.2
Azi am fost la bazin pentru recuperare (mi-a prins foarte bine, inainte umblam cu o carja, acum fara) si am facut 37.6.
Nu mai inteleg... ce sa fac? alte analize la Sange?
Acum 2 zile am fost pe la cineva, am ras am mai facut una alta si m-am obosit, am facut 37.6,
ieri nu am iesit din casa deloc am facut 37.2
Azi am fost la bazin pentru recuperare (mi-a prins foarte bine, inainte umblam cu o carja, acum fara) si am facut 37.6.
Nu mai inteleg... ce sa fac? alte analize la Sange?
trebuie controlat nivelul leucocitelor si CRP-ul, ce evolutie au? cresc sau scad?
fiecare analiza pe care il faceti arata nivelul actual care poate ca intr-o ora se schimba, de acea trebuie vazuta evolutia nivelului acestor factori
fiecare analiza pe care il faceti arata nivelul actual care poate ca intr-o ora se schimba, de acea trebuie vazuta evolutia nivelului acestor factori
Leucocitele sunt normale 5.63 si normala e intre 4.50 si 10.60
deci CRP trebuie refacuta sa vedem daca a scazut sau a crescut.
deci CRP trebuie refacuta sa vedem daca a scazut sau a crescut.
Buna ziua SERGIu si eu am fost operat leziune de mensic intern genunchi dr si eu am aceeasi problema ca si tine numai la mine nu mi-a pus agrafa sau cva acolo dar si eu sunt febril nu sunt toata ziua daca iau paracetamol scade febra si legat de vsh la mine este 41 normal este intre 8 -15 cum ti-au iesit celel repetate ? si cat te-a tinut febra ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 180apa la genunchi
- 2dureri la genunchi
- 16Probleme grave la picioare, nu prea poate umbla nu isi poate indoi decat un pic genunchii
- 52Genunchi umflat si dureros
- 54sinovita cronica hipertrofica-condropatie std II platou tibial extern
- 6cand fac efort stand in picioare ma doare tot piciorul drept, nu pot sa calc in el
- 7"I-a pocnit genunchiul"
- 4Rotula foarte proeminenta, durere si amorteala ale genunchiului.
- 13Durere de genunchi
- 14RMN
- 3Trosneste genunchiul
- 2Lovitura la genunchi
- 7Traumatism genunchi; am facut fizioterapie, gimnastica medicala si simt inca dureri
- 4Condropatie genunchi si leziune coloana vertebrala... kangoo jumps
- 4Problema genunchi
- 4Genunchi
- 7Intepatura genunchi + trosnit genunchi
- 2umflatura genunchi
- 2Am o problema cu genunchi :(
Mai multe informații despre: Leziunile de menisc Genunchiul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: