Sunt nelămurită și cred că îmi fac idei greșite

23-07-2020
AngelaAlex
Nu este medic/terapeut
AngelaAlex
Buna ziua!

De câțiva ani, sa tot fie 3-4, am inceput sa observ un disconfort in zona inghinala dreaptă (unde ar fi ovarele) care este mai accentuat când dorm pe burta (se simte ca o umflatură pe interior, dar nimic la palpare, sau când stau in pozitia șezut ca și cum ar fi ceva in plus pe interior, sau la aplecare se mai simțea pe.interior, doar pe dreapta). Nu prezintă dureri, ci doar este uneori însoțită de amorțeală de picior, una care se lasă pe tot piciorul. Eu am făcut două ecografii de abdomen in perioada asta și niște analize de sânge, nu s-a văzut nimic alarmant. Mi s-a spus că este fie colon iritabil, fie de la coloană, că am muncă de birou. Tata a murit recent de cancer și de câteva luni nu îmi pot scoate din minte sa nu am cancer de ovar. Dar cred că am.devenit paranoică și nu îmi pot pune ordine în gânduri... Cred că dacă era cancer aveam dureri și nu duceam așa până acum totul. Ce analize extra recomandați, să mă liniștesc, ce ar putea fi?
5 comentarii
0
23-07-2020, ora 13:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ecografie transvaginala sa va vada uterul si ovarele. Se face la ginecolog.
0
23-07-2020, ora 14:30
AngelaAlex
Nu este medic/terapeut
AngelaAlex
Buna ziua! Am făcut abdominală, de doua ori chiar, la doi doctori diferiți. Mi-au zis că nu se vede nimic, va chiar că am "ovare frumoase". Nu este relevant acolo?
0
23-07-2020, ora 15:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ceva trebuie sa fie daca simtiti disconfort. Cea mai elocventa e o ecografie intravaginala, pentru linistea dumneavoastra. Sa stiti ca nu doare. Mergeti la un control ginecologic.
0
28-07-2020, ora 16:43
Alexandra
Nu este medic/terapeut
Alexandra
Am avut la un moment dar ceva asemănător si mi-a fost recomandat Carpicon, sunt niste supozitoare care nu pot avea reacții alergice pentru ca sunt din plante. Eu am scapat de problemă am facut tratamentul 10 zile pe luna timp de 3 luni. Sper ca v-am ajutat, multa sanatate!
0
29-07-2020, ora 16:57
Andi336517
Nu este medic/terapeut
Andi336517
Am avut ceva asemanator, din punctul meu de vedere trebuie investigata o posibila hernie (chiar daca nu e evidenta la exterior, un ecograf cu experienta ar trebui sa o gaseasca - pe mine ma punea sa tusesc si cauta dovezi ca exista hernii inghinale / femurale). La tuse de abia atunci se deschide o hernie mica si poate fi vizualizata. Unii care fac ecograf pentru hernii te trimit la chirurg pentru confirmare sau chiar refuza sa incerce metoda cu tusitul pentru ca se asteapta sa gaseasca hernii evidente, gen cat un ou de prepelita sau de gaina.
Mie mi-a gasit ceva de 5 mm la ecograf (dar atentie unii cauta doar hernii evidente nu si cele mici - care de multe ori sunt si cele dureroase) si cand m-am operat mi-au in interior o hernie marisoara.

O cauza mai rara ar putea fi colonul, eventual poti incerca initial niste laxativ bune (de ex Movicol) care inmoaie materiile fecale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.