Durere de colon situata in dreapta, in zona apendicelui
Buna ziua,
Am aproape 22 de ani fara 2 luni, sunt barbat, si sa spun ca de cam 3-4 luni ma confrunt cu o durere in zona apendicelui, mai exact, durerea incepe de pe undeva din mijloc, de sub buric, si pana in apropiere de osul coxal, in partea dreapta. Aceste dureri apareau initial in timpul efortului usor ( mersul normal era suficient ), iar statul in fund sau in pat ameliorau considerabil durerea.
Mentionez ca am fost operat de apendicita in 2015.
Problema este ca in ultima perioada, durerile sunt mai intense, iar intensitatea cea mai mare este pana in defecatie. Dupa defecatie, durerea se calmeaza usor, dar tot persista. De asemenea, dimineata cand ma trezesc, nu simt nicio durere, insa efortul usor este suficient pentru a face ca durerea sa apara, chiar si la o intensitate mai scazuta.
Scaunul este de obicei tare, foarte foarte rar s-a intamplat sa fie mai moale, insa uneori poate fi o singura bucata mare, alteori mai multe bucatele mai micute. Nu prezint alternari intre constipatie si diaree sau crampe. Nu prezint nici sangerari inainte sau dupa defecatie.
Am incercat sa iau NO-SPA, paracetamol, insa acestea nu m-au ajutat in niciun fel, nici pentru ameliorarea durerii.
Credeti ca totusi este colon iritabil?
Va multumesc tuturor!
Am aproape 22 de ani fara 2 luni, sunt barbat, si sa spun ca de cam 3-4 luni ma confrunt cu o durere in zona apendicelui, mai exact, durerea incepe de pe undeva din mijloc, de sub buric, si pana in apropiere de osul coxal, in partea dreapta. Aceste dureri apareau initial in timpul efortului usor ( mersul normal era suficient ), iar statul in fund sau in pat ameliorau considerabil durerea.
Mentionez ca am fost operat de apendicita in 2015.
Problema este ca in ultima perioada, durerile sunt mai intense, iar intensitatea cea mai mare este pana in defecatie. Dupa defecatie, durerea se calmeaza usor, dar tot persista. De asemenea, dimineata cand ma trezesc, nu simt nicio durere, insa efortul usor este suficient pentru a face ca durerea sa apara, chiar si la o intensitate mai scazuta.
Scaunul este de obicei tare, foarte foarte rar s-a intamplat sa fie mai moale, insa uneori poate fi o singura bucata mare, alteori mai multe bucatele mai micute. Nu prezint alternari intre constipatie si diaree sau crampe. Nu prezint nici sangerari inainte sau dupa defecatie.
Am incercat sa iau NO-SPA, paracetamol, insa acestea nu m-au ajutat in niciun fel, nici pentru ameliorarea durerii.
Credeti ca totusi este colon iritabil?
Va multumesc tuturor!
3 comentarii
Buna ziua.
Ar putea fi vorba de asa ceva. Ar fi bine sa faceti o ecografie abdominla.
Ar putea fi vorba de asa ceva. Ar fi bine sa faceti o ecografie abdominla.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns!
Ma voi programa pentru o ecografie abdominala cat de curand posibil.
Credeti ca poate fi ceva mai grav dupa cele descrise mai sus?
Va multumesc pentru raspuns!
Ma voi programa pentru o ecografie abdominala cat de curand posibil.
Credeti ca poate fi ceva mai grav dupa cele descrise mai sus?
Nu cred sa fie vorba de ceva grav, dar trebuie facute investigatii, asa fel incat sa ajungem la diagnostic, din aproape in aproape.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Durere in partea dreapta a abdomenului.
- 0Durere in partea dreapta a abdomenului jos
- 3Durere difuza zona inghinala spate si picior
- 1Apendicita?
- 0Posibil sa am apendicita ?
- 4Ajutati-ma - dureri nu foarte mari și nici constante în partea dreapta
- 1Durere in partea dreapta jos, sub abdomen.
- 0Durere zona inghinala
- 0Problema de durata : Colon iritabil / intestinul gros ce sa fie???
- 6Apendicita cronica/colon iritabil/altceva??
- 1Durere pelvina dreapta jos ce se lasa in picior pana in genunchi
- 2Durere inghinala la copil
- 2Durerea abdominala si stări de rău..
- 3Va rog sa mă ajutați - disconfort in partea dreapta, scaun apos, amețeală
- 1Durere partea dreaptă jos
- 1Durere in partea abdominala jos dreapta din cauza cornului de la bicicleta
- 0Durere dreapta sub buric
- 1Dureri in sarcina!!! in zona inghinala pe partea dreapta
Mai multe informații despre: durere in dreapta jos
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: