Polipoză nazală + Pansinuzită + Deviație de sept nazal
Buna ziua! In urma unui control la medicul Orl, mi s-a recomandat sa fac un tomograf la nivelul sinusurilor.
Rezultatul explorarii: obliterare completa prin material inflamator ( ingrosare de mucoasa si secretii) a sinusurilor frontale, celulelor etmoidale.
Ingrosare circumferentiala polipoida de mucoasa la nivelul sinusurilor maxilare (16 mm pe dreapta, 17 mm pe stanga cu obliterare cvasicompleta a lumenului) si la nivelul sfenoidal (maxim 8 mm, pe partea dreapta).
Deviatie de sept nazal spre stanga.
Obstructia ambelor fose nazale la nivelul meanturilor mijlociu si superios prin numeroase formatiuni polipoide, cu dimensiuni variabile, cea mai mare de dimensiuni maxime axiale de 27 x 5 mm pe dreapta.
Nu se constata modificari la nivelul stancilor temporale.
Concluzii: pansinuzita
Polipoza nazala
Deviatie de sept nazal.
Va rog sa ma ajutati. Considerati ca este caz de operat? Si daca da, in ce consta? Precizez ca nu simt mirosul de 2 ani de zile decat foarte rar, am nasul infundat, mucozitate groasa, dureri de cap. Considerati ca este grav? Ar trebui sa imi fac griji? Multumesc anticipat!
Rezultatul explorarii: obliterare completa prin material inflamator ( ingrosare de mucoasa si secretii) a sinusurilor frontale, celulelor etmoidale.
Ingrosare circumferentiala polipoida de mucoasa la nivelul sinusurilor maxilare (16 mm pe dreapta, 17 mm pe stanga cu obliterare cvasicompleta a lumenului) si la nivelul sfenoidal (maxim 8 mm, pe partea dreapta).
Deviatie de sept nazal spre stanga.
Obstructia ambelor fose nazale la nivelul meanturilor mijlociu si superios prin numeroase formatiuni polipoide, cu dimensiuni variabile, cea mai mare de dimensiuni maxime axiale de 27 x 5 mm pe dreapta.
Nu se constata modificari la nivelul stancilor temporale.
Concluzii: pansinuzita
Polipoza nazala
Deviatie de sept nazal.
Va rog sa ma ajutati. Considerati ca este caz de operat? Si daca da, in ce consta? Precizez ca nu simt mirosul de 2 ani de zile decat foarte rar, am nasul infundat, mucozitate groasa, dureri de cap. Considerati ca este grav? Ar trebui sa imi fac griji? Multumesc anticipat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3poate fi polipii?
- 117deviere de sept
- 5Rinita cronica, deviatie de sept nazal.
- 81m-am lovit la piscina si nasul a ramas putin deformat
- 6am o expectoratie transparenta vascoasa, dr. a zis ca e vb de rinita cronica hipertrofica cu caracte
- 6radiofrecventa pt micsorarea cicatricilor din nas
- 4rinoplastie dupa deviatie sept
- 3sinuzita, polipoza sau, si ceva mai grav
- 3Deviere de sept
- 13Deviatie de sept sau altceva?
- 3Efecte post-operare polipi
- 3respir mai mult pe gura, am deviatie de sept?
- 2Deviatia de sept afecteaza urechea?
- 1Polipi a nazala
- 0Operatie deviatie de sept - (prin rezectie submucoasa si/sau septoplastie) ?
- 1Polipi nazali
- 1Intrebare - nepoata de doua ani si patru luni sforaie noaptea
- 2Apnee in somn - deviatie de sept
- 2Rinita cronica hipertrofica, deviazie sept nazal, concentrare si atentie foarte slabita etc
Mai multe informații despre: Deviatia de sept nazal polipii nazali polipoza nazala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: