strabism convergent
Am 37 de ani.La varsta de 6 ani am fost operat la ochiul stang la o clinica din CLUJ.Diagnosticul a fost strabism convergent.Am purtat ochelari pana la varsta de 13 ani.Mi s-a spus ca nu voi mai vedea cu ochiul stang niciodata.Cu toate acestea eu pot distinge formele mari, corpurile, culorile.
Nu disting formele mici, nu pot citi.Ma simt impiedicat de ceva care imi da senzatia ca ar fi asezat chiar in mijlocul campului vizual al ochiului.Avand in vedere dezvoltarea medicinii as putea sa sper ca voi vedea vreodata cu ochiul stang la fel ca si cu cel drept?"
Nu disting formele mici, nu pot citi.Ma simt impiedicat de ceva care imi da senzatia ca ar fi asezat chiar in mijlocul campului vizual al ochiului.Avand in vedere dezvoltarea medicinii as putea sa sper ca voi vedea vreodata cu ochiul stang la fel ca si cu cel drept?"
2 comentarii
Din pacate vederea pe ochiul stang nu se mai poate imbunatati. Pe ochiul stang aveti ceea ce se numeste in oftalmologie ambliopie.Vederea este scazuta pe acest ochi pentru ca nu s-a dezvoltat corespunzator in perioada copilariei. Dezvoltarea definitiva a vederii se definitiveaza la varsta de 6 ani. din cauza strabismului vederea s-a dezvoltat mai putin pe acest ochi. La ora actuala nu exista tehnici operatorii sau medicamente pentru a imbunatati vederea in cazul acesta. Sfatul meu este sa apelati la un medic oftalmolog pentru un control complet (un fund de ochi).
-
Dr. ElenaB
-
Dr. ElenaB
baietelul meu are 9 ani si a fost diagnosticat cu strabism convergent din martie 2010 a pr=urtat ochelari cu prisma de 3 grade, iar acum la un nou control in octombrie isau modificat ochelarii cu prisma de 5 grade.am unele nelamuriri deoarece copilului nui fug ochii ce trebuie sa fac.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0strabism cu hipermetropie si astigmatism
- 0operata de strabism si dupa o luna am facut o alergie de la ata medicala
- 31Operatie de strabism. Ce riscuri prezinta?
- 5de 5 ani... miopie + strabism
- 4privire crucisi fetita de 3 ani
- 2probleme cu strabism
- 6Ambliopie si strabism... si ca la varsta de 18 ani nu prea se face nimic
- 3sora mea isi scartaie dintii in somn
- 0Am strabism doar cand port lentile?
- 3la 3 ani am fost diagnisticata cu strabism, in prezent am hipermetropie
- 1strabism - diferenta mare intre dioptriile ochiului
- 3strabism
- 3Operatie strabism clinica INFOSAN
- 1Operatie de strabism
- 1Ochiul stang e un pic deplasat