de 5 ani... miopie + strabism
de 5 ani am miopie, si.. nepurtand corect ochelarii.. a mai evoluat putin... iar in urma unui traumatism la craniu, am strabism la un singur ochi. am fost sa imi iau ochelari acum 3 luni, si mi-a dat cilindru -0, 5 la stangul, si sfera -0, 25 la dreptul. problema e ca nu vad. la cursuri incerc sa citesc ceva de pe tabla, si nu vad nimic. cand imi proba dioptriile, vedeam mai bine cu -0, 75, dar a zis k e dipotrie prea mare, si nu mi-o da. daca nu ii port ametesc si nu vad, daca ii port tot nu vad. nush ce sa fac, k medicul acesta cica e cel mai bun din oras, dar de ce nu mi-a dat dioptrie mai mare? din moment ce vedeam bine? si daca am strabism, nu ar trebui sa imi dea ochelari si pt citit? k utilizez mult microscopul, si acolo trebuie sa imi dau ochelarii jos, si niciodata nu reusesc sa vad corect, deoarece vad dubla imaginea. multumesc anticipat
5 comentarii
Adreseaza-te clinii de oftalmologie de la Spitalul Sf. Spiridon Iasi.
Adreseaza-te clinicii de oftalmologie de la Spitalul Sf. Spiridon Iasi.
as vrea sa stiu daca strabismul se poate corecta la 19 ani, acoperind ochiul sanatos, si facand gimnastica oculara. sau exista alte metode in afara de cele chirurgicale?
Strabismul se poate corecta cu ajutorul operatiei cu lasersi nu necesita internare. operatia durand10-15 minute. Daca n-ai ajuns la o clinica sau spita ar fi bine s-o faci.
este foarte important sa fiti vazuta de un medic oftalmolog care se ocupa in special de strabisme, avand in vedere ca strabismul este postraumatic si ca aveti vedere dubla. Tot ea/el va rezolva si problema corectiei optice!
Multa sanatate!
Dr Oana Andrei
Multa sanatate!
Dr Oana Andrei
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0strabism cu hipermetropie si astigmatism
- 0operata de strabism si dupa o luna am facut o alergie de la ata medicala
- 5Miopia si petele-dungi ce apar in vedere
- 2miopia se poate corecta cu operatia cu laser?
- 8Miopia. De 4 ani port ochelari cu dioptrii
- 6probleme cu noii Ochelari prescrisi
- 6se poate opera strabismul?
- 2ochi uscat
- 2Lentile de contact (miopie)
- 4astigmatism miopic compus si miopie medie
- 1miopie si scolioza
- 3Operatie miopie
- 2operatie laser miopie
- 5Execitiile ortoptice
- 3Recomandare oftalmolog bun
- 3Vreau sa ma operez dar nu sunt foarte sigura?Ce ma sfatuiti?
- 0Miopie progresiva
- 0Miopie diferente
Mai multe informații despre: Miopia strabismul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: